Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja4345

co oznacza kolor cameo na podkladzie

Polecane posty

w zasadzie trudno powiedzieć, co naprawdę oznacza w przypadku podkładu, bo cameo to po prostu kamea, rodzaj ozdoby, broszki, na wierzchu której jest wypukła rzeźba w jasnym kolorze - jasnokremowym. nie wiem, czy podkład może być aż tak jasny. podkład najlepiej dobrać na własnej skórze, a nie sugerując się nazwą.

Gość alicja4345
taki kolor ma dream matt moue i chcialam zapytac jaki to kolorek bo zamierzam kupic

Gość MILIIIIIIIIIIIII
Ja mam taki kolor ale z Maybalinne. To jest jasny kolor, ja mam jasną karnację i bardzo mi pasuje:)

Gość alicja4345
ja tez mama taka cere jak ty...a co oznacza nude

Gość alicja4345
chodzi mi o ten kolorek z mayballine dream matt moue

Gość MILIIIIIIIIIIIII
Nie wiem co oznacza nude, ale cameo jest najjaśniejszym kolorkiem, z wszystkich podkładów ten jest jak dla mnie najlepszy, ja mam ten z dodatkiem wody czy coś w tym rodzaju....nie ten dream matt moue.

Gość alicja4345
a jaki maz i jaka cena

Ja miałam cameo dream matte mouse i mimo ze jestem strasznie blada, to ten kolor byl dla mnie za jasny na dodatek wpada w róż a dla mnie to dyskwalifikuje raz na zawsze!!!

Gość alicja4345
milliiii jaki maz ten podklad

Gość alicja4345
kaiulek a nie iez czy on jet dobry ten pure make up nie chodzi mi jedna literka

Ja też go mam, właśnie go niedawno kupiłam. Wzięłam tez odcień cameo, ale w przypadku tego podkładu odcień jest ciut ciemniejszy, ale tak samo różowy jak tamten!! Dla mnie odpada. Poza tym jeśli chodzi o działanie, to też mi nie odpowiada. Szybko sie ściera i jest widoczny na buzi.

Gość alicja4345
kaiulej czyli ten tez odpada to jaki proponujez

Ehh... ideału jeszcze nie znalazłam, ale jak narazie najbardziej odpowiadał mi Lirene Nature Matte Foundation odcień najjaśniejszy chyba 11. Ten był żółty (hurra!) poza tym był niewidoczny na buzi. Twarz była matowa, ale wiadomo że bez rewelacji. Ale na codzień jeśli nie mamy zbyt wysokich wymagań jest ok. Kosztuje ok. 11 zł. W miarę dobry jest też Soraya antybakteryjny, choć kolor najjaśniejszy lekko wpada w róż, ale nie tak znacząco jak te z Maybelline. Ale ten też był w porządku.