Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa123456

soczewki kontaktowe..Pomocy!!

Polecane posty

Gość ciekawa123456

Witam! wczoraj byłam na badaniu wzroku i od wczoraj nosze soczewki kontaktowe, okulistka na odczep pokazała mi jak sie je ubiera, wiec mógłby mi ktoś napisać miej więcej jak je ubrać a pozatym strasznie źle sie czuje tzn. oczy mam suche, słyszałam o skraplaniu oczów płynem. czy skraplacie je tym płynem, który wlewacie do opakowania w których trzymacie soczewki, czy kupujecie jakiś specjalny płyn??no i czy zdejmujecie soczewki jak skraplacie oczy ?? z góry dziękuje

mozesz wkropic ciupke plynu prosto do oka nie musisz sciagac soczewek. i tak to ten sam plyn. a ze zdejmowaniem to ciezko bedzie opisac:/ ja to robie tak ze staje przed lustrem srodkowym palcem sciagam w dol dolna powieke i kciukiem i wskazujacym sciagam soczewke. wtedy najlepiej patrz intensywnie w 1 punkt i staraj sie nie mrugac powiekami. u mnie tak to dziala

ja po zalozeniu 1 raz soczewek przez pierwsze 2 dni cwiczylam po pół godziny zdejmowanie i wkladanie soczewka powinna byc lekko mokra - pamietaj aby byla po prawej stronie ja zdejmowałam tak ajak poprzedniczka ale fakt przez pierwsze dni szlo żle po paru dniach tak sie wprawilam ze wkladam za 1 razem a jak ci oczy schna kup specjalne Sztuczne Łzy lub inny plym do oczu soczewki to swietna sparawa ja zmarnowalam przez nie oczy dostalam zapalenia spojówek uzywałam soczewki bauch&lomb i takiego samego płynu teraz od 3 m-cy nie nosze

Gość Vis a
Ja męczyłam się z soczewkami przez 4 m-ce i w końcu dałam sobie z nimi spokój. Ta ciągła bablanina z płynami myjącymi, nawilżającymi, zakładanie, zdejmowanie, takie, siakie ,owakie , pamiętanie o myciu przed, po, ciągłe nawilżanie oczu, bo mi cholernie po soczewkach wysychały, itp... Oczy męczyły mi się okropnie, łzawiły, a od "tortur" związanych ze zdejmowaniem i zakładaniem ( to okropne naciąganie powiek ) nabawiłam się zmarch pod oczami :) Wiem, że są osoby bardzo zadowolone z soczewek -ja do nich nie należe, a może zabrakło mi cierpliwości? Moze mogłam przetestować inne, które lepiej by mi przypasowały / miałam J&J nawilżajace 3 tyg/ ech... dałam sobie spokój i tak poszło na to sporo kasy, a okulary noszę tylko do jazdy samochodem, do oglądania tv i czasami żeby lepiej widzieć na dal /mam -1,0w obu oczach/