Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyzzyx

wziąc jeszcze jedną czy rzucić to?

Polecane posty

Gość xyzzyx

Witam. Od 4 dni bire Yasmin, ale wczoraj cały dzień miałam tak inetnsywny ból głowy i nerek, ze myslałam ze umre.Postanowiłam, że rzuce te tabletki i wrócimy znów do gumek. Ale dziś znów sie kochalismy, bez końca we mnie. Tabletki brałam o godz 13. Dziś nie wziełam i nie wiem czy zazyc jeszcze ta 1. Jak myślicie? Nie chce byc w ciąży a boje sie że dzis znó bede sie tak źle czuć

Weź tabletki!!!! to co przeżywasz to są skutki uboczne ktore miną!!! praktycznie 3/4 z nas miała jakieś skutki uboczne w trakcie 1ego opakowania...A tabletki anty to NIE SĄ CUKIERKI i nie można ich od tak odstawić kiedy sie chce....Powinnaś dokończyc opakowanie, ew wybrać się do ginekologa

Gość xyzzyx
Wziełam.Cholera, a nastawiłam sie, że juz tego nie wezme.Nie chce brać. Tzn chce ze względu na antykoncpecje, ale boje sie kutków ubocznych :( Mam nadzieje, że po 1 opakowaniu nie wykituje. Skończe go i rzucam to. Bo tak chyba można? Tak wogóle to myślałam, że można tabsy rzucić kiedy sie chce.

Nie można rzucac tabletek w trakcie opakowania...Skończ to opakowanie... i wybierz kolejne :)..Po 2 opakowaniu zobaczysz jak się będziesz czuła i jeśli ciagle źle to będziesz musiała je zmienić albo jak bedziesz chciała to rzucić....Ale uwierz mi że skutki uboczne ma większosc z nas...Ja w trakcie 1 opakowania ciagle plamiłam bądź krwawiłam, któregos dnia mialam zawroty i mdłości... i bóle głowy...Wszystko poza plamieniem minęlo w polowie opakowania....Po prostu Twój organizm walczy z hormonami a;le wkrótce sie do nich przyzwyczai i bedzie ok :) Wiec główka do góry i nie daj sie:)

Gość xyzzyx
No włąśnie, mój organizm z nimi walczy :( Czasami czuje sie jakaś słąba, i wogóle mam wrazenie ze zaraz zejde :( wiem, ze to moze byćsiła mojej podswiadomosci, ale ja nie chce narazac zdrowia. qwa! czemu to wszystko jest takie pogmatwane :(

Gość xyzzyx
a jeśli skończe to opakowanie i bede chciała zmienić na słabsze to da sie tak? moze wtedy lepiej sie poczuje. sam fakt, ze biore YASMIN o której sie duzo zlego naczytalam wplywa na mnie negatywnie :(

Gość dojrzala poziomka
Nie martw sie,glow ado gory! Mam te same obawy co Ty,dzis badz jyutro zaczne 1 opakowanei Yasmin,bo czekam wciaz na okres,naczytalam sie tyle,ze jestem przerazona,ale sadze ze po 1 opakowaniu nic sie stac nei moze,jestem przygotowana na ewentualne skutki ubopczne,A w razie potrzeby zawse mozn azmienic tabletki na bardziej odpowiednie:) Napisze jak sie czuje,Ty tez daj znac prosze jak Twoej samopoczucie:)

wywal w cholere te Yasmin!! te tabletki wycofano w innych krajach! bo kobiety miały zapaści! miałam z nimi przygode więc wiem coś o tym i juz tu kiedys pisałam .Najlepsze to chyba zostaną stare ,tanie i dobre Microgynom! ale kazdy ma inny oraganizm;)

Gość xyzzyx
No wiec dziś czuje sie dobrze. ale jestem tak przewrazliwiona, że kazdy maleńki boł, każda zyłka którą zauwaze przyprawiają mnnie o mdłosci. Dziś w kosciele mało sie nie popłakałam :P Ale jakoś wytrwam do konca tego listka, a później chyba zmienie na inne albo odstawie. We wtorek albo poniedziałek ide do gina więc sie jeszcze uzna. A jak u Was z cera po nich?

Gość jasmin to porażka
właśnie dziś byłam u lekarza po nową receptę jasmin dla mnie jest okropny najgorszy jest spadek nastroju i mdłości radzę wziąć opakowanie do końca (trzeba, nie można tak odstawić) i zmienić na inne

Gość xyzzyx
Mysle, ze tak wlasnie zrobie.Moze jakies z mniejsza dawka hormonow?

Gość oooooooooooooooo
Nigdy nie bralam tabletek anty i brac nie bede (chyba ze bede musiala miec jakas kuracje chormonalna) wydaje mi sie ze to jest poprostu trucie organizmu, a skoro sa skutki uboczne to znaczy ze cos jest nie tak...

Gość leosia ktosia
Gumki sa jednak najlepsze....my np zakladamy gumke dopiero pod koniec jak juz konczymy...

Gość xyzzyx
tzn? kochacie sie i tak w srodku przerywacie zeby zalozyc gumke? extra pomysl:/ a nie slyszeliscie nigdy o tym, ze w plynie preejakulacyjnym tez moga sie znajdowac plemniki? i potem sie dziwia takie ze jak to moga byc w ciazy, skoro gumka nie pekla. jak dla mnie to to zadne zabezpieczenie to co stosujecie.

Gość jasmin to porażka
hahahah pod koniec gumkę no nie mogę musisz próbować różnych tabletek, ja już połknęłam chyba wszystko, co jest na rynku ;) i najlepiej się czuję z Minulet, choć pewnie innym kobietom szkodzi nic mi po nich nie jest, zero skutków ubocznych

Gość ja pierdziele i co to ma
byc za radosc z sexu skoro po tabletkach tak zle sie czujesz! czy warto? wystarczy troche ostroznosci i stosowac gumki - to najlepsze rozwiazanie. ja stosuje je od 2 lat i w ciazy nie jestem, a trucie sie hormonami wczesniej czy pózniej da o sobie znac. to ze teraz sie odczuwa skutków ubocznych to pikuś, bo one wyjdą pózniej. jak kobiety moga byc tak głupie. masakra.

Gość jasmin to porażka
czy Ty jesteś głownym ginekologiem kraju?? mądrzejsza od lekarzy?? słuchaj moja droga, skoro banda obietywnych lekarzy dopuściła tabletki do użytku to znaczy, że można je brać a seks z gumka to jak całowanie sie przez reklamówkę haha

Gość xyzzyx
mi tam gumka nie przeszkadza. nawet lepiej jest bo konczy we mnie, a na tabsach sie jeszcze nie odważylismy na to.ale kilka razy mi sie zdarzylo na zywca i wogole boje sie ze podczas pettingu cos mi na palcach przeniesie. wiem ze tabsy to shit, ale teraz absolutnie nie moge sobie pozwolic na ciaze. za jakies 1,5 roku, 2 lata owszem, nie bedzie tragedii, ale nie teraz. i wierze ze uda mi sie dobrac takie tabsy po ktorych bede sie dobrze czula i skutki uboczne nie beda az tak fatalne.