Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Z porcelany

Skandal!

Polecane posty

Gość Z porcelany

Nie dość, że studentom zaocznym odebrano prawo do odpisania od podatku studiów, NIC nie dając w zamian, to jeszcze coraz wieksze kłody rzucaja pod nogi nawet w sprawie głupiego stypendium socjalnego!!!!😡 wszystko zrobią zeby nic mu nie dać!!! Nienawidze tego kraju i jego żałosnych przepisów!!!!!!!!!!

Gość mam dziewczyne juz
ale o co chodzi??

Gość Z porcelany
O to chodzi,ze nawet jak nie pracujesz to zlicza Ci zarobki z okresu kiedy sie pracowało,niewazne ze bylo to poł roku temu! Dodadza takie "byłe" zarobki do reszty dochodów w rodzinie i prosze-dochod na jedna osobe juz przekroczony. Nie trzeba wypłacac? Nie trzeba. I nie waz sie miec warunku drugi rok z rzędu,bo wtedy stypendium socjalne juz Ci sie nie nalezy. Niewazne, ze kłopoty z nauka mogą miec związek ze zła sytuacja finansową,bo przeciez nie chce tych pieniedzy na kosmetyki!!!!! Ryczec sie chce:(

chyba zaoczne studia są dla pracujacych , więc nie rozumiem chcesz studiować zaocznie -zarabiaj

Gość zewsząd
wlasnie...beznadziejne jest to ze studentom dziennym obcinaja dotacje :O a studia wieczorowe z zalozenia umozliwiaja prace na pelny etat wiec nie biadolcie :O

Gość Z porcelany
Czywiscie,ze mamy czas na to zeby zarabiac. A bierzecie pod uwage ze w ciągu 5 lat studiow kazdy moze stracic prace i nie znalezc jej akurat na czas,zeby uzbierac 1700 zł???? Wysilcie troche wyobraznie, zanim zaczniecie swoje wywody

Gość no to sorry
Nie masz kasy to nie chodzisz do kina. Proste?

Gość no to sorry
Poza tym studia nie są obowiązkowe.

Gość Z porcelany
Jakiego kina?! Potrzebuje tego stpendium zeby chociaz wplacac symboliczna kwote na czesne. I co to za gadanie,ze studia nie sa obowiazkowe! Nie o tym chyba mowa, nie sadzisz? Bo mnie sie wydaje,ze mowie o tym jak przepsiy moga utrudnic zycie studenta. Litosci!

Sory, ale studenci dzienni musza sie bardziej uzerac. I bzdura jest, ze nie ma pracy. Wystarczy, ze wezmiesz cos na miesiac na ta symboliczna wplate, jak ja sama nazywasz

Gość a ja ja jaaaa
no smutno troche z tego powodu..ja pierwszy rok na studiach,też mam zamiar składać wniosek,ale ja to chyba nawet progu minim.nie przekrocze:)

Gość masz moją litość
Słaba z ciebie studentka, skoro nie potrafisz zrozumieć prostej rzeczy. Dlaczego przepisy nie wspomagają tych którzy chcą założyć hodowlę boczniaka albo tych którzy mają ochotę wyjechać na tramping do Peru?

Gość Z porcelany
Boze drogi, dzienni sie odezwali. Jak swiat swiatem, syty głodnego nie zrozumie.

Gość occtopussy
ty się ucz, a nie kombinuj i ręce składaj do Pana Boga, że nie musisz z te studia płacić tak jak płacą ludzie na świecie :-0

Gość lepszy dzienny niż denny
:-)

Gość Z porcelany
oczywiscie,na V roku bede wypierdalac. Zamknij sie,albo powiedz cos konstruktywnego, chamidło.

Gość mozeg
tak niestey maja dzeinni..dostaja kase na szkole a nic nie robia tylko calymi dnaimi imprezuja i chlaja..a zaoczni pracuja zeby miec na szkole....ale dzienni potarfia tylko sepic kase od rodzicow....co za pojeby

Gość Z porcelany
To moze wiecej zrozumienia? Ty sadzisz,ze to fair, ze zabieraja coraz wiecej nic nie dając w zamian? Czy ja oczekuje, ze ktos cos da mi za darmo? na to sa chyba przeznaczone jakies pieniadze...

Moze napsz petycje do Giertycha? Wymyslim amnestie dla maturzystom, to moze i studentom nieba przychyli.

Gość Z porcelany
Dlatego na V,bo juz na nim jestem. i dlatego tak mnie dobija fakt,ze akurat teraz jestem bez pracy i nie moga liczyc na ich pomoc i zrozumienie. Po prostu. Liczą sie tylko pieniadze, nie człowiek.

A palcilas dotad rgularnie? To napisz podanie, zeby pozwolili Ci zaplacic pozniej. W uzasadnieniu podaj chwilowa trudna sytuacje finansowa spowodowana utrata pracy.

Gość Z porcelany
Ok, zle to ujęłam. nie ma pomoce znikad. Zdychaj, jak sobie nie radzisz. Zasrany świat.

Gość mozeg
no to za co dostaj stypendium socjane studenci dzienni..tez za nic chyba

Gość mozeg
Studiuję zaocznie technologię gęsiwa i optymalizację procesów skupu opakowań wtórnych w Biedronce; wiążę z tym swoją przyszłość :classic_cool: