Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

Gość claruska
dzieki za przepis na kawe mrożona, napewno wyprobuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość diamonths Poznań
No i stało się... piekę powidła truskawkowe w ultra pro, całkowicie eksperymentuje... powód? Za dużo truskawek kupiłam i zapomniałam, ze nie mam tak dużego garnka do ich smażenia. Najpierw zaczęłam w garnkach - trzech, ale mnie przerosło. I wlałam wszystko do ultra pro 3,5l. I siedzą w 120'C i nic się nie dzieje - nie przypala się i pachnie w całym domu. Nie wiem co z tego wyjdzie, ale pomysł mi się spodobał - czy wart rozpowszechniania? nie wiem? powiem za jakiś czas :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Malwina Tupperware Warszawa
ja robię np. powidła w UltraPro. Są gęste, nic się nie przypali, nic nie kipi, i nie muszę się stresować, że będzie trzeba garnki szorować. Spokojnie możesz podkręcić temp. na wyższą do 170*C

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dobrze sie w nich gotuje kurczaka, zwlaszcza jesli jest to dla malych dzieci i oczywiscie kurczak najwyzszej jakosci, polecam swojskikurczak.pl dobre przepisy dla maluchow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kkjolka
Wywołałam swojego czasu burzę zapytaniem o lodowca.... Pragnę wszystkim donieść, że jestem zadowolona z decyzji na TAK, a najbardziej mój mąż, który nie trawi woreczków do lodów (każdy ma swoje widzimisie), a duże kostki lodu i zamykane opakowanie bardzo mu przypadły do gustu. Nie mogę się powstrzymać i w ramach wyjaśnienia chciałabym napisać, że to nasze forum nie jest dla mnie wyrocznią w sprawach kupna. Decyzję podejmuję samodzielnie, a tutaj jedynie zasięgam opinii innych, bo w moim środowisku nie mam czasem kogo się zapytać o produkty Tupperware. Lubie tu też zaglądać po sprawdzone przepisy, za co jestem wszystkim bardzo, bardzo wdzięczna. A w ramach rewanżu podrzucam znaleziony tez gdzieś w necie i co najważniejsze wypróbowany przeze mnie i moich gości przepis na kawę mrożoną: 50ml wody zimnej 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 łyżeczki cukru 4 kostki lody To wszystko umieszczamy w Mix Maxie i trzepiemy tak, by kostki lodu rozbić maksymalnie. Rozlewamy do szklanek. Nastepnie schłodzone mleko 3,2% wlewamy do 2/3 wysokości Mix Maxa i też trzepiemy. Ponownie przelewamy do szklanek. Trzecią warstwę robimy z połowy schłodzonego mleka utrzepanego w Mix Maxie. Opcjonalnie można dodać lody, ale i bez tego w te upalne dni polecam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość helenka 82
Prosze o pomoc! Czy moze mi ktos wyjasnic w jaki sposob powinnam zlozyc/wygiac nakladke na tarke finezje zeby moc kroic ogorki na mizerie? Z marchewki wychodza piekne slupki, wiorka tez ok,natomiast nakladka do "plastrow"jest jakas "dziwna". Ostrze jest przysloniete,boje sie sama kombinowac,zeby nie pekla Finezja. Dziekuje za szybkie odpowiedzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja mam pytanie dotyczące młynka. Zainwestowałam w takowy i wszystko fajnie ale...kiedy próbuję zmielić sobie trochę świeżego pieprzu na pomidora na małych kromkach (często używamy takiej bułki), to niestety większość pieprzu leci na stół, poza bułkę. To pokrętło do regulacji sprawia, że pieprz po prostu leci bardziej na boki niż w sposób skoncentrowany. Mam nadzieję, że to wynika z mojej niewłaściwej obsługi ale póki co przeszłam na młynek z lidla. Czy można coś z tym zrobić czy po prostu ta konstrukcja tak ma?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Emila2000
Należy młynek trzymać nachylony pod kontem ok 45, a nie prostopadle do kanapki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Myndzia
Jestem ciekawa jak te truskawki wyszły w UP? Jakie proporcje, jaka temperatura, jaki czas? Sama bym chętnie skorzystała z tego sposobu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość justysj
A ja mam pytanko - robił ktoś kiedyś papierówki (jako dżem lub konfiturę) w Ultra Pro?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość honia...
Jeśli chodzi o nakładkę do krajalnicy finezja, na pewno masz włożone zabezpieczenie które trzeba zdjąć, jest ono po to aby chronić ręce przed przecięciem. Jeśli sobie nie poradzisz niech Ci pokarze konsultantka, popatrz dobrze a na pewno sobie poradzisz ze zdjęciem zabezpieczenia...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość helenka 82
Z jednej strony (patrzac od dolu) krajalnica jest trwale zlaczona,a z drugiej jest "peknieta" myslalam ze jesli nacisne to laczenie peknie,wkladka obnizy sie I ostrze bedzie odsloniete,gotowe do pracy.. Ciezko wytluMaczyc gdy ktos tego nie widzi :( zanim doczekam wizyty mojej konsultantki pewnie odloze krajalnice w kat..a w mojej miejscowosci konsultantki raczej nie znajde :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość helenka 82
Juz dziala :). Maz sie nie bal ze zepsuje I zlozyl finezje jak nalezy:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość honia...
Helenko w jakiej okolicy mieszkasz, może coś na to zaradzimy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość OlaMiechna
A skoro jest temat krajalnicy, to dla osób rozważających zakup tego narzędzia pracy, proponuję rozważenie krajalnicy firmy Boerner. Nie jest tania bo model V4 kosztuje 160 zł. Pracowałam dość długo krajalnicą i jedną i drugą w małym barze sałatkowym więc w razie zainteresowania podzielę się spostrzeżeniami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość OlaMiechna
Pisząc o dwóch modelach miałam na myśli krajalnicę tupperware i boerner

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość helenka 82
Jestem bardzo podkarpacka :) mysle ze w dystrybucji wskazaliby mi jakas lokalna konsultantke prawda?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość honia...
Zgadza się, najlepiej zadzwoń do dystrybucji, czasem warto poświęcić troszkę czasu na party, bo można dopytać się konsultantki o coś czego nie wiemy, a przy okazji zdobywamy coraz nowsze przepisy i jeszcze jakiś prezent. Pozdrawiam...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Myndzia
Pochwali się ktoś, jak się robi konfitury w UP? Ja właśnie wrzuciłam porzeczki z cukrem, eksperymentuje. Może coś z tego wyjdzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość justysj
Ja natomiast robiłam dżem z papierówek w UP. Jabłka starte na grubych oczkach, do tego cynamon i goździki i do piekarnika na 1,5 godzinki (160 stopni). Po tym czasie dodać cukier i ponownie do piekarnika na godzinę. Do słoików i koniec. Polecam! Natomiast przepis na powidła i inne dżemy w UP też poproszę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mam pytanie dotyczące garnków. W katalogu widzę tylko modele z serii KKsK natomiast na prezentacji konsultantka miała garnki z serii Mirage. Są podobno dużo tańsze mimo, że wygląd mają mniej imponujący. Czy one są dużo gorsze od tych z serii KKsK ? Czy one są wycofane ze sprzedaży, że nie ma ich w ofercie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wald
Te wyroby są świetne i nie zawierają bisfenolu A, ale mają zasadniczą wadę,są PRZE SZA CO WA NE - STANOWCZO ZA DROGIE.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość diamonths Poznań
od czasu jak zaglądam na Markafoni.pl i widzę "promocyjne" ceny kuchennych gadżetów takich jak wszystkie inne, ale markowe (bodum itp.) i designerskie to stwierdzam, że tupper jest tani jak barszcz. Spoglądając w drugą stronę to mogę kupować co roku nowe pudełko Curver'a w Tesco przez następne 30 lat - wybieram raz, a dobrze :)))) A nawet w biedzie pojawił się szef kuchni za 29,90 chyba - w kolorze zielonym - wypisz wymaluj jak tupper - ponoć podrabia się to co się dobrze sprzedaje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość justysj
można nieśmiało poprosić o przepis na powidła w UP?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Emila2000
A ja ostatnio w szefie kuchni pierwszy raz w życiu zrobiłam majonez i nawet mi wyszedł. Jestem pod wrażeniem, ponieważ jestem beztalencie kulinarne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Barbara Wdowczyk
diamonths Poznań - problem polega na tym, że o wartości produktu tak naprawdę nie decyduje jego rzeczywista wartość ale to, z czym się dana marka kojarzy odbiorcom. Każdy marketingowiec Ci to powie, że cała wojna reklamowa dotyczy tak naprawdę, skojarzeń w głowach odbiorców. Bodum zupełnie nie jest wart pieniędzy, które za niego dają ludzie z punktu widzenia wartości użytkowej. Bo kupując Bodum kupujesz coś innego. Niestety, jeżeli zapytasz typową "Kowalską" z czym wiąże się dla niej słowo Tupperware to Ci odpowie, że z plastykiem. Bo takie jest tutaj skojarzenie w głowach ludzi tupper=plastyk. Kiedy widzę aktualną politykę marketingową Tupper Polska, to obawiam się, że zupełnie tego nie rozumieją. A wyjście do marketów i galerii handlowych z kartonowymi stoiskami to zupełne nieporozumienie. Skoro jak piszesz, tupper jest tanie jak barszcz przy bardzo wysokich walorach użytkowych, to zachęcam Ciebie do spojrzenia w wyniki finansowe firmy, które Tupper Polska niechętnie musi publikować. I zobaczysz, jak wygląda poziom przychodów (nie wspominając o zyskach) w ciągu ostatnich 3 lat. Dlaczego tak jest?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Czy ma ktoś pojemnik Panierino? Jakie są opinie? Naprawdę warto zainwestować czy można sobie odpuścić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Weronika_Kulesza
Nie kupuj panierino. To samo zrobisz w misce do ciasta drożdżowego. To jeden z produktów tupper który jest po prostu niepotrzebny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość honia...
Elu jeśli często panierujesz mięsa lub marynujesz to będzie bardzo przydatny, można wykorzystywać go również do przechowywania w lodówce, przewożenia, kanapki też można zapakować jak gdzieś jedziemy, kratkę z środka można wtedy wyjąć(nie brudzimy sobie rąk przy marynowaniu, panierowaniu). Musisz sama na trzeźwo dokonać wyboru...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dziękuję za opinie. Pytanie zatem - czy rzeczywiście, do marynowania i panierowania to samo mogę zrobić w misce? Jeżeli tak, to nie potrzebuję wydawać dodatkowych pieniędzy bo miskę już mam. A do przechowywania i transportowania, to mam wiele innych pojemników. Dodatkowego w tym celu nie potrzebuję. Innymi słowy - chodziło mi o to, czy paniero doda mi jakąś wartość, której nie dają inne pojemniki. Bo jeżeli powiela (tylko w innej formie) funkcjonalność tego, co już jest, to zdroworozsądkowo nie potrzebuję kolejnego pojemnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×