Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o matko......

białe coś z gradła.....

Polecane posty

Gość o matko......

czasami odchrzakuje z gardła takie kawałki czegos białego....strasznie to śmierdzi. co to może byc?

Gość blekota
wątroba po przejściach

Gość o matko......
wątroba po przejściach? mam to raz na miesiąc...to są dosłaownie maleńkie kawałki. drobinki....miałam osttanio robione próby wątrobowe i były ok....

Gość blekota
tak tak, wątroba ona się rozwarstwia i wychodzi przełykiem po kawałku już zbielała od tej trasy A potem się regeneruje, odnawia i jest lux

Gość o matko......
dzięki za odpowiedź!!! czyli powinnam się tym martwić czy zignorowac?

Gość Young-Jin
to jest ropa z migdalkow, tez tak mam. Nie tylko ja..obajrzyj swoje migdalki a najlepiej wybierz sie do laryngologa.

Gość o matko......
tyle że to nie jest ciesz tylko w postaci stałej....takie jakby kawałki czegoś

Gość Young-Jin
nowlöasnia ta ropa ma postac skondensowana

Gość o matko......
no dobrze...a musze to jakoś leczyć? to objaw jakijeś choroby?

Gość kasiakowalska
wytnij migdała i problem zniknie, ja też to kiedyś miałam, jak się rozgniotło w palcach to strasznie śmierdziało

Lekarze roznie to nazywaja,jedni mowia,ze to zbita ropa ,drudzy,ze to resztki jedzenia zbierajace sie w kryptach migdalow. Wiele ludzi to ma, krypty powstaja po anginach i zapaleniach gardla. Nie w kazdym przypadku trzeba usuwac migdalki, jezeli nie masz czestych angin to nie jest dobry pomysl. Plucz gardlo szalwia,woda utleniona,woda z sola, rumiankiem.Powinno pomoc ale swoja droga odwiedz laryngologa,tylko nie daj sobie wm,owic antybotyku,bo to nie pomoze.

Gość dorka22.
też mam to samo... wygląda trochę jak kawałeczki orzecha włoskiego i ma nieprzyjemny zapach... nie są to z pewnością resztki jedzenia... pojawiają się u mnie od ponad roku raz na jakiś czas, kiedyś jakaś pani laryngolog niby próbowała mnie z tego wyleczyć, ale bez rezultatu. Nie jest to jakieś uciążliwe, zwłaszcza, że choruję na gardło rzadko. Będę wdzięczna za wszystkie informacje dotyczące tego "czegoś". Pozdrawiam!

Gość ropaaaa
to na pewno jest ropa,tez tak kiedys mialam jak bylam mala,teraz od 1,5 roku choruje co miesiąc na anginę.Jeszcze od zadnego lekarza nie slyszalam propozycji wyciecia migdalow,podobno teraz juz sie tego nie robi,migdaly sa pierwszą osłona przed bakteriami.W sumie ja juz nie wiem co mam robic,moze ktos coś poradzi?

Gość heili
to nie zadna ropa ani nic z tych rzeczy - sama to mam czasami to sa resztki jedzenia, ktore wcieraja sie w migdalki i tworza sie z nich takie cuchnace kulki, jak sie takie cos zauwazy to lepiej delikatnie wycisnac, bo wiadomo ze lepiej zeby dlugo nie siedzialy w migdalach bo dochodzi do procesow gnilnych. nie jest to niebezpieczne, ani nie leczy sie tego, po prostu nalezy zachowac czystosc w jamie ustnej i rozne inne metody, trzeba znalezc cos dla siebie, bo kazdy organizm ludzki inaczej dziala

Gość to się chyba
nazywa retencja migdałów. był kiedys topik o tym jego nazwa to cos w stylu "jedzie ci gemby jak shrekowi" czy jakoś tak

Gość gf
mialam tez cos takiego!! poszlam do jednego lekarza laryngologa to mnie wysmial i powiedzial ze sobie cos wymyslam ze to nie mozliwe itp. po jakims czasie odwiedzilam kolejnego i powiedzial mi ze w mlodosci mial cos identycznego. i dowiadywal sie na ten temat i ze podobno nie jest nic powaznego w przelyku za migdalkami sa male zakamarki w ktorych gromadza sie czastki jedzenia i wlasnie z tego tworza sie te ropne kuleczki. nie da sie tego wyleczyc jedynie mozna zminimalizowac dbajac poprawnie o jame ustna!!! nie martwcie sie dziewczyny!!!

Gość mądra wypowiedź ewqay
cyt.: 20:42 ewqa Lekarze roznie to nazywaja,jedni mowia,ze to zbita ropa ,drudzy,ze to resztki jedzenia zbierajace sie w kryptach migdalow. Wiele ludzi to ma, krypty powstaja po anginach i zapaleniach gardla. Nie w kazdym przypadku trzeba usuwac migdalki, jezeli nie masz czestych angin to nie jest dobry pomysl. Plucz gardlo szalwia,woda utleniona,woda z sola, rumiankiem.Powinno pomoc ale swoja droga odwiedz laryngologa,tylko nie daj sobie wm,owic antybotyku,bo to nie pomoze. Mądrze pisze p."ewqa"; dodam, że należy dodać jeszcze prawidłowe odżywianie, hartowanie, optymalny trening fizyczny ale rekreacyjny i higienę w pełnym tego słowa znaczeniu, tak, żeby zmusić układ immunologiczny do samobrony. Szczegóły na www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość mądra wypowiedź ewqay
Migdały są największymi węzłami chłonnymi unieszkodliwiającymi infekcję chorobotwórczą i warto je mieć ale zdrowe, gdyż chore mogą zniszczyć kłebuszki nerkowe, mięsień sercowy, przyczynić się do reumatyzmu, nadciśnienia tętniczego krwi. Bez migdałow też można żyć, ale bardziej należy dbać o zdrowie, uważając przede wszystkim na przeziębienia.

Gość heili
bez migdalow mozna zyc tak jak z nimi a twierdzenie, ze migdaly nas chronia a po ich wycieciu juz nic jest bledne! po ich usunieciu funkcje ochronna przejmuje pierscien Waldeyer’a

mam to samo od dobrych paru lat. u mnie nie pojawia sie to reguralnie,tylko raz na jakis czas. wowczas usuwam te \"grudki\" patyczkiem kosmetycznym. rozwniez dowiedzialam sie od lekarza ze sa to resztki jedzenia. ogolnie to dosc obrzydliwa \"przypadlosc\", ale coz... :>

Gość chyba ściema
heili bez migdalow mozna zyc tak jak z nimi a twierdzenie, ze migdaly nas chronia a po ich wycieciu juz nic jest bledne! po ich usunieciu funkcje ochronna przejmuje pierscien Waldeyer’a Gogle nie widzą tego "pierścienia W....". Pewnie coś ściemniasz? Opisz bliżej jak to działa.

Gość ORL
Pracuję na laryngologii i radzę:zróbcie porządek z migdałami.KONIECZNIE USUŃCIE OPERACYJNIE. Zapalenie m.sercowego, zapalenie stawów, niewydolność nerek, to tylko kilka powikłań spowodowanych przez stan zapalny migdałków.Bierzcie skierowanie do szpitala jak najszybciej!!! Ja też nie mam migdałków a w zeszłym roku nakłoniłam moją mamę i też pozbyła się tego świństwa! Teraz ma spokój i żadna infekcja ją nie łapie.POWODZENIA!!!