Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sawanna

czy luteina zawarta w vitaralu ....

Polecane posty

czy ktos wie czy luteina dodana do nowego vitaralu to ta sama luteina co jest przepisywana kobietom jak maja zaburzenia hormonalne??????????

Gość szyska
właśnie też jestem ciekawa

Gość przecież to jest luteina
no dobry wzrok

Gość 01gosia
ja pytałam lekarki mojej o to . Powiedziała że to jest ta sama luteina pozdrawiam

a dziekuje za odpowiedz no to super ,wzrok dobry i jeszcze skoncza sie zaburzenia hormonalne moze bede brala po 2 tabletki dziennie to bedzie skuteczniejsze

Gość biologmolekularny
To absolutnie nie ta sama LUTEINA.tą nazwą określamy też żółty barwnik roślinny należący do karotenoidów (podgrupa ksantofili). Wystepuja zarówno u roślin jak i u zwierząt a co za tym idzie i u LUDZI. Jest jednym z dwóch podstawowych barwników znajdujących się w plamce żółtej oka i odgrywa istotną rolę w jej ochronie. Tę samą nazwą określany jest też inny związek chemiczny - żeński hormon progesteron. Ten steroidowy żeński hormon płciowy wytwarzany przez ciałko żółte i łożysko (w czasie ciąży). Nazwa pochodzi od tego że wytwarzana jest właśnie przez ciałko ŻÓŁTE - analogia do żółtego koloru barwnika występującego u organizmów żywych.

Gość a ja to mam
wiec wkoncu ktora?

Gość upuupu