Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmmmmmmmmm

krwawienie w połowie opakownaia cilestu

Polecane posty

Gość hmmmmmmmmmmmm

skąd się wzięło...? jest dosć mocne i trwa juz kilka dni. normalnie jak okres...przeczekac czy iśc do ginekolga z czyms takim....? niedawno zmieniłam tabletki może to od zmiany? a jeśli tak to kiedy ustąpi?

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmm..
proszę odpowiedzcie mi czy mam czekać czy przestać brać. krwawie strasznie obficie jak przy normalnej miesiączce:(

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmm..
pierwsze

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmm..
ale wczesniej brałam microgynon które są bardzo słabe i nie krwawiłam ani na poczatku brania ani potem...a teraz normanie jak okres ze skrzepami i strasznie obfity:(

No to nie masz sie czym martwić i musisz to przeczekać...Na tej samej zasadzie jakbyś wogole dopiero zaczęla brać tabletki...Nieststety plamienia, krwawienia moga przeciągać sie do 3 opakowania włącznie...I wiem doskonale że to nie jest zbytnio komfortowe.No ale tak właśnie jest...Przy okazji powiedz o tym swojemu lekarzowi ...a póki co- polecam łykanie Cyklo3fort-u, kapsułek, które \" mogą być stosowane do zahamowania krwawienia z dróg rodnych lub plamienia, wtedy gdy są one spowodowane zastosowaniem środków antykoncepcyjnych\" ( cytat z ulotki) ... Mi przepisala je moja ginekolog własnie na plamienia....I w twoim przypadku powinny je zmniejszyć....A ja przy 1 opakowaniu Yasmin również dostałam w środku blistru @ , a lekarz powiedział ze to minie :) no i po jakimś czasie minęło.... A cyklo3fort to 30 kapsułek. ktore bierzesz 2-3 razy dziennie po 1 tabletce...a kosztuje około 30 zł i jest dostępny bez recepty bo to lek w czesci ziołowy Pozdrawiam

Naprawdę jeszcze nie ma powodu do niepokoju...Cilest widocznie jest mocniejszy od microgynonu no i organizm twój walczy z nim , ale nie wygra ;)

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmm..
dzieki wilekie!!! to faktycznie nie jest komfortowe i codziennie budzę si e z nadziję ze to minie ale wystarczy że pojde rano do ubikacjia już po prostu masa tego się ze mnie wylewa:/ spróbuje tych tabletek! jescze raz dzięki!!!

No nie ma za co:) Polecam się na przyszłość:) Jak bedę cos wiedziała to bardzo chętnie pomogę..A tabletki ci nie zaszkodzą...A ja sama jestem na etapie plamienia więc znam ten ból ;) Pa

mialam podobny problem mimo ze biore tabletrki juz ponad rok wystapilo u mnie krwawienie przy 15 tabletce i zglupialam :o nie biore cilestu ale novynette i nie nie bylo to moje pierwsze opakowanie tych tabletek tylko 3 po zmianie z yasminu wiec bylam w jeszcze wiekszym stresie bo w pierwszym miesiacu takie rzeczy sa mozliwe... to krwawienie skonczylo sie u mnie przy 20 tabletce a pozniej w 7-dniowej przerwie wystapilo to normalne z odstawienia. lekarz po badaniu stwierdzil ze wszystko ok i jezeli cos takiego sie powtorzy to musze zmienic tabsy pozdr :)

Gość niezła wiksa z tego skrzata
bralam przed Cilestem słabsze- nie krwawiłam ani 1. Pozniej brałam 3 cykle Cilest - krwawilam ZA KAZDYM RAZEM ok tyg Zmieniłam na Jasmin - nie krwawiłam nawet przy 1 opakowaniu :) wniosek - zostaje przy Jasmin

ja wczesniej bralam diane i yasmin (nie krwawilam przy zadnych, nawet nie plamilam) ale masa skutkow ubocznych min. migreny nie do zniesienia :/ tera zbiore novynette i krwawie ale nie chce rezygnowac z tych tabletek bo czuje sie jakbym nic nie brala :) mam wiec nadzieje ze te krwawienia sie nie powtorza ;)