Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość treska z mala minka

cos nie tak

Polecane posty

Gość treska z mala minka

Witam dziewczyny. Zastanawiam sie, kiedy w ciazy zaczac sie niepokoic. To tak dziwny stan ze nie wiem co jest normalne a co nie.. ciagnie mnie w dole brzucha, kluje.. boli zaladek.. masa rewelacji.. nowych, ktore do tej pory nie mialy miejsca.. plamienia, twardy brzuch, przestaja bolec piersi to znow zaczynaja.. napiszcie prosze co zwiastuje problemy.. kiedy trzeba sie martwic i isc do lekarza..i po czym mozna poznac np ze dziecko sie nie rozwija.. albo ze nastapi poronienie.. z gory dzieki

na pewno jesli wystepuja jakies plamienia to musisz poradzic sie lekarza, bo to nie jest dobry znak... reszta to zalezy w którym jestes miesiacu, jesli np. w siodmym (tak jak ja) to twardnienie brzuszka sie zdarza kilka razy na dobe... macica po prostu cwiczy do porodu, ale jesli sa czestsze to znow porada lekarza i na pewno dostaniesz jakies leki rozkurczowe Pozdrawiam

Gość Jeśli ciągne cię w dole
brzucha i masz plamienia to nie zwlekaj tylko jak najszybciej do szpitala. Rozumiesz? Nie do ośrodka tylko do szpitala.

Gość o bosze
Plamienia zawsze trzba skonsultować z lekarzem jeśli trwają dłuzej niż dzień.

Gość treska z mala minka
spokojnie, ja swoje juz konsultowalam:) poprosru chce wiedziec na przyszlosc.. i innym pewnie tez sie przyda.. ciagniecie w dole brzucha moj lekarz okreslil jako normalne bo rozszerza sie macica.. chcialam poprostu poznac symptomy.. zwiastuny nadchodzacych klopotow- tak na wszelki wypadek , bo przeciez nie moge przy kazdej watpliwosci dzwonic do lekarza.. a przy pierwszej ciazy dzwonilabym chyba co 2gi dzien:)

Nie zależnie od tego ile trwają plamienia natychmiast powinnaś się zgłosić na izbe przyjęć do najblizszego szpitala lub do tego w którym ma dyżur Twój lekarz.Jeżeli jest to pierwszy trymestr to jeżeli boli Cie w dole brzycha lub ciągnie tak samo powinnaś iść do lekarza.

Ciągnięcia w dole brzucha prawie zawsze zwiastują kłopoty.Jeśli gg stwierdził że to nic powaznego to lepiej go zmień.Lepiej weż nospę i nie forsuj się. Ja miałam ciągnięcia dołem brzucha i leżałam w szpitalu.Dostawałam magnes z potasem i no-soę.

A jezeli chodzi o plamienia to żaden gg nie powinien ich zlekceważyć tylko od razu dać jakieś tabletki podczymujace ciąże. A miałaś USG ?

Gość corn_flakes....
mialam.. musze lezec i dlatego od 2 tg leze w lozku z laptopem :D

Podtrzymujace ciążę leki to mit-tak mi powiedział ginekolog,działaja jak placebo, jesli ciąża nie ma szans przetrwac,to nic i nikt tego nie zatrzyma. Tresko nie wyszukuj i nie wypatruj na zapas \"symptomów\".bo u kazdej bedzie to inaczej.Mnie na przykład w zadnej ciąży ani razu nie zabolał brzuch,ani nic nie \"pociagnęło\",ale moją szwagierke bolał jak na okres przez prawie całą ciążę.Urodziła zdrowego ,silnego chłopca.Nie ma reguły.Mus to miec takiego lekarza ,do którego mozna zadzwonic z najwieksza nawet błahostką i pytaj jego,a nie na forum,bo tu kazda jest indywidualnym przypadkiem,takze ja i Ty.Pozdrawiam wszystkie!

Mi pomogła Luteina.Miałam długo krwawienia które ustąpiły po trzech dniach jej brania. To leż dalej,najlepiej na boku/ Kasia C ma racje jeśli chodzi o gg.Doktor powinien byc taki cierpliwy że jesli nawt będziemy dzwonili o byle głupotę to będzie odpowiadał bez złośći.Niestety mało jest takich lekarzy.