Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dni ktorych jeszcze nie znamy

marek grechuta nie zyje

Polecane posty

Gość łączenie tematów
ZMARŁ MAREK GRECHUTA 13:20 alineczka RMF...FM PODAŁO,ZE ZMARŁ MAREK GRECHUTA 13:21 ARRAKIS to bardzo smutna wiadomość ............ 13:21 Translate Kiedy skończę przedszkole zamierzam znaleźć sobie męża

tak, waże są tylko te dni których jeszcze nie znamy...ważnych jest kilka tych chwil na które czekamy :(

na portalach juz o tym piszą i w Wikipedii:(

No to do zrobienia pozostało mi już tylko jedno... Posłucham sobie tej przepięknej piosenki:(:(:(

Szkoda, ze Polska traci takich wspanialych muzykow- Ciechowski, Niemen, teraz Grechuta. Mial tylko 61 lat :(

Gość przeszłam to
choroba ich zjadła, nałogi....to nie ze starości czy z wypadku.choróbsko.

Gość jaktotak*
Był na coś chory. Już na festiwalu jedynki w Sopocie na koncercie poświęconym jego piosenkom go nie było. Była tylko jego żona i tak o nim opowiadała w jakiś taki smutny sposób, że już było widać że coś jest nie tak :(

Gość dziaaaał
A na co? Wiecie może?:(

Gość pewnie jakaś depresja
chyba umarł ze smutku-z tego powodu też możńa umrzeć

„Świecie nasz” Pytać zawsze - dokąd, dokąd? Gdzie jest prawda, ziemi sól, Pytać zawsze - jak zagubić, Smutek wszelki, płacz i ból Chwytać myśli nagłe, jasne, Szukać tam, gdzie światła biel, W Twoich oczach dwa ogniki, Już zwiastują, znaczą cel, W Twoich oczach dwa ogniki, Już zwiastują, znaczą cel. Świecie nasz, świecie nasz, Chcę być z Tobą w zmowie, Z blaskiem twym, siłą twą, Co mi dasz - odpowiedz! Świecie nasz - daj nam, Daj nam wreszcie zgodę, Spokój daj - zgubę weź, Zabierz ją, odprowadź. Szukaj dróg gdzie jasny dźwięk, Wśród ogni złych co budzą lęk, Nie prowadź nas, powstrzymaj nas, Powstrzymaj nas w pogoni... Świecie nasz - Daj nam wiele jasnych dni! Świecie nasz - Daj nam w jasnym dniu oczekiwanie! Świecie nasz - Daj ugasić ogień zły! Świecie nasz - Daj nam radość, której tak szukamy! Świecie nasz - Daj nam płomień, stal i dźwięk! Świecie nasz - Daj otworzyć wszystkie ciężkie bramy! Świecie nasz - Daj pokonać każdy lęk! Świecie nasz - Daj nam radość blasku i odmiany! Świecie nasz - Daj nam cień wysokich traw! Świecie nasz - Daj zagubić się wśród drzew poszumu! Świecie nasz - Daj nam ciszy czarny staw! Świecie nasz - Daj nam siłę krzyku, śpiewu, tłumu! Świecie nasz - Daj nam wiele jasnych dni! Świecie nasz - Daj nam w jasnym dniu oczekiwanie! Świecie nasz - Daj ugasić ogień zły! Świecie nasz... Świecie nasz, świecie nasz, Chcę być z Tobą w zmowie, Z blaskiem twym, siłą twą, Co mi dasz - odpowiedz! muzyka: J. K. Pawluśkiewicz słowa: M. Grechuta

Marek Grechuta cierpiał na poważną depresję. Post z 13:40 wcale nie musi być daleki od prawdy w tym przypadku. Wielka szkoda... :-(

Gość masz siemie zlej jakosci racze
mial raka napewno

Gość jesienny smutek
Jak to ? Nie żyje ? 😭 Kto został bohaterem, kto żył i umarł marnie ...

Poważna depresja nie jest oczywiście sama w sobie powodem śmierci - ale może doprowadzić do tak powaznych schorzeń somatycznych (np: w układzie krążenia) że powaznie zwiększa ryzyko śmierci chociażby na zawał czy wylew. Nie róbmy z tego topiku szamba... wyjątkowo...