Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CHCE BYć SZCZUPLA

Nie moge schudnac w pasie - POMOCY!!!!

Polecane posty

Gość CHCE BYć SZCZUPLA

Odchudzam sie od kilku m-cy, schudlam 7 kg, chudne praktycznie wszedzie, tylko nie w pasie, oczywiscie troche stamtad zeszlo, ale minimalnie. Miedzy biodrami a pasem mam jakies 15 cm roznicy, nie wiem jak powinno byc, ale nie mam zadnego wciecia w talii, malo kobieco to wyglada. Moze ktos mi powie co zrobic by zaczac chudnac w pasie, jakies efektywne cwiczenia, zaznaczam, ze robilam brzuszki, ale prawie nic nie pomogly. Preosze o rady od osob, ktorym udalo sie wygrac z podobnym problemem!!!!

Gość ile masz w biodrach i ile w ta
lii?

Gość CHCE BYć SZCZUPLA
w talii 78, w biodrach 93 - musze schudnac w talii, moge miec wiecej w biodrach, ale w talii chcialabym zrzucic przynajmniej jakies 10 cm

Gość kup hula hop i do dzieła

Gość CHCE BYć SZCZUPLA
niestety nie umiem krecic hula-hopem, nawet jako dziecko mialam z tym problemy! a macie jakies dobre osiagniecia dzieki temu? ile mozna schudnac w pasie i w jakim okresie czasu?

Gość CHCE BYć SZCZUPLA
dziewczyny, a Wy ile macie cm'trow roznicy pomiedzy pasem a biodrami?

Gość ja mam 27cm
89cm w biodrach i 62cm w talii

Gość CHCE BYć SZCZUPLA
kurcze, jestem zalamana:( nie wiem juz co robic, a moze jeszcze cos oprocz hula-hop?

Gość a masz tłuszcz na brzuchu
? bo może taka Twoja uroda

Gość CHCE BYć SZCZUPLA
mam tluszcz, niestety, ale nigdy nie mialam wciecia w talii, tyle, ze jesli bym schudla w talii to wygladalabym lepiej!!! a ile trzeba cwiczyc na hula-hop zeby zauwazyc efekty? ile razy w tygodniu i po ile minut?

Gość 18-latka
hula-hop nie jest trudne do opanowania:) mi to zajęło chyba ze 3-4 h i teraz kręcę pół h dziennie i fajnie mi z tym:D ale do tego się odchudzam;)

Gość Gatunek Pierwszy
jezeli masz ok 30 lat to juz tak zostanie, no chybaze masz tez poprostu taką budowę męską. Ja tez mam wałek oponkowy na brzuchu i mam 80 cm w pasie czasami 78 cm. Wyglądam jak nadmuchany balon w tym miejscu bądz cięzarna. Wpieprzam słodycze, nie ćwiczę , ale dupa i inne rzeczy nie tyją. Ciągle waga jest 52 cm przy 164 cm wzrostu. Jestem szczupła jak kazdy mówi, nogi, uda, ręce, ale ta oponka.feeee

Gość wjedzma
Przede wszystkim nosic dluzsze bluzeczki. Wiekszosc dziewczat ktore preferowaly mode z golymi brzuszkami, ma na tych brzuszkach teraz oponke tluszczu. To naturalna reakacja organizmu, Tworzy tluszczyk gdzie mu zimno. Poza tym cwiczenia na talie. Systematycznie wykonywane dadza efekt http://www.modeling.pl/?sub=artykuly&fil=read&poz=11&art=50&dz=11&page=1 na tej stronie jest troche chociaz wydaje mi sie ze brakuje najwazniejszego - skretow tuowia i skretosklonow Oraz oczywiscie jak pisano ci wczesniej ćwiczyć na hola-hop . TYlko do tego nie kazdy ma cierpliwosc.

Gość lola_psik
Jak sie odchudzasz jesli mozna wiedziec? Jezeli masz diete niskokaloryczna, z przewaga weglowodanow to jest to kiepski sposob na schudniecie. Owszem traci sie kilogramy ale ile z tego jest w rzeczywistosci tluszczu a ile masy miesniowej to juz inna sprawa. Powinnas skoncentrowac sie na SPADKU POZIOMU TLUSZCZU w organizmie. Odradzam diety niskokaloryczne i niskobialkowe. Musisz skoncentrowac sie na konkretnym obszarze ciala, z ktorego chcesz sie pozbyc tluszczu. Doradzam cwiczenia silowe z niewielkim obciazeniem, duza liczba powtorzen(15-25 w seri) z krotkimi przerwami, jedno cwiczenie ok 10 seri. Jedna grupa miesni 2 razy w tygodniu. Do tego diata wysokobialkowa i kalorycznosc ok 1600-2000 kcal w zaleznosci od wzrostu( to w dni kiedy nie cwiczysz), w dni kiedy cwiczysz jesz odpowiednia ilosc o kalorycznosci obliczonej dla twojego wzrostu i wagi.

Gość CHCE BYć SZCZUPLA
mam diete 1000kcal i staram sie jesc jak najmniej slodyczy i chleba, ziemniakow, ryzu i makaronu wcale nie jem, takze masla, serow dzis kupuje hula-hop, jade do sklepu, no chyba, ze nie bedzie akurat takiego jak chce:( od dzis zaczynam cwiczyc na hula-hopie, bedzie ciezko na poczatku, najwyzej bede robic przerwy oraz mam zamiar jeszcze ostrzej stosowac diete, na szczescie zima sie zbliza i moge w tej chwili nosic luzniejsze stroje, a le na wiosne musze pokazac szczupla talie, a lat mam 30 - bo ktos pytal!!!

Gość revlonka
jejkuuuu pol godziny dziennie krecicie hula-hopem :-)?? niezle,GRATULUJE ,ja nie dalabym rady tyle.no chyba ze macie na mysli to ze krecicie te 30 minut ale z przerwami bo mi co jakis czas spada niestety i to troche zniecheca

Gość CHCE BYć SZCZUPLA
ja na pewno tez bede miala trudnosci, ale musze sie zdecydowac, nie chce miec dluzej sylwetki jak facet, choc troche ja musze zmienic, wspierajcie mnie i pomozcie, bo sama nie daje rady - mam wszystkiego dosc!!!!!

podobno niektorzy maja jakas wrodzona wade. nie wiem jaka jest twoja budowa, ale objawia sie to duzym brzuchem i chudymi nogami i rekoma, dosc dlugimi. nie mam o tym pojecia zbyt wielkiego ale jesli to masz to bedzie ciezko zrucic tluszczyk z brzucha. polecam silownie. najpierw aeroby (bieznia, rowerek, ergonometr (wiosla)) a potem specjalne cwiczenia na brzuch. na pewno ci doradza jakie. no i aerobiczna szostka weidera. powinno pomoc.

Gość CHCE BYć SZCZUPLA
to ja tak nie mam, mimo, ze schudlam kilka kg to nadal jestem "przy kości", moze faktycznie mam taka budowe, ale fakt, ze z brzucha niewiele mi ubylo, a gdzie indziej tak:) probowalam weidera, kilka dni wytrzymalam, bo to ciezkie cwiczenia, chyba zle je wykonywalam, bo zajmowaly mi duzo czasu, a tak byc nie powinno wg wskazowek dziewczyn z topiku o szostce weidera, a powiedz - czy dzieki szostce bardzo schudlas w pasie?

bez diety po 28 dniu zeszlo mi 4 cm, niewiele, ale jednak. zaznaczam BEZ DIETY. ciwczenia sa ciezkie, ale jesli na poczatku jest to dla ciebie za duzo, spobuj robic je dwa razy dluzej. np. 3x6 powtorzen robi sie chyba 3 dni. rob to przez 6 dni. tak samo nastepne. potem mozesz sie zatrzymac w gdy robic 3x12 lub 3x14 powtorzen i cwiczyc ile ci sie podoba. albosc isc dalej, zalezy jak dasz rade. ale przez szostka koniecznie chociaz 20 minut jakichs podskokow na skakance albo rowerek stacjonarny. bo dopiero po 20 minutach zaczynasz splalac tluszcz.

Gość CHCE BYć SZCZUPLA
ja je chyba nieprawidlowo robilam, wtedy gdy zaczynalam mialam dosc wycwiczone miesnie brzucha, bo przez wczesniejszy okres czasu cwiczylam brzuszki i nie sprawialy mi trudnosci, ale jednak szostka byla dla mnie ciezka :6( teraz gdy nie cwiczylam kilka tyg miesni brzucha byloby mi ciezko z ta szostka, ale 4 cm w pasie przez 4 tyg do dla mnie duzo, tez bym tyle chciala:(

Gość 18-latka
No ja kręcę pół godziny, tzn. 15 minut w jedną i 15 min w drugą stronę (oczywiście jak serial oglądam, bo tak to nie amm czasu:P). Na początku też spadało, ale teraz jest już spoko:). Nie zniechęcajcie się:)

Gość aerobiczna 6 Weidera
nie ma lepszych ćwiczeń na brzuszysko.naprawdę.trzeba być niestety systematycznym.

Gość CHCE BYć SZCZUPLA
dziewczyny, nabylam hula-hop, niestety spada non stop, tylko kilka razy udalo sie troszke dluzej zakrecic, ale bawie sie przy tym niezle i wiem, ze trening czyni mistrza, troche pocwicze i bedzie coraz lepiej, bede Was na biezaco informowac o efektach, dziekuje Wam za pomysl i Wasze posty, piszcie jak cos Wam jeszcze przyjdzie do glowy - bedzie mi razniej, a moze ktos tez ma problem ze schudnieciem? zapraszam na ten topik, razem mozemy sie motywowac - choc takich topikow jest sporo!!!!

Gość 18-latka
Fajnie, że hula-hop masz:D:D:D:D a powiedz mi, jaki obwód?

Gość CHCE BYć SZCZUPLA
kurcze, nie wiem, ale jest duze i ma w srodku cos, co gruchocze jak nim krece, zmierze obwod to Wam napisze:) ciagle probuje, ale nadal niebardzo wychodzi, nic to - naucze sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a to dla Was za pomoc🌼 - jestem bardzo wdzieczna i wiaze z tym hula-hopem wielkie nadzieje na schudniecie:)

Gość 18-latka
Mi tez coś w środku gruchocze, ale da się przyzwyczić:) Obwód powinien byc napisany na hula-hopie ja mam 90cm i podobno taki jest najlepszy, podobno gorzej mniejszym, ale może dla każdego jest inaczej:).

Gość CHCE BYć SZCZUPLA
wlasnie patrzylam, ale nie znalazlam wzmianki o obwodzie - ale jest spore, a to, ze gruchocze mi nie przeszkadza:) poczytalam troche topik o hula-hopie zanim kupilam i wiem, ze najlepsze jest jak najwieksze:)

Gość CHCE BYć SZCZUPLA
Powiedz mi jaka najlepiej obrac pozycje przy kreceniu? Ja podnosze rece do gory, ale moze lepiej w inny sposob. Ty masz juz doswiadczenie, wiec pytam:)

Gość 18-latka
Ja stoję w lekkim rozkroku i się bujam, robię jakby takie małe kółka biodrami:) a ręce przy tułowiu zgięte w łokciach:)