Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serdela

pionowe cięcie cesarskie

Polecane posty

Gość serdela

czy któraś z was miała pionowe cięcie cesarskie.... ja miałam rok temu i niestety blizna jest wielka widoczna czuję dyskomfort na basenie itp...a mam 30 lat

Gość BWB
DZIWNE TERAZ JUż TAK NIE TNą

jeśli miałaś powikłania i musieli ciąć na szybko , to tak tną , blizna jest widoczna . bo wystaje z majtek , ale za 10 lat:(, będzie ok.. ja mam podwójnie w poziomie , o zgrozo

Gość BWB
JEST JEDNO WYJśCI MUSISZ NOSIć JEDNOCZęśCIOWY STRóJ

Gość serdela
tak miałam powikłania....o zgrozo-teraz urodizć dziecko bez powiklań to cud

moje kręciły sie jak w zegarku , nawet po kroplówce na wywołanie , jakby dostały szału . i potem 2 razy ciach . chcę mieć trzecie , ale jest to równoznaczne z podwiązaniem jajników i trzecią cesarką .cięcia się nie boję , ale szkoda ,że od razu podwiązują

Ja miałam powikłania i trzeba było zrobić jak najszybciej cc (było w ostatniej chwili) i miałam cięcie poziome. O jakim podwiązaniu mowa.?Nie rozumiem.

Gość serdela
być może moje cięcie było max szybko...niedotlenienie dziecka,inkubator,niska skala..

Moje też tak samo.Był cały siny i nie miał odruchów.Lekarze mówili sami do siebie że w ostatniej chwili.Może to zależy od lekarza.Ciekawe.Ale wiesz co ? Najważniejsze że dzieci są zdrowe.Reszta jest nie ważna,tak że głowa do góry.Maść CEPAN jest dobra na blizny.Polecam.

jeśli 2 pierwsze ciąże zakończyły się cesarką to 3 jest obowiązkowa , chociazby wszystko było ok. . tek mi mój ginekolog tłumaczył . nie wiem czemu może wiek po 2 ciążach , wyklucza normalny poród( w co nie wierzę) . i od razu przy 3 cesarce podwiązują jajniki ) , bo więcej cesarek nie zdrowe?! powtarzam co usłyszałam od lekarza

ja nie musiałam mieć tej pierwszej , ale był przenoszony 2 tyg , i na usg wyszło ,że ma 4,200. ordynator kazał dać 2 kroplówki na wywołanie . i nic. dostał w łapę (500 zł, 8 lat temu ) to nawet z urlopu zrezygnował. i dobrze sie stało . bo synek miał pępowinę dwa razy wokół szyi owinięte i szelki . nie wiem jakby się to skończyło gdybym musiała go normalnie urodzić .

W Polsce zabranione jest podwiązywanie jajowodów. lekarz moze za to pójść do wiezienia.

Nic nie wiem o tym podwiązywaniu.Mam znajomą która miała już 4 cesarki ze względu na wzrok.

Jest zabronione podwiązanie jajowodów NA ŻĄDANIE. Gdy istnieją wskazania medyczne to jak najbardziej można, moja szwagierka po 3 cesarce miała podwiązywane jajowody, oczywiście za zgodą.

dzięki za wiadomości . juz mi sie humor poprawił . ni będę musiała sie na to godzic . DZIĘKI dziewczyny:)

nie było wskazań medycznych co do mojej osoby , po prostu dzidzie nie chciały sie ustawić . poprawiłyście mi bardzo humor, jeszcze raz dzieki:)

jezeli kolejna ciaza bylaby zbyt duzym ryzykiem dla kobiety to podwiazuja. Przykladem jest moja kolezanka. 3 ciaze zakonczone cesarkami a do tego zagrazaly jej zyciu. Lekarz ktory przeprowadzal 3 porod powiedzial ze juz po drugim powinna miec podwiazane.

Gość serdela
sylwia a ile twoje małe dziecko ma lat/mies?

cepan również polecam , ja stosowałam na rozstępy . śmierdzi , bo na cebuli , ale skuteczny ( i tani)

Gość serdela
tak więc widze że nie ma tu mam po pionowym cc

nie trzeba by było robić takich cięć gdyby te nasze szpitalne patałachy szybciej reagowały na to co sie dzieje, a nie trzymanie do ostatniej chwili a nóż się uda urodzić i się dzieciak nie udusi, ech wrrrrr szkoda gadać, podaj ich do sądu

Gość sali mali
ja mam pionowe cięcie, ale sama takie chciałam po namowach znajomej połoznej, która ma obydwa cięcia pionowe i poziome i mówiła, że lepsze jest to pionowe.poza tym dziewczyny, które były w szpitalu, a kiedyś miały cięcie poziome ciagle czują dyskomfort i po prostu ta blizna je ociera itp.moja blizna jest jwszcze widoczna (3 lata), ale się już do tego przyzwyczaiłam, a wiem że z czasem będzie coraz mniej widoczna.

Ja mam pionowe cięcie(2 razy).Zaczyna się od pępka.W zeszłym roku kupiłam sobie 2-częściowy strój z wyższymi majtkami i jest ok. Co do podwiązywania jajowodów,mi musieli to zrobić ze względów zdrowotnych i wtedy to karalne nie jest.

Szczerze mówiąc, gdybym miała cięcie pionowe to miałabym w głębokim poważaniu czy komuś się to podoba czy nie i nosiałabym normalne bikini. Blizna po cesarce aż tak szpetna nie jest i nie ma co szaleć. A jak sie komuś nie podoba to trudno ;) Ja mam za to inny problem z cięciem poziomym. Ile razy usiłuję ciut przytyć (lepiej wyglądam gdy mam trochę ciałka) to tuż pod blizną nie osadza mi się w ogóle tkanka tłuszczowa. Na blizną - owszem, w związku z czym robi się wałeczek. Cięcie mam dośc wysoko, jakieś 5 cm od włosów łonowych. Ktoś też tak ma czy tylko ja taka biedula? :)

Euglena, masz rację :) Widzialam wiele kobiet z takimi cięciami, bo kiedys tak cieli. ostatnio widzialam dziewczyne w tak niskich biodrówkach, że wystawala jej blizna po wyrostku (chyba) i wcale sie nie przejmowała