Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

miska bella nie jest do ciasta ale bardzo fajnie robi sie w niej ogórki mało solne , tak panierino służy to panierowania i marynowania mięsa jęśli chodzi sitko to czerwone to jest rewelacyjne nie wiem jakie ma wymiary ale jest średnie i za ta cenę warto kupić ja mam w domu trzy i zawsze są używane polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cmm
Cała zabawa z up ma polegać na tym że jeśli pieczesz warzywa z mięsem to one "poczekają" na mięso aż się ono upiecze i nie rozpadają się o.Bez tłuszczu e,wody, wody i zagladania. Rownomiernie i bez kłopotów. Piekę już 7lat wszystko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cmm
Spróbujcie upiec kalarepę już,marchew czy watrobke z cebula w up i w zwykłym naczyniu.Różnica przy pierwszym kesie ogromna!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Honia...
Jeśli chodzi o ziemniaki w ultra pro to ja piekłam ze skrzydełkami przyprawionymi, pokrojonymi w grube plastry, 200stpni około 50min, było upieczone. Wypróbowałam ziemniaki w mundurkach, wyszorowane, włożone wilgotne, piekłam bez żadnych dodatków (typu tłuszcz), 200stopni, około 60min. ale ziemniaki były spore i stare, rewelacja, smakują jak z ogniska.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Honia...
Oczywiście mają być przykryte pokrywą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaa98
czy bella 4,3l jest przy zakupie za 70 zł produktów katalogowych, czy też można 70 zł z ulotki. Mam jeszcze pytanie, czy jest możliwość załatwienia pokrywki szklanej do garnka 7,6l , mojej koleżance pękło szkło podczas gotowania i pokrywka rozbryzła sę w mak, a w dystrybucji nie uznali reklamacji (szok!), a nowa kosztuje 370zł.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moonika5
Idz do innej dystrybucji moim zdaniem powinni ci wymieniac na nową moge zapytac u mnie i dam ci odpowiedz w przyszłym tygodniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaa98
no tak, tylko, że tę starą to mi nie oddali, powiedzieli, że nie podlega reklamacji, a moja menagerka nie zwróciła mi jej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moonika5
Musza ci ja oddac to twoja własnosc nie ma mozliwosci ze ja sobie zostawia moze wymienili a twoja pani ci jej nie dała. Domagaj sie jej a jak nie napisz pismo do nfirmy ze chcesz wyjasnien co z twoją pokrywą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mama mani :)
Co mozna robic w kuchciku oprocz ubijania piany i nalesnikow?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mama mani :)
I jeszcze pytanie o pojemnosc-ile bialek mozna ubic za jednym razem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jeżeli się nie mylę,to przeczytałam gdzieś, że maksymalnie można ubić 4 białka. Ale ubijałam też bez problemu 5. Jajka są różnej wielkości więc tutaj trzeba to mieć na uwadze. Niestety, ja nie używam kuchcika do naleśników, bo jest po prostu za mały dla moich potrzeb. Nie robię też majonezu bo nie ufam do końca kupowanym jajkom. Czasami ubijam w nim bitą śmietanę na deser i na tym moje wykorzystanie kuchcika się kończy. Czyli raczej jest mało używany :-(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Honia...
W kuchciku można przygotowywać również kawę mrożoną. Przepis na piankę do kawy; Wlewamy wody (dobrze schłodzonej) tylko tyle aby końce widełek były w wodzie. Wsypujemy 1 łyżkę kawy rozpuszczalnej i 2łyżki cukru pudru. Wystarczy kilka razy zamieszać. Wyjdzie nam wspaniała pianka do kawy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaa98
a ja polecam kawę coś na latte: mleko skondensowane niesłodzone(np. z puszki gostyń), ze dwie łyżki kawy rozpuszczalnej, łyżka cukra, można łyżeczkę cukru waniliowego - zamieszać w kuchciku kilka razy,aż wszystko podwoi objętość, wlać do wysokich szklanek tak 3/4 szklanki, pozostałą część uzupełnić wrzątkiem, włożyć rurkę, można posypać czekoladą bądż cynamonem-PYCHOTA!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Do Mario34 Czy możesz napisać w jaki sposób robisz ogórki małosolne w belli? Jakiej używasz miski? 4,3 l?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mama mani :)
Pytanie rowniez do Mario34 odnosnie sitka-czy na sitku odcedze np puszke kukurydzy albo fasoli bez problemu? (Chce w taki sposob ocenic pojemnosc) Dziekuje za opinie o kuchciku..nie ma zbyt wielu zastosowan :( nie zastapi on tez tradycyjnego miksera:( a czy ktos robil w kuchciku beze (bialka+cukier) do jakiegos placuszka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość diamonths Poznań
Ad Sitko - to to samo co niedawno było w promocji za 9,90, ale wtedy nie wliczało się do sprzedaży dla gospodyni. Tak na moje oko ma ok 1l pojemności. Zmieści kukurydzę albo fasolkę i napewno puszkę brzoskwiń i ze dwa woreczki ryżu, ale porcji spagetti dla 4 osób już będzie trudno. Wejdzie pewnie 1kg truskawek. Ad Kuchcik - mam w domu blender, mikser i szefa, ale i tak chce kupić kuchcika, bo jestem zaskoczona jego szybkością pracy. Ostatnio piękę bardzo często tartę na kruchym spodzie z budyniowym kremem cytrynowym i bezą... do 5 białek nie chce mi się wyciągać miksera i ubijam ręcznie, ale nie jest wystarczająco sztywna. A jak u znajomej używałam kuchcika byłam zaskoczona jak szybko i na sztywno ubija beze. Nawet ubiłam w nim jajka z cukrem do białości na ciasto z jabłkami. Bardzo mi się podoba ten zielony bo jest przeźroczysty. Widać co się dzieje w nim. Bo jest tak szybki, że trzeba uważać, żeby nie przebić kremówki na masło. Wiem, że to może być wina za ciepłej kremówki, ale już wiem, że nie można gadać za dużo przy pracy z kuchcikiem, bo można zrobić masło - potwierdzi to nawet nasza dystrybutorka :) A na Zjeździe Krajowym to pan Wątor ucierał w kuchciku masło z cukrem i mąką na babkę z ulotki wielkanocnej. I o ile się nie mylę to kuchcik ma chyba ok 1l pojemności. Ubija ok 0,5l kremówki - więcej się nie zmieści - chyba - :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mama mani :)
Dziekuje za szybka i pomocna odpowiedz! :) juz nie mam watpliwosci co do kupna obu tych sprzetow :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moim zdaniem, nie można jednak przesadzać z gęstością rzeczy do wymieszania w kuchciku. Miałam już nieprzyjemność (bardzo długo to trwało) 2 razy wymieniać pokrywkę w kuchciku bo zębatki się "zjechały". One w kuchciku są naprawdę malutkie i delikatne, więc trzeba z nimi ostrożnie. Konsultantka u której kupowałam powiedziała mi też o przypadkach połamania mieszadeł z identycznego powodu - zbyt gęstych rzeczy do wymieszania. On pracuje bardzo szybko i mieszadła naprawdę robią wszystko w niewiarygodnym tempie ale...jeżeli napotkają coś gęstego, może być problem :-). diamonths Poznań - możesz nam zdradzić przepis na tartę? Jak czytałam, to od razu nabrałam ochotę na zrobienie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość diamonths Poznań
Tarta cytrynowa Zagnieść kruche ciasto z 220g mąki, 100g masła/margaryny, 50g cukru pudru i 1 żółtka. Rozwałkować, wyłożyć nim formę do tart albo tortownicę o średnicy 24-28cm tak, żeby powstało dno i rant o wysokości ok 1,5cm (w tortownicy, bo w formie do tart wykładamy poprostu całą formę z brzegiem). Wykładamy pergaminem, zasypujemy suchym grochem albo fasolą i robimy "fałszywy wypiek" - czyli w czasie pieczenia fasola podtrzyma boki ciasta, które bez docisku spłynęłoby na dno formyi nie byłoby rantu. Pieczemy 15 minut w 180'C nagrzanego piekarnika. Potem wyciągamy, ściągamy obciążenie i pergamin i dopiekamy ciasto na złoto. W tym czasie zagrzać ok 1/2l mleka (odlać od zimnego ok 1/2szklanki). Do odlanego mleka wbić 4 żółtka (białka odłożyć z tym od ciasta na bezę). Dodać sporą łyżkę mąki ziemniaczanej. Do ciepłego mleka wsypać 50g cukru, rozpuścić i dodać mieszankę żółtek. Zagotować stale mieszając, aż powstanie krem. Odstawić z ognia i dodać wyciśnięty sok z dużej cytryny. Ubić 5 białek na sztywną pianę. Ubijając dodawać 150g cukru kryształ. Kiedy piana będzie lśniąca wsypać 100g cukru pudru i wymieszać łyżką (ponoć najlepiej drewnianą). 1/3 część piany przełożyć do kremu cytrynowego, wmieszać i zagrzać. Przełożyć krem na upieczony spód (krem może być gorący), ułożyć na nim pianę i porobić fantazyjne fale. Wstawić do gorącego pieca 180'C i zrumienić bezę na złoto (nie na brązowo). Zostawić w uchylonym piecu jeszcze 40 minut, ostudzić i delektować się. To idealne połączenie kwaśnego z super słodkim lekko kruchym wierzchem (beza zostaje w środku puszysta i miękka). Smacznego W skrócie: 220g mąki +100g masła + 50g cukru pudru + 1 żółtko (gdyby nie chciało się skleić 1-2 łyżki zimnej wody) 500ml mleka + 4 żółtka + 50g cukru + 50g kartoflanki + sok z cytryny 5 białek + 150g cukru + 100g cukru pudru

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nick7
Prosze o pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nick7
Jestem nowa konsultantka zamowilam bazyle jednakze bylam przekonana ze sa w takiej formie jak w katalogu, jednakze okazaly sie prostokątne. Na formularzu zamowienia pisze ze mozna odstąpic od umowy w ciagu 10 dni, jednakze moja menadzerka mowi ze nie ma zwrotu to jak w sumie jest? Klientka nie chce odebrac a ja zostalam z towarem .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cmm
witaj w TUPPERWAR E- nic nie zwracam-wszystko każą mi sprzedawać - takie realia :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość diamonths Poznań
Umowa kupna sprzedaży jest zawierana pomiędzy klientem, a konsultantem. To w gestii konsultanta pozostaje zgoda na przyjęcie zwrotu od klienta, ale to konsultant pozostaje z towarem i z dalszym jego obrotem. Sprzedaż w dystrybucji jest ostateczna. Wiąże się to z licznymi konkursami, prowizjami i nagrodami np za punkty z pucharu gospodyń. W związku z tym w dystrybuji nie ma zwrotów. A co do produktów są one zawsze pokazywane w dystrybucji oraz dodatkowo opisywane w biuletynach. Nie martw się pierwsze koty za płoty. A na te bazyle napewno niedługo znajdzie się klient... tylko zawsze miej je ze sobą na party.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
O kurcze, nawet nie wiedziałam, że to tak działa i konsultant jest trochę między młotem a kowadłem. Bazyle to jeszcze małe piwo ale jakbyś ktos zamówił np. kilka garnków z kolekcji szefa kuchni a potem zrezygnował? To byłaby wtopa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość DagmaraWdowczyk
Takie zasady panują w sieciach sprzedazy bezpośredniej. Przecież tutaj nie ma zadnych zasad oprócz maksymalizacji sprzedaży. Z jednej strony opowiada się piękne historie, jak to fajnie być konsultantka i jaki to prestiż (!) a jak co do czego, to "spadaj dziadu". Z drugiej strony "widziały gały co brały". Nikt nikogo do bycia konsultantka nie zmusza. Chciało się być niewolnikiem, to się jest na własne życzenie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość konsultant nowy
Mam pyatanie ile musze zapłacic za prezent w formie puchar gospodyn do dystrybucji?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość diamonths Poznań
Wybranie punktów lub nagród lub rabatu równa się opłacie serwisowej 6,50 (+ 0,05zł za każdy produkt np. za 25pkt 5x5pkt przepisy czyli 6,50zł + 0,25zł) przy nagrodach i rabacie nie ma 0,05zł.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ogórki mało solne miska bella 4,3l 1kg ogórków koper chrzan czosnek około 3-4 ząbki układamy i robimy zalewę na 1l wody 1 łyżka soli taka z czubkiem należy rozmieszać w wodzie i zalać ogórki jak będzie mało wody to trzeba dorobić zalewy i pamiętać o tym że nie zalewamy do pełna miski bo ogórki fermentują i będzie nam kipiało miskę zakrywamy i odstawiamy woda może być zimna i ciepła w ciepłej szybciej się ukiszą w czasie fermentacji miska może się otworzyć w tedy trzeba ponownie zamknąć w misce 4,3l mieści się troszkę więcej niż kilogram ogórków a co do sitka tego w promocji to z pewnością mieści si e puszka kukurydzy kilogram truskawek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×