Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama22

Co mam dac zjesc mojeu synkowi

Polecane posty

Witam wszystkie mamy, mam synka 14 miesiecznego i mam bardzo duzy problem z zywieniem go.Codziennie rano pije mleczko puzniej zupka, a dalej daje mu serek lub jakis owoc tylko ze zdaje mi sie ze on jest glody. Jesli mozecie to napiszcie mi jak karmicie swoje pociechy z gory wszystkim mamą dziekuje POZDROWIONKA

Mój syn jada już prawie wszystko - oczywiście jeśli mu smakuje. Mam zasadę, że nie wpycham mu na siłę, bo nie chcę go zniechęcać do jedzenia;) Rano po przebudzeniu pije trochę mleka (około 130ml - choć nie zawsze), między 8.00-9.00 śniadanie (parówki, jajecznica lub kaszka na wodzie - niestety nie przepada za kanapkami:(), na obiad około 12.00 zupa domowej roboty, ale już \"dorosła\" (mniej przyprawiona). Po pracy z nami drugie danie - prawie wszystko jada, choć w niewielkich ilościach. A kolacja wygląda podobnie jak śniadanie, choć dodatkowo jak jest bardzo głodny po szaleństwach na świeżym powietrzu czasem zje chleb z serem gouda lub almette. Na noc dostaje butelkę mleka - żeby przespał do rana. Poza tym między posiłkami raz dziennie jakiś owoc, deserek i bardzo dużo pije rozcieńczonych soków, herbatki, a jak jest ciepło to wodę mineralną nie gazowaną. Najchętniej to on jadłby już totalnie wszystko to co my, ale nie wszystko odważam się mu dać. Po prostu zauważyłam, że w pewnym momencie przestały mu smakować mdłe dziecięce potrawy, a wyraźnie zaczął gustować w konkretnych smakach.

mam córeczkę 14 misięczną i oto jej jadłospis;) rano mleko śniadanie: chlebek z szynką lub z serkiem czasami na to pomidor plus herbatka lub kawa zbożowa śniadanie drugie: drożdzówka, bułka mleczna Obiad: różnie !!! najczęściej, ziemniaczki, mięsko różne, surówka podwieczorek: serek, lub jogurt, często owoc kolacja: kanapka jak na śniadanie lub jajecznica, lub parówka ( na śniadanie też często to dostaje) na wieczór mleko przed spaniem Staram się urozmaicać jadłospis, bo córa jest wybredna, czasami zje więcej czasami mniej. Waży 11 kg, więc nie jest za gruba.

Kup poradnik, który podpowie ci jak żywić dziecko. Ponad to jest tam kilkaset przepisów na śniadanie, obiad i kolację. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.