Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skacząca nutka

wstrętna koleżanka!

Polecane posty

Gość skacząca nutka

Mam problem:( zacznę od początku: studiuję na 1 roku z moim chłopakiem, wiadomo, mamy wspólnych znajomych, których bardzo lubimy i z którymi się spotykamy :) Ale... wśród nich jest pewna dziewczyna (niby "koleżanka"), z początku bardziej znała mnie niż mojego chłopaka, jego poznała po jakimś czasie, bo nie od razu była w naszej paczce. I niepodoba mi się jak ona się zachowuje wobec mojego chłopaka :O Otóż, jest osobą raczej bezpośrednią, nieodłącznym "elementem" jej stroju jest goły brzuch i tak niskie spodnie, że sorry jeszcze trochę i może zobaczymy bardziej intymne części jej ciała... i często, ona się wypina i popisuje (co kojarzy mi sie raczej z zachowanie 13-latki no ale cóż...) oraz wiesza sie po moim chłopaku, bez przerwy się o niego opiera, zakłada mu ręce na szyję...itp. Aha, w stosunku do innych kolegów nie zauważyłam, żeby aż tak była wylewna (chociaż oczywiście też się popisuje). Czy uważacie, że mój chłopak nie powinien coś z tym zrobić?:( To jest bardzo przykre dla mnie 😭

Facet to jest facet i lubi być adorowany, więc na boku bez świadków powiedz jej dosadnie i dobitnie kilka konkretnych słów. Jeśli to nie poskutkuje, to na bierząco w takich sytuacjach musisz reagować i kompromitować ją przy wszystkich w dowcipny sposób. Np.: jesli się na nim wiesza lub coś w tym stylu to powiedz głośno: co, za dużo się chyba zjadło, widać, że ostatnio przytyłaś........... albo przewieś się dzisiaj na kogoś innego, bo MÓJ FACET potem mi się żali, czy na wieszak wygląda............... Pokazałabym jej, że nie z tobą takie numery i niech wie, że tego nie akceptujesz. A jemu powiedz tylko wtedy, kiedy sam się zorientuje i pogratuluj mu refleksu. Przed paczką udawaj, że wszystko jest ok. Pozdro.

Nie lubię bezpośrednich ludzi, którzy sami się narzucają nie pytając o zgodę i aprobatę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Powodzenia i bądź bardziej pewna siebie!!!!!!!!!!!

Gość skacząca nutka
Dzięki Jasmina37! :) trzymaj kciuki, jutro się spotykamy wszyscy :O Mam nadzieję, ze bedzie OK :)

hm, no to chyba nie jest najlepszy pomysl, takie dogryzanie. po co robic sobie wrogów? nie lepiej pogadac z chlopakiem, spytac sie co on sadzi o tej sytuacji? albo obrocic wszystko w zart?

widac,ze chyba ma na niego chrapke....uwazaj by przyapdkeim z tego sie cos wiecej nie urodzilo;/

Stanowczo twój chłopak powinien jej na to zrócić uwagę, ale musi wiedzieć że to Ci się nie podoba.

moim zdaniem chloapk jakis glupi...jakby jakas cipa do mojego sie przytulila,zawisla..to on by jej sam z piesci wyjechal bo wie co bym czula...i co by sam czul gdyby tak jakis chlopak mi roil.. moim zdaniem jemu sie albo to podoba i chce wiecej,albo jest na tyle glupi ze nie widizi jej adorowwania

Gość Zrob jak radzi ...
Jaśmina, a swoją droga to mozesz powiedziec swojemu chłopakowi w 4 oczy, czy ty tez masz się do kogos przytulać i czy mu to by odpowiadalo ... bo ciekawe, że ona wiesza się na twoim facecie a innych pomija, moze czuje jego przyzwolenie ? W kazdym razie musisz jej dac odczuć, że nie bedziesz tolerowac jej zachowania, bo ciebie to nie bawi i niech znajdzie sobie inny obiekt zainteresowania bo ten akurat jest zajęty ... ;-D

Gość A ja na boku ...
jak bedziesz tylko z nia bym jej powiedziała, że ma sie odczepic od mojego faceta ... bo jak nie to ... czy była bita, kopana i po gównach kulana ? A moze chce zarobić takiego kopniaka, że lekarz chirurgii plastycznej bedzie mial dużo pracy ?

Gość stara_baba
Ty rozmowę z koleżanką sobie odpuśc. To jemu zmyj głowę, że sobie na takie awanse z jej strony pozwala. Tę sprawę powinien z koleżanką załatwić wyłącznie on. Całe życie zamierzasz odganiać od niego koleżanki?

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
jestescie dopiero na 1 roku?? no to ile sie znacie - niecale 2 tygodnie. wiec moze ta kolezanka nie wie ze jestescie para??

Gość analina
powiedz chłopakowi, że jesteś zazdrosna, a jeśli zacznie cię uspokajać, ze to przecież tylko żarty i robisz z igły widły, to powiedz, ze w takim razie ty teraz zaczniesz sobie tak zartować z innymi kolegami.. powinno zadziałać

Gdybym ja była w Twojej sytuacji, to nic bym z tym nie robiła. Uważam, że reakcja należy do Twojego chłopaka. Gdyby mój miał taką sytuację i by nie zareagował, to miałby u mnie troszkę przerąbane. Ja sobie na takie rzeczy nie pozwalam, więc uważam, że i on nie powinien. A jeśli Twój facet zareaguje, a po niej to spłynie, to wtedy z nią porozmawiaj ;) powodzenia;)

Gość stara_baba
Listek BRAAAAWOOOOO !

stara_baba--> nie czytałam wszystkiego, bo mi się nie chciało, ale widzę, że Twoje podejście jest dosyć podobne:) ja wiem, że gdybym ja wieszała się na jakimś gościu, to mój chłopak raczej nie miałby pretensji do tego chłopaka tylko do mnie. A gdyby ktoś się do mnie podpieprzał i ja bym zareagowała, a ten ktoś dalej by to robił, to dopiero wtedy mój Ukochany dałby mu w pysk :D

Gość stara_baba
Noooo... Dokładnie myślę tak samo. 🌼 🌼 :) Ale jesteśmy w mniejszości :(

Gość skaczaca nutka
Dzięki dziewczyny za wszystkie odp. Zgadzam się z tym, że teraz to zależy od mojego chłopaka, bo tak jak ktoś słusznie napisał, nie będę całe życie od niego odganiać koleżanek :( Ta 1 oznaczała, że jesteśmy na jednym roku, a nie na pierwszym, bo jesteśmy na 3 :) Zastanawia mnie tylko jak ja się mam zachowywać w takich sytuacjach, no bo nie dam jej przecież w twarz :P chociaż by jej się należało :D Nie wiem, czy okazywać jej obojętność, czy udawać ze jest OK? Myślę, że powinnam jej dać do zrozumienia, że mi się to nie podoba :O Bo inaczej pomyśli, że wszystko jej wolno ! Niech mnie ktoś obdarzy większym opanowaniem 😭

Gość Ta dziewczyna ...
tak się zachowuje, bo ma przyzwolenie twojego chłopaka i musisz z nim porozmawiać. Wybacz ale on zachowuje się jak smarkacz a nie meżczyzna. Powiedz mu, że ma to załatwić , bo ty nie masz ochoty tego tolerować, no chyba, że odpowiada mu taka sytuacja i to łechce jego ego, ale musi pamiętac, że macie takie same prawa :-D Napisz co tobie powiedział :-D i nie daj się zbyć