Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cheris

Luteina

Polecane posty

Gość cheris

czesc mam pytanie moze ktos sie orientuje czy luteina powoduje ze łatwiej jest zajsc w ciaze?? bralam ja dopochwowo przez 9 miesiecy, nie biore juz jej od ok 10 miesiecy cykle mam niemalze idealnie wyrownane czy na dzien dzisiejszy bedzie mi łatwiej zajsc w ciaze czy tez dzialanie jej po takim dlugim czasie jest nieistotne?? bardzo dziekuje z gory za odpowiedz pozdrawiam

Luteine zazywa sie zwykle w przypadku niedoczynnosci progestronu. Jesli tego hormonu jest za malo, zarodek raczej sie nie zagniezdzi i nastapi wczesne poronienie. Luteina jest progestronem w tabletkach i pomaga utrzymac ciaze. Jesli chcesz wiedziec, czy dalej powinnas ja zazywac zrob sobie badanie poziomu progestronu. Jak bedzie za niski, popros gina o powtorne przepisanie luteiny. Jesli jest zas w normie, to oczywiscie nie musisz zazywac, bo nie ma po co.

Luteinę bierze sie gdy są zaburzenia hormonalne,niemożność zajścia w ciąże lub w czasie poronienia zagrazającego. Luteina może też wywołać opóżniona miesiaczkę ale nie spowoduje poronienia.

dziewczyny mają rację .... ponadto luteina dopochwowa ma właściwości lecznicze dla niewielkich stanów zapalnych w pochwie (lekka nadżerka) luetina - nie pomaga zajść, pomaga utrzymać ... apropo - moja rada, zalecam USG w 10-11 dc - żeby zobaczyć jak tam u ciebie z owulacją (tak dla świętego spokoju) - jeśli chcesz mieć pewność czy z twojej strony wszystko ok :) pozdrawiam

Luteina reguluje gospodarkę hormonalną w organizmie co pomaga w zajściu w ciąże.Jeśli @ są nieregularne to w pierwszej kolejnośći powinno sie ją uregulować(co przyczyni się do lepszej płodnośći) a dopiero póżniej jeśli są dalej problemy można ingerować innymi tabletkami,np wspomagającymi owulację lub ją wywołujące.

Gość cheris
dzieki za odpowiedzi tylko ze ja wlasnie nie chce zajsc w ciaze a bralam luteine przez 9 miesiecy poniewaz mialam bardzo nieregularne cykle teraz juz jest super tylko sie zastanawiam czy prawdopodobienstwo ze zajde w ciaze jest wieksze??

Chyba tak.To zależy od wielu czynników.Jeśli będziecie to robić w dni płodne to jest większe prawdopodobieństwo niż przed wyregulowaniem miesiączki. Proponuje skontaktować się z gg.On na pewno rozwieje Twoje wątpliwośći.

Gość cheris
dzieki za info troszke panikuje gdyz nie moge brac hormonow prezerwatywom nie ufam do konca stad moje pytania no ale coz jesli mam zajsc w ciaze to pewnie zajde;) pozdrawiam i jeszcze raz dzieki