Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczonaa

Jasmin czy prezerwatywa?

Polecane posty

niby tak ale pod tym wzgledem naprawde jestesmy odpowiedzialni, nie robimy niczego jesli nie jestesmy zabezpieczeni. Juz pomijam fakt ze jestem pewna tego ze kocham swojego chlopaka a nie jest kims przypadkowym...

Gość marychaaa
to się chwali, a długo bierzesz już tabletki?

Gość niedoświadczonaa
szoki---> w sumie to Ci zazdroszczę :) Ale ja też już tak niedługo będę miała :P u mnie cały czas domek wolny bo rodzice w pracy

wlasnie zaczelam drugie opakowanie Harmonetu, a wczesniejsze odstawilam bo bardzo zle sie po nich czulam (po CIlescie mialam bardzo obfity okres przez 5 tygodni a po Microgynonie mialam bole brzucha :( ). No ale z gumkami nam nie szlo, poza tym przy naszej czestotliwosci za gumki placilismy bardzo duzo $, co niestety dla osiemnastolatkow jest bardzo duzym minusem...

Gość niedoświadczonaa
OK,ja na razie mykam do łózeczka :) Mam nadzieję że jutro jeszcze porozmawiamy o najlepszych metodach antykoncepcji. Dobranoc :*

Gość niedoświadczonaa
Szoki-jak widać zadna metoda nie jest idealna

Gość marychaaa
no właśnie trzeba wybrać odptymalne zabezpieczenie dla siebie. rozważyć wszystkie plusy i minusy. wiadomo, że jak się jest chorowitym, a szczególnie problemy z żołądkiem i wątrobą, to tabletki odpadają, poza tym jeśli się jest zapominalskim, to też tabletki to nie najlepszy pomysł. no a gumek niektórzy faceci wręcz nie znoszą, a kobiety niektóre mówią, że mają mniejsze doznania. no ale fakt, że przy częstych stosunkach gumki mogą być uciążliwe.

Gość niedoświadczonaa
mamy jeszcze do wyboru plastry ale one są drogie,kosztują ok.70 złotych ... Dwa razy droższe od pigułek.NAprawde nie mam pojęcia jaką metodę wybrać...

Gość marychaaa
tak jak pisałam my używamy gumek, dla nas jest to dobra metoda. czasem mamy przerwę nawet 2 tygodniową, czasem kochamy się codziennie. w sumie aż takich długich przerw nie mamy 2 tygodnie, to już absolutne maksiumum kóre rzadko się zdarza także moglibyśmy się zdecydować na tabletki, ale mam bardzo regularne cykle i nie chce ingerować hormonami w organizm.

no fakt, plastry sa bardzo drogie, no ale jak ktos notorycznie zapomina o tabletkach to to dobre wyjscie... Dla kazdego cos sie znajdzie, byleby tylko nie stosowac kalendarzyka ani innych naturalnych metod bo to najgorsze wyjscie... Warto pogadac z druga osoba i wspolnie wybrac najlepsza opcje. Ja tez lece spac, slodkich snow dziewczyny :) :*

Gość marychaaa
dobrej nocy! :)

Gość niedoświadczonaa
no właśnie ja mam nieregularne bardzo i nawet wskazane jest zebym brała pigułki Idę do łózia,Dobranoc :*

Gość marychaaa
no to może spróbuj pobrac pigułki, jak nie będą Ci pasować to rzucisz

Gość dzien przed okresem nie jest
bezpieczny!!!!!!!!!!!!!!!!! czytalam o tym, nawet w trakcie okresu moze zaplatac sie jajeczko z poprzedniej owulacji (chyba ze ktos WIE ze ja mial wczesniej na pewno) moja Mama zaszla w ciąze na 2 dni przed

Gość aha i jeszcze jedno jestem
w podobnej sytuacji do Ciebie niedoswiadczona, rozpoczelam wspolzycie i szukalam najlepszej metody... ale tego co sie tu oczytalam... odechciewa mi sie powoli sexu :( np. na jakims forum dziewczyna wypowiadala sie ze uzywala plastry, wszystko zrobila prawidlowo... i zaszla w ciaze

Gość kruszek
z poprzedniej owulacji?? przecież jajeczko zyje ok 12 godzin! zajscie w ciaze przed lub w trakcie okresu zdarza sie u kobiet ktore maja bardzo krotkie cykle.

Gość okres miala normalny
tez nie wiem jak to wyjasnic...

Gość okres miala normalny
poczytaj na temat podwojnej owulacji, mnostwo kobiet na tym forum potwierdza fakt "tajemniczego" zajscia w ciaze w dni na niby 100% bezpieczne eh az strach czytac :(

Gość niedoświadczonaa
i tak nie decydowałabym się na kalendarzyk bo to chyba najmniej pewna metoda zabezpieczenia .... Tak jak stosunek przerywany ....

Gość a ja niedawno dowiedzialam
sie ze metoda kalendarzykowa to zupelnie cos innego od termiczno-objawowej. Ta I w ogole nie jest skuteczna, a ta II o wiele baredziej

w ogole nie polegalabym na tych naturalnych metodach, ani na mierzeniu temperatury ani obserwacji sluzu ani na niczym innym bo nieraz zwykle przeziebienie moze nas wprowadzic w blad... Dlatego warto jednak miec jakies zabezpieczenie niz pozniej sie denerwowac czy sie dostanie okres czy nie...

Gość najlepiej to obie metody
naturalna- i jeszcze jedna :D

Gość kruszek
no najlepiej termiczno-objawowa i prezerwatywy - to dla tych co nie chcą tabsów

Gość niedoświadczonaa
Szoki ma rację.Nie przeżyłabym takiego stresu.... W ogóle to nie chciałoby mi się codziennie mierzyć temperatury :/ Chyba zdecyduję sie na tabsy... Ale to mnie czeka dopiero za jakieś trzy tygodnie :)

niedoswiadczona -----> popros o tabletki z mala ilosia hormonow, takie jak np. Harmonet, im mniej tym lepiej dla Twojego organizmu :) ... Pozdrawiam :* :)

Gość niedoświadczonaa
mi przepisał jasmine ...

Gość xyzzyx
niedoswiadczona -> a przeprowadzil jakis wywiad lekarski czy przepisal Ci tak od reki? bo jesli ta druga opcja to radzilabym sie wstrzymac z tymi tabletkami i zmienic ginekologa.Yasmin to silne tabsy

Gość niedoświadczonaa
w sumie to o nic prwie nie pytał co mnie zdziwiło.zbadał mnie tylko,stwierdził że wszystko ze mną OK,po czym przepisał mi Yasmine

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
hm.