Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia teodora

mam dziecko czy teraz bedzie trzeba je ubezpieczyc?

Polecane posty

Gość mamusia teodora

dziecko się rodzi, matka pracuje, ma legitymacje ubezpieczeniowa. Teraz co z dzieckieem? czy pracodawca do zusu wypełnia jakis kwit o ubezpieceniu?czy do legitymacji wpisuje info o tym ze dziecko jest ubezpieczone w pracy u mamy?

Gość jesienne róże
ale musisz zgłosic pracodawcy osobę do ubezpieczenia - czyli dziecko wraz z nr pesel, imieniem, nazwiskiem datą i miejscem urodzenia oraz adresem zamieszkania - najlepiej na piśmie

Gość pomocy..
należy więc napiac podanie z prośbą o ubezpiecznie mojego dziecka Teodora maczuga urodzonego 3 wrzesnia 2010 roku w Gdyni , nr pesel(nadadza chyba juz wczesniej tak?). I wtedy kadrowa zajmie sie ubezpieczeniem? wówczas można dziecko leczyc w przychodni? a co z legitymacją? dostane nową na dziecko czy dziecko bedzie wpisane w moją legitymacje ubezpieczeniową? a książeczka lecznicza to tez jest wyrabiana na podstawie mojego dokumentu z pracu zua chyba sie to nazywa.

Gość pojebcy
myslisz ze tu ktos wie? sami pojebcy tu siedzą.

Gość pomocy....
a jak juz bedzie np miało 10lat to nie bedzie miało swojej legitymacji ubezpieczeniowej? a jak 18 lat? kiedy bedzie miał swoją? ciagle bedzie w mojej wpisany?