Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starka

Jachty klasy Star w Polsce

Polecane posty

Gość starka

Jak myślicie jest szansa na ruszenie tej klasy w Polsce? Kusznierewicz i Życki odnoszą na niej całkiem przyzwoite sukcesy, może ktoś to zobaczy w PZŹ albo w Centrum Olimpijskim? Chociaż najlepiej by było gdyby znalazło się więcej sponsorów.

Może po olimpiadzie w 2008 i oczywiście wielkim sukcesie Mateusza i Dominika. Inaczej nie ma szans. Teraz wydaje mi się, że tylko najodważniejsze firmy mogą sobie pozwolić na sponsorowanie ich, nie jest to najpopularniejszy sport, a szkoda.

Gość Montyn
A tak szkoda. Dla prawdziwego fana jest to o tyle gorsze, że istnieje duży problem ze zdobyciem ciekawych materiałów dotyczących czy to samego sportu czy mistrzostw. Właściwie to poza serwisem internetowym Kusznierewicza nie istnieje żadne fajne miejsce w Polskiej sieci gdzie zamieszczają tyle ciekawych info o klasie STAR.

Gość szybka
Hehe kto by pomyślał, taka gierka, łódkami ścigasz się jak samochodzikami, przydałoby się więcej plansz. A czy ktoś z was już w niej wygrał?

Gość KarolW
Starka, co do tego zainteresowania, to może poczekajmy na Mistrzostwa Ameryki w Miami, to już 14 listopada i wtedy się okaże jak to dalej będzie ze Starem w Polsce. Chociaż ja myślę, że może być tylko lepiej:)

Gość zedden
Byłem na stronie i żadnej gry nie znalazłem. Nie wiem może nie umiem szukać, albo już ją usunęli? Może mi ktoś pomóc?

Gość gosciu
Czyż to nie jest fajne, mamy jedna załogę tej klasy w Polsce a ściga się po całym świecie. Muszą być nieźle zapracowani. Zaś w niektórych sportach mimo iż wykładamy na nie sporo kasy nie błyszczymy nawet w naszym regionie.

Gość wilajka
Z tym zapracowaniem, to chyba masz rację, dzisiaj zobaczyłam jak wygląda kalendarz regat na rok 2007 i co? Co miesiąc są jakieś zawody, jeśli chcieli by wziąć udział we wszystkich to nie ma mowy o wakacjach, czasie wolnym itd. Sami zobaczcie: Regaty klasy Star 2007: 21-27 stycznia - Regaty Pucharu Świata "Olympic Classes Regatta" - Miami, USA 23-28 lutego - trening - Miami, USA 6-11 marca - Bacardi Cup - Miami, USA 1-6 kwietnia - Regaty o Puchar Królowej Zofii - Majorka, Hiszpania 11-17 kwietnia - Wiosenne Mistrzostwa Europy - Majorka, Hiszpania 4-12 maja - trening - Garda, Włochy 22-27 maja - Puchar Świata Holland Regatta - Medemblik, Holandia 8-12 czerwca - Międzynarodowy Tydzień Olimpijski - Cascais, Portugalia 2-14 lipca - Mistrzostwa Świata - Cascais, Portugalia 24 lipca-1 sierpnia - Mistrzostwa Europy - Torbole, Jezioro Garda, Włochy 3-24 sierpnia - treningi i regaty przedolimpijskie - Quindao, Chiny 16-29 września - treningi - Santa Monica, USA 9-28 października - treningi i regaty kwalifikacyjne do Igrzysk Olimpijskich kadry USA - Santa Monica, USA 6-20 grudnia - trening - Miami, USA