Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedz.///

czy pierscionek zareczynowy...?

Polecane posty

Gość powiedz.///

czy pierscionek zareczynowy musi miec jakis diament czy moze byc z cyrkoniami?Prosze napiszcie jakie Wy macie/jakie kupowaliscie?

Gość z brylantem
tylko z brylantem, chocby maleńkim, ale dziewczyna to doceni, no chyba, ze należy do tych, co ponad piękno i delikatność pojedynczego maleńkiego brylanciku, przedkłada ogrom badziewiarskich cyrkoni.

nie musi być z diamentem bo cyrkonie też są ok to zależy od zasobów finansowych faceta czy kupi pierścionek za 200 zł czy 600zł :P

Gość gerwy
dokaldnie, ja kupilem mojej dziewczynie sliczny pierscionek z kwadratowa cyrkonia... sama go zreszta wybrala a miala do wyboru rozne akurat cena az tak nie grala roli..ale fason musial byc taki-starsznie jej sie podobal i jest bardzo zadowlona;) obojetne byle sie jej podobal..:) wkoncu to chyba chodzi o milosc a nie ile kosztuje pierscionek..

Gość powiedz.///
w zasadzie to jestem dziewczyna;) mieszkam razem z moim facetem. Ipowiem Wam,ze skoro mamy wspolne pieniadze to szkoda mi ich na pierscionek.Ale On twierdzi,ze pierscionek musi byc bo to raz w zyciu:O

Gość kicia892
DO z "z brylantem" smieszna jestes jak tak piszesz.... duzo cyrkonii bedzie wyglada badziewiasto tak jak duzo brylancikow tez bedzie badziewiaste;) sorka ale to chyba nie o to w tym wszystkim chodzi-jest duzo pierscionkow z cyrkoniami ale z klasa.... oj oj widac tylko kasa sie dla niektorych liczy...

ja dostalam z jakimś kamieniem ,to napewno nie brylant,i ylam bardzo szczesliwa gdy go otrzymywalam, nadal nosze go z duma nie liczy sie kamien tylko uczucie

Diamonds are girl\'s best friend... i są wieczne.... Moim zdaniem musi mieć diament, to magiczny kamień, od wieków symbol miłości.

Nie każdy czuje magię diamentów, ich piękno.... Dla mnie są najpiękniejsze.... To nie próżność, raczej fascynacja... Każdy jest inny.

Gość oj glupie baby
dziwie sie tym ktore wola dostac pierscionek z prawdziwym brylantem-wielkosci glowki od szpilki-wyglada toto chu...wo, juz lepiej ta nieszczesna cyrkonie a przynajmniej pierscionek wyglada przyzwoicie

Cyrkonie są często chodowane...nie chodzi o to, żeby razić takim kamieniem po oczach. Żeby było go widać. Lepsza główka od szpilki, ale prawdziwej magii i dzieła natury niz arbuz produkcyjny na palcu:D:D

hodowane, Bożeeeeeee, jak napisałam Przepraszam ceniących polszczyznę;)

Gość powiedz.///
dla mnie wszystko jedno jaki dostane pierscionek,tznz czym bedzie.Rozmawiamy o pierscionku iwspolnie ogladamy rozne,chociaz i tak nie mam pojecia kiedy i jaki dostane;) Tak jak pisalam wolalabymtepare groszyzaoszczedzicnapierscionkua dolozyc doczegos innego, tym bardziej ze nawet na weselisko nie ma kasiory. Ale czy towypada z cyrkoniami? A moze nikt nie zauwazyze tocyrkonie;)?

Gość oj glupie baby
Anouk-->tez kiedys tak myslalam, ale jak widze moje kolezanki ktore wlasnie sa posiadaczkami pierscionkow wartosci ponad 2 tys. (a na palcu widnieje wspomniane byle co) serio ja bym za te pierscionki nie dala nawet 10 zł, takie marne z wygladu

Gość pf
ja dostałam pierścionek z brylantem czy tam diamentem (nie odróżniam) i jest śliczny, ale nawet gdyby była to cyrkonia to bym nawet nie odróżniła więc i tak by mi się podobał :P jak bym miała wpływ na to co wybierze moj mężczyzna nie kupiłabym takiego drogiego! :D

Gość zomg
" oj glupie baby dziwie sie tym ktore wola dostac pierscionek z prawdziwym brylantem-wielkosci glowki od szpilki-wyglada toto chu...wo, juz lepiej ta nieszczesna cyrkonie a przynajmniej pierscionek wyglada przyzwoicie" taaa, a ja wolę malutki kamyczek ale prawdziwy brylant zamiast wielkiej cyrkonii, tak samo jak wiolę kupić sobie dwie rzeczy oryginalne niz 10 szmat z bazarku, i nie robie tego by sie chwalic (bo im mniej "metek" na ubraniu tym lepiej) tylko dlatego, ze sama lepiej sie czuję i tak mnie sie podoba ...

Jak chcesz.... wiem, że pierścionek kupuje sie pod konkretną osobę. Mój mąż wiedział o moich fascynacjach i szukał i znalazł... Mój jest piękny:) Cieszy mnie zawsze , szczególnie jak błyszczy w mocnym świetle diamentowym ogniem. Tak jak miłość... I pomyśl, że jakieś dwa miliardy lat temu gdzieś w kimberletowym kominie było takie ciśnienie, że powstało coś tak cudnego. Z węgla. Jaki to cud, bo oddrobinę inne warunki i byłby grafit.... ;)

W diamentach urok polega na tym, że nawet drobne sa piękne. I są takie niepowtarzalne.... Niestety za piękno się płaci.... I tę wyjątkowość.

oj głupie baby, To noś arbuza:D Ja wolę dyskretny urok, nawet czegoś tak małego za co nie dałabyś 10 złotych:)

Gość powiedz.///
nie wiedzialam ze zdania beda tak podzielone:P Anouk - Ty to masz leb;) Wiecie,powiem Wam tyle ze im blizej tego wszystkiego to tym bardziej sie stresuje.Bo nie chce tych wszystkich ceregieli:( Nie jestem typem ktora chce byc w centrum uwagi. Chcialabympodpisacpapierek i tyle, I tak to juz miedzy nami nic niezmieni. Jesli chodzi o pierscionek to dla mnie liczy sie to ze to On wybierze,a nie kolega czy mamusia.

Ale przecież są jeszcze inne kamienie: szafiry, rubiny, szmaragdy, akwamaryny, aleksandryty.... Są piękne, niekoniecznie tak drogie jak diamenty.... Bo cyrkonie są sztuczne, jednakowe, zunifirmizowane....... A miłość w końcu jest wyjatkowa;) A diamenty są wyjątkowe, jak już napisałam;)

Gość powiedz.///
i niesa takie drogie? Wieszmoze i glupio gadam bo stwierdzilismy ze np na obraczkach nie bedziemy oszczedzac(oczywiscie w granicach rozsadku;)) bo kupuje sie je razwzyciuitrzeba miec porzadne:P a na pierscionek mi szkoda:O

Gość oj glupie baby
wiedzialam ze spadna na mnie same gromy za ta wypowiedz, ale trudno -takie moje zdanie. Jak ktos spojrzy na wasz pierscionek o wymiarach zlota 2mm, plus jakies male tam oczko blyszczace to i tak nie zrozumie ze to diament!

Gość powiedz.///
przepraszam za pisownie ale spacja mi "nawala":O

Gromy nie spadły, oj głupie..., nie sądziłam, że tak odbierzesz to, co napisałam.... Jak chcesz noś arbuzy cyrkoniowe, ja wolę coś mniejszefo, mniej widocznego, ale nieco bardziej naturalnego i wyszukanego, tyle:P Po prostu zasada wzajemności....