Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

Gość gość
Dokładnie. Trzeba się kierować wyłącznie własnym rozumem. I nie próbuj nawet dyskutować z konsultantkami, bo one zachowują się jak świadkowie Jehowy. Zawsze tylko one mają rację i dla nich jednymi źródłem prawdy jest korporacja tupperware, dystrybucja i ewentualnie managerka. Wszystko inne to zakłamanie i fałsz. Zresztą to typowy mlm, więc jak sobie zobaczysz filmiki o szkoleniach konsultantów chociażby w dawnym amway'u, to zrozumiesz dlaczego tak to wygląda z ich strony. Całe życie to królik goniący za marchewką (prezentem, aktywnością itd). Zresztą poczytaj wcześniejsze komentarze konsultantek na temat np. aktywności. Przecież one za durną miskę (nie wspominając o patelni), by rodziny sprzedały.

Gość gość
Ale Panie powyżej głupoty piszą. Nie bronię pojemników Tupperware ale ogólnie wszystkich tworzyw z oznaczeniem 7. Proszę poczytać dokładnie na ten temat. Grupa 7 zawiera różne tworzywa i w przypadku prawidłowego użytkowania nie są niebezpieczne. Zachęcam do fachowej lektury

Gość gość
Panie powyżej jech wezna pojemniki do przebadania i niech później sie wypowiadają a pozatym 300 stron wstecz był o tym temat a tamte trolle robią g****oburze nic tylko złapać i porządnie przyjeb... w łeb

Gość Volpina
do Gość 13:30 Proszę dokładnie poczytać na temat tworzyw sztucznych zanim pani coś napisze i zasieje ferment wśród sobie podobnych "powierzchownych ludzi". Jestem dietetykiem i wyjaśnię o co chodzi: 7 oznacza other czyli inne i tym symbolem producenci oznaczają wszystkie inne tworzywa. Nie oznacza to niebezpieczne tylko inne niż podane pod kodami 1-6. Nie podaje się wprost z czego są zrobione bo produkty z 7 najczęściej mają szczególne przeznaczenie a producenci nie podają wprost z czego są zrobione bochronią patenty. Pod 7 może być np. akryl, nylon, polimery ciekłokrystaliczne. Jeśli używamy produkty zgodnie z instrukcją użytkowania to są bezpieczne. Ważna natomiast w takim przypadku jest marka producenta i kraj produkcji. Ja produktu z 7 firmy "krzak" wyprodukowanej w Azji nawet za darmo bym nie przyniosła do domu, kupuję tylko znanych producentów. Z tradycyjnych tworzyw najlepszy jest 2 PE polietylen wysokiej gęstości i 4 PE polietylen niskiej gęstości a potem 5 PP polipropylen najczęściej stosowany do żywności. PET 1 nie nadaje się do wielokrotnego użycia tylko do "przetransportowania " dlatego na butelkach z wodą pisze po otwarciu przydatne 24 h i bynajmniej producent nie myśli tu o namnażaniu bakterii !! Unikać należy 3 chlorek winylu, ja też staram się nie kupować żywności zapakowanej w 6 PS polistyren mimo że może być przeznaczony do żywności wolę sięgnąć po jogurt oznaczony 5. Tyle w skrócie, żyjemy w "plastikowym świecie" i tego nie zmienimy, ale mamy wybór Jaką i w Co zapakowaną żywność kupujemy . Proszę niech pani poczyta o zdrowym żywieniu i szkodliwości komórek telefonicznych, laptopów itp sprzętu elektronicznego może się okazać że coś innego bardziej nam szkodzi.

Gość gość
Na miskach czy pojemnikach sprzdd kilku lat nie ma takich oznaczeń z jakiego surowca pochodzi.trzeba je wyrzucic?

Gość gość
Jeśli chodzi o pojemniki Tupperware to nie trzeba ich wyrzucać jeśli nie mają oznaczeń, bo firma od początku robi je z tworzyw bezpiecznych i nieszkodliwych. Chyba, że ktoś używa ich niezgodnie z przeznaczeniem np używa w mikrofali pojemników, które ewidentnie nie są do tego przystosowane. Każdy pojemnik, nie tylko Tupperware! jeśli ma oznaczenie i używany jest zgodnie z jego przeznaczeniem - jest bezpieczny!

Gość do Volpina
dziekuje za objasnienie - moze "nie siedze " w temacie opakowan i nie zapozna.łam sie dogłebnie z tematem , ale nie musi pani nazwyc mnie powirzchowną - pani sie zna na jedny m a ja na drugim to tak w ramach wyjasnienia

Gość gość
co kryje sie w gadzetach pod symbolem Y77 - łopatka w cenie 12.64

Gość gość
To trzebabyło może """posiedzieć "" zanim pisać bzdety nie mają pojecjia

Gość gość
Sama pani obrzuciła nas błotem proszę sobie przeczytać swój post , Mysli pani że firma która ma kilkanaście lat na świecie a w pl 20 lat i ponad milion produktów na cały świecie mogła by tak oszukiwać ludzi przecież każdy może iść sprawdzić z jakiego tworzywa są wykonane a później beszczelnie oskarżać.

Gość gość
Proszę o opinie o owocowej wyciskarce

Gość gość
prosze o opinie o owocpwej wyciskarce dostepnej od jutra

Gość gość
nikogo nie obrzucilam blotem - a wy takie specjalistki o wszystkiego nie umiecie napisac "jest pani w błedzie" lub "nie do konca tak jest z ta 7" tylko od razu atak jednak opinie o sekcie wyznwczyn tupperware sa prawdziwe- wystarcz ze chociaz raz napiszesz ze pojemnik nie jest sper to by cie ukrzyzowaly

Gość gość
nie napisalm bzdetów - pod 7 kryja sie toksyczne pojemnki z bisfenolem

Gość gość
Ok ok zbadaj nasz pojemnik i sie wypowiedź

Gość gość
Pod symbolem y77 -lopatka kryje sie ta łopatka dołaczana do kluseczkomanii

Gość gość
Z każdym dniem, a czasem wpisem, coraz mniej chce się wchodzić na to forum. Przykre... Może więcej kultury wypowiedzi drogie Panie?

Gość gość
wiecie cos o aktywnosci miesiecznej??

Gość gość
Jeszcze nie było zapowiedzi konkursów.

Gość gość
niektore dsytrybucje maja buletyn

Gość gość
w tym tyg jest fajna aktynosc specjalna - zestaw misek do ciasta za 14,90 aktywnosci miesieczne nie powalają 550 - butelka 759 + pokrowiec 1100 - pingwin, poj do mrozenia okragły 3,8l 1650 - kolory teczy - 5,5l 2200-4 podladki do krojenia 295- reczniki i torba sportowa

Gość gość
Aktywność miesięczna coraz gorsza :(

Gość gość
niestyty chyba chca RE, bo ultra pro 5l daja

Gość gość
Boshe beznadzieja czym ja mam zachęcić kogoś żeby pracował te butelki to niech se schowaja materkingowcy od 7 boleści .Rozumiem ze zjazd też bedzie ubogi i nie ma po co jechać

Gość gość
Zjazd nie może być ubogi. Będzie super.:)

Gość gość
Ja będę re na stojak jest piekny

Gość gość
Aa ja na ramkę a coo będę szaleć 5 rekrutacji

Gość gość
Dziś w naszej Dystrybucji padło stwierdzenie że od przyszłego roku na zjazd krajowy bedą zapraszane tylko menagerki,Team liderki i dystrybutorzy. Nie wiem czy to tzw podpucha dla konsultantek aby się koniecznie zakwalifikować w tym roku bo może to już ich ostatnia taka impreza? Co wy na to? Czy w waszych dystrybucjach też o tym mówiono?

Gość gość
W niektórych krajach europejskich tak jest, ze nie każda konsultantka może uczestniczyć w zjazdach...trzeba się zakwalifikować...

Gość gość
No baa to przecież trza celebrować tych co na allegro sprzedają bo skąd mają takie wyższe obroty to wiadomo przecież