Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczonaa

Jasmin czy prezerwatywa?

Polecane posty

Gość niedoświadczonaa

Czuję w powietrzu że za niedługo będę się pierwszy raz kochać z moim chłopakiem.Jestem pewna że to z nim chcę przeżyć ten pierwszy raz.Jesteśmy ze sobą długo i bardzo go kocham. dostałam od ginekologa recepte na jasmin,ale ja zastanawiam się czy jest sens rozpocząć branie hormonów. Może na początek wystarczy prezerwatywa?Z tym że zawsze może się zsunąć i seks chyba nie jest aż tak przyjemny jak bez niej ...

Gość marychaaa
a ile masz lat? bp jak jakieś 18 to odradzam hormony.

Gość niedoświadczonaa
właśnie 18.A dlaczego odradzasz?

Gość marychaaa
podobną hormony nie szkodzą zdrowiu, no ale jakby nie było, to jest sztuczne ingerowanie w organizm. to jeszcze zalezy jak często będziecie się kochać bo jak raz na tydzień czy raz na 2 tygodnie, to chyba nie ma sensu codziennie łykać pigułek

Gość marychaaa
a co do zsuwania się prezerwatyw, to ja kocham się rok tylko z uzyciem prezerwatywy zawsze do końca i nigdy nam nie pękła, nie zsuneła się. także sądzę, że to narzekanie na zsuwanie się jest przesadzone.

Gość niedoświadczonaa
podejrzewam że około raz na tydzień... A jeśli chodzi o doznania to pewnie duża różnica ..?

Gość okokokokokoo
kolezanko musisz sprobowac a nie polegac na kolezankach. nie ma co gadac i gdybac jak jest w prezerwatywie a jak bez. skoro lekarz przepisal ci jasmin to mozesz go wziac prawda? skoro boisz sie ciazy co w twoim wieku dzieje sie na pewno lepiej uzywac antykoncepcji typu tabletki bo daja wieksza pewnosc

Gość marychaaa
nigdy nie kochałam się bez gumki, także nie wiem jakie są doznania bez. ale wiesz ty na początku swojej przygody z seksem musisz poczuć się bezpiecznie, że stosunek przy dobrym zabezpieczeniu nie kończy się ciążą. także od razu o jakiś mega doznaniach nie ma mowy. myślę, że prezerwatywa na początek w zupełności wystraczy możesz to połączyć np. z kochaniem się dzień przed okresem kiedy na pewno masz niepłodne dni.

Gość niedoświadczonaa
wiem że mogę go wziąć.TYlko gdy czytam o tych nudnościach i problemach z cerą to mi się odechciewa ....I tak źle i tak niedobrze

Gość marychaaa
jeśli chodzi tylko metodę antykon. to wiadomo, że pigułki są lepsze, no ale przy wyborze antyk. nie mozna myśleć tylko o zabezpieczeniu się przed ciążą.

Gość okokokokokoo
to polacz prezerwatywe np z globulkami bedziesz miala wieksza pewnosc. a co do tabletek to sa to objawy wystepujace na badanych ale niekoniecznie musza wystapic u ciebie

Gość daruj sobie hormony
i wybierz gume.

Gość niedoświadczonaa
A czy na globulki trzeba mieć receptę?

Gość okokokokokoo
nie globulki sa bez recepty opakowanie 6 kosztuje ok 12zl. stosuje sie je na ok 10 mninut przed stosunkiem mozna z prezerwatrywami. tworza one blokade dla plemnikow

Gość niedoświadczonaa
Bo to nie jest najgorszy pomysł.A czy są one łatwe w zastosowaniu?

Gość okokokokokoo
jasne sa to globulki dopochwowe wygladaja jak malutki czopek wsadzasz je dosc gleboko do srodka czekasz 10 minut w tym czasie mozna zajac sie przyjmniejszymi rzeczami niz samo czekanie a potem do dziela:)

Gość niedoświadczonaa
pomyśli się jeszcze .... Ale może bezpieczniej zastosować prezerwatywe i globulkę niż faszerować sie tabsami. Zastanawiam się też jaka pozycja byłaby najlepsza na ten pierwszy raz ale wydaje mi sie że lepie żeby to on był na górze

Gość okokokokokoo
na pewno on na gorze:) a prezerwatywa i globulka to lepsze wyjscie jesli nie macie zamiaru wspolzyc regularnie

Gość niedoświadczonaa
co do regularnego współżycia to jeszcze nic nie wiadomo... być może wtedy zdecyduje sie na tabsy.Tym bardziej że mam nieregularny okres i one moga go uregulować

ja powiem tak: mam tez 18 lat i jestem z moim chlopakiem od 2 lat... Kochamy sie bardzo czesto, jak dobrze pojdzie to prawie codziennie i bralam juz Cilest, Microgynon i teraz Harmonet. Zmienialam je ze wzgledu na to ze zle je znoesilam... Seks jest zupelnie inny gdy nie ma gumy, to nie jest kaprys mojego chlopaka, ja sama odczuwam wieksza przyjemnosc z tego ze czuje go bezposrednio... nie wiem, gumka kojarzy mi sie z takim szybkim seksem, bez uczucia i jakos tak nieprzyjemnie :( jesli kogos urazilam to przepraszam, to tylko moje odczucia ale oczywiscie jesli ktos robi to w gumce to nie znaczy ze robi zle :) do autorki ---> pogadaj ze swoim chlopakiem, to jest wasza wspolna decyzja :) moze jemu wcale ta gumka nie preszkadza, a jesli masz watpliwosci co do tego jak czesto bedziecie sie kochac to lepiej nie brac tabletek:) pozdrawiam :)

Gość marychaaa
do szoki...> podziwiam 18 lat i codzienny seks i macie warunki żeby to robić? ;), znaczy odpowiednie miejsce

Gość niedoświadczonaa
no właśnie mnie też to zaskoczyło! :)

Gość marychaaa
z reguły w tym wieku, to trudno o spokojne miejsce ;). no chyba że Twój chłopak jest na studiach i nie mieszka z rodzicami i wynajmuje pokój. no ale z tym też ciężko bywa, bo mój wynajmuje pokój, ale jego łóżko strasznie trzeszczy :D

moj chlopak chodzi ze mna do klasy (maturalna, poznalismy sie w liceum) :D Mieszka obok szkoly wiec widujemy sie codziennie na lekcjch i po szkole ... Dlatego jest na to czas :)

Gość marychaaa
no tak jest na to czas na lekcjach szczególnie ;)

Gość niedoświadczonaa
też bym chciała się ze swoim codziennie widzieć ....

nie no z tymi lekcjami to oczywiscie chodzilo o to ze jestesmy ze soba wiekszosc dnia :) ale oczywiscie w szkole jest grzecznie :)

Gość marychaaa
czyli kochacie się u niego albo u Ciebie w domu?

przewaznie u niego bo to najczesciej ja przychodze do niego z okazji tego ze mieszka blisko szkoly... Do mnie przyjezdza w weekendy,ale akurat mam ten komfort mieszkania w domku jednorodzinnym i mam pokoj pietro wyzej niz rodzice wiec czesto sie zdarza ze u mnie tez to robimy :) poza tym przeprowadzilam ostatnio rozmowe z mama na ten temat i wie o tym ze to robimy i biore tabletki wiec juz nas tak nie pilnuja... Jakos to zniosla :)

Gość marychaaa
w sumie jakby nie było macie po 18 lat