Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plusgsm01

a props bezrobocia

Polecane posty

Gość Plusgsm01

to nieprawda, że się nia da znależć pracy- przukładem jestem ja-; tegoroczna maturzystka. Mam pracę-jestem specjalistą ds.sprzedaży w Plusie, dodam nie miałm żadnego doświadczenia, ani też nie jestem żadnym mniakiem od spraw nowinek telefonicznych. więc mam 19 lat, jestem po LO, zarabiam na siebie, sama sobie opłacam szkołę, za jakies pół roku zamierzam się wyprowadzić... kto szuka, ten znajdzie. Dodam jeszcze, że ta praca nie je4st po znajomości, aby ustrzec sie od zbednych komentarzy

Gość kaliee
miałas szczescie i tyle lub dobry wygląd to tez sie liczy niestety...

Gość Plusgsm01
być może, ja nazwałabym to raczej dobrym przygotowaniam. w domu ułożyłam sobie próbną rozmowę, wymyśliłam cechy, które były najodpowiedniejsze i udałom się. P.S przeszłam kilka rozmów kwalifikacyjnych i prawie we wszystkicj moi si.e udało

Gość fyfyi
a tak,tylko ,że do takiego rodzaju pracy to przeciwnie , nie trzeba nikogo z doświadczeniem...nie dlatego ,ze praca prosta tylko dlatego ,że..?hehe,nie wiesz dziecinko czemu do akwizycji , handlu itp biora młodych ? Bo tacy są nastawieni na zarobienie pierwszych pieniedzy, są na etapi "pluj mu w twarz a powie ze deszcz pada".Ech , gdybys wiedziala jak wyglada to z drugiej strony...to znaczy jakiej okreslonej grupy społecznej szukaja rekrutujący..Ale co ci bede tłumaczyć,Kiedys się dowiesz , jak zaczniesz dojrzewac, bardziej bedzie się w zyciu liczyl honor,zaczniesz byc wrazliwa na przytyki, przejdziesz przez etap fascynacji pierwszymi pieniedzmi.Ale to jeszcze przed toba, i prosze nie dyskutuj, mozemy pogadac za pare lat jak ochloniesz i sama się domyslisz czemu w tych garniturkach "specjalistow ds sprzedazy" pomykają tak młodziutkie twarze..

Gość hehe......
taką prace dawno bym mogla mieć ale nie takiej szukam :P taką prace dawno bym mogla mieć ale nie takiej szukam :P wiec nie ma czym sie chwalić to tak samo jak bycie sprzedawca w sklepie dojdziesz do trzydzieski i powiedza ci papa bo staniesz sie dla nich za stara. To jest dobra praca ale tylko na chwile

a ciekawe, gdzie Wy pracujecie, że tak krytykujecie... pewnie jest to strasznie ambitna praca, skoro macie czas na siedzenie na forum. a może to po prostu brak pracy i zawiść przez Was przemawia? zanim kogoś skrytykujecie, sami się pochwalcie, gdzie pracujecie. a praca faktycznie jest, sytuacja się zmieniła, teraz to brakuje ludzi do pracy. znalezienie dobrego pracownika graniczy z cudem. widocznie wszyscy dobrzy pracują teraz za funty i euro...

prace mozna znalezc, choc nie koniecznie taka jaką sobie wymarzylismy Pracuje od 1,5 roku. To jest moja trzecia praca ( w koncu wymarzona). W tym czasie byłam bezrobotna przez 10 dni .... Najgorzej było ze znalezieniem pierwszej pracy. To trwało ze 3 miesiące. Być może o przyjęciu do pracy w charakterze spec ds rozliczeń zadecydowało moje doświadczenie jako .............sprzątaczka za granicą :)))) Szef wiedział że ciężkiej pracy sie nie boję:))) W obecnej ( wymarzonej ) pracy zdecydowałam sie pracować za najniższą krajową. Liczyło się zdobycie doświadczenia. Ani razu nie dostałam takiej wypłaty. Co miesiąc podwyżka. Jak wynika z poprzednich wypowiedzi, niektórym nie chce sie pracowac na \'takim a takim\' stanowisku. Nic dziwnego ,ze mamy bezrobocie. A pracując w salonie sprzedazy też mozna zajść wysoko :))) Pozdrawiam wszystkich, którzy chca pracować:)))))))))))

Fakt można sobie znaleśc prace,ale jako kucharz,sprzedawca,kelner,barmanka itp No,ale dla mnie jest poniżające pracować w sklepie za lada,czy w barze,na zmywaku czy jako pomoc kuchanna :/ To nie dla mnie,ja pracuje w biurze,bo taka prace lubie.

Gość jjjoo3
same ksiegowe sie znalazy juz taka jedna znalam , jak pytalam sie jej o moja wyplate to nawet nie wiedziala jak ja naliczyla

Gość jjjoo3
"poniżajaca praca za lada" pewnie z ciebie ksiegowa po chu...u. puknij sie w glowe co ty wypisujesz

Gość skad wiesze ze po chuuu
przeciez kolezanka napisala ze praca biurowa, a praca biurowa nie zawsze musi oznaczać prace w księgowości :P

Gość ojoj pochwaliłas sie i co
ale nie kazdy chce zostac sprzedawca tel. komorkowych tez mi fucha LOL. Sa ludzie co maja wyzsze aspiracje zwłaszcza CI po studiach . I co masz pewno umowe zlecenie ty dziewczynko co ci sie wydaje ze Pana Boga za nogi złapałas czy co...

Wiecie co a ja ją podziwiam i szczerze gratuluję, że jako dziewczyna po lo poszła od razu do pracy studiując jednocześnie. I nikt nie powinien jej dołować że to praca bez ambicji i na krótką metę. Jak na średnie ogólne wykształcenie to i tak fajnie że ma pracę. Ja po lo zaczynałam od telemarketingu i promocji a teraz mam fajną pracę bo poza tym że skończyłam studia cały czas zdobywałam doświadczenie zawodowe.

Gość hmmm ...
NIe czepiajcie sie. Ma 19 lat a to calkiem niezla praktyka na poczatek. przeciez nie bedzie tam pracowac cale zycie. Mozna isc na studia doksztalcac sie a w czasie tego robic praktyke. Potem bedzie cdo napkisac w cv :)

Gość gratuluję pracy
ale zobaczysz, że z czasem i Twoje wymagania wzrosną:)