Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrazliwa 72

endometrioza- szok!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość milka1
powiem szczerze ,że mnie zaskoczyłaś tą złą opinią o Novomedice,osobiście b.b.b.mi pomogli i tylko dzięki nim mam pierwsze a co z tym idzie drugie dziecko- nie dam złego słowa o nich powiedzieć,leczyłam się aż 5 lat - to kawał czasu tym bardziej ,że dziecko planowałam już po studiach,wszsytkim moim koleżankom w potrzebie też pomogli,3 pary już mają dzidziusia a 4 jest w trakcie leczenia,nie wiem co napisać,wiem tylko jedno ,że dr Gmyrek "słynie" z eksperymentowania więc faktycznie potwierdź te leki u innego lekarza-będziesz spokojniejsza :)

a teraz zle opinie przeczytalam na temat Horaka chyba zwarjuje wiem ze kazdy wypowiada sie w zaleznosci czy go wyleczyl cz nie!!!!!

Gość do wrazliwa 72
No tak to jest kazdy chwali tego lekarza który mu pomógł:)Mnie pomógł dr Gmyrek chodziłam do wielu innych nie tylko ginów bo dolegliwości miałam nietypowe Tobie radzę poszukać w necie jeszcze na innych forach - może na gazecie?

bylam dzisiaj u 3 lekarza stwierdzil ze nie mam zadnej endometriozy!!!! owszem jest ,ale na szwie po operacji i zadne narzady nie sa za atakowane i badz tu madry!! wierze mu przynajmniej narzazie!! ciesze sie

Gość do wrazliwa 72
no to faktycznie nie wiadomo cieszyc sie czy nie :) a u kogo byłas??

bylam u dr Bakona jest ordynatorem w klinice na Ligocie!! napierw przeprowadzil ze mna wywiad , pozniej zbadal bardzo wachowo , narazie trzymam sie tego co mi powiedzial!!! polecam go!!!

Wrażliwa nic się nie przejmuj, miałam endometriozę, leczyłam się danazolem długo, potem miałam operację laparoskopowego usunięcia torbieli - taki bonus od endo :o a nasiane miałam dziadostwa w całej dolnej części jamy brzusznej :o Zaszłam w ciążę bez problemu, donosiłam bez problemu, córa zdrowa :) Nie panikuj, to jest uleczalne :) Bierz regularnie danazol i słuchaj gina - będzie dobrze :)

wiesz co!! najgorsze jest to ze nie wiem , ktorego gina sluchac najbardziej pasuje mi opcja 3 czyli nie mam endo narazie czekam, nie biore zadnych lekarstw i staram sie o dziecko

Pamiętam że przy wykrywaniu endometriozy miałam robione badanie krwi, na jakiś tam czynnik. Niestety nie pamiętam jaki. To badanie krwi i usg transwaginalne to były dwa sposoby stwierdzenia u mnie endometriozy. Dopiero wtedy lekarz stwierdził endo na 100%.

w poniedzialek robie badania,szkoda ze nie pamietasz jakie badanie konkretnie trzeba zrobic mi gin kazal zrobic cpr i nie wiem co to jest ? wogole to ja mam endo podobno tylko na szwie po operacji , poprostu mi wylazla bula , ktora boli. od wczoraj robie lampa biotron , lekarz powiedzial ze nie zaszkodzi ani raczej nie pomoze ja probuje a noz sie uda i to cholerstwo przynajmniej zmaleje!!!!!!

wrażliwa...... tak przez przyadek przeczytałam to forum.... Jestem na topikuczy są wśrod was kobietki ale w dziale ciąza Wybacz... ale co to za konował Ci powiedzial ze masz endomteriozę nie wykonujac badan?????? Ja równiez mialam endometriozę...a raczej podejrzewano u mnie Badania hormonów to podstawa , badanie hormonu ca125!!!! i laparoskopia oczywiscie aby usunąc ogniska endometriozy Leczenie jest półroczne i często z powodzeniem konczy sie :) Jesli chcesz wiedziec wiecej zapraszma na topik czy są wśrod was kobietki ktore chca zostac mamami - dział ciąza.... Ach Jestem z Katowic .... lecze sie w Gliwicach u dr Szweja A obecnie jestem po inseminacji 3 dzien.... wsykonywałam ja w Rudzie Slaskiej u Dr Mercika...... specjalista od niepłodnosci ,endokryniolog i Dyrektor Szpitala W Gliwicach Polecam go z ręka na sercu!!!!! powodzenia

własnie to badanie z krwi to bad ca 125...... ten wynik powie czy sa ogniska endometriozy i jakiego stopnia

u mnie jest moze troche inaczej niz normalnie ja mam kulke wystajace na zewnatrz , ktora boli . a przy dotknieciu jej bol nie do zniesienia ! po przeczytaniu kilku topikow o endo zaczynam sie zastanawiac co mi jest wszyscy trzej lekarze stwierdzili endo , nie kazali zadnych badan porobic {tylko zwykle mocz i krew} ja juz sama nie wiem , chyba czas na kolejnego gina sprobuje do dr Szweja i dzieki za nowy topik ide do was, ale tu tez bede zagladac!!

wrażliwa ..... mwisz o Dr Andrzeju Szwej z Gliwic???? toz to moj ginek:) to własnie On robił mi laparo:) i to On wysłał mnie na inseminacje do Mercika:)

jutro odbior wynikow i wszystko bede wiedziec ! wiem co to crp badanie na ostre zapalenie w organizmie dzisiaj sie bede modlic zeby bylo wszystko ok!!!!

Gość do wrazliwa 72
ile płaciłaś za to badanie??

odebralam wyniki mam SUPER!!!!!!!! zadnej endometriozy!!!! naprawde lekarze to konowaly!!! dzieki bogu nie wzielam zadnych lekow !!!! nie polecam dr Gmyrki , nie zrobil zadnych badan a stwierdzil ze endo jest w calym rganizmie - idiota!!! nie lekarz!!!! dzieki wam zrobilam te badanie , jestem szczesliwa fakt faktem cos mi jest , ale na dzien dzisiejszy moge wykluczyc endomewtrize!!! jeszcze raz wam dziekuje ,ze mnie pokierowalyscie co mam robic!!!!!!

Gość hmmmmchyba
nie chcę cię martwić ale to badanie nie jest miarodajne trzeba jeszcze dodatkowych ale zyczę ci zeby wszystko było OK pozdrawiam!:)

a jednak mnie zmartwilas!! ide z tymi wynikami do dr Bakona { dziwne , ale jakos mam do niego zaufanie} i zobaczymy co mi powie

Gość hmmmmchyba
Mam nadzieję, że wszystko bęzie w porządku! :) Ale w dziwnym miejscu to masz tzn. wystające na zewnątrz ciekawe... Masz to na brzuchu czy na dole? Może to i lepiej bo widoczne a ja się męczyłam zanim odkryli że to endometrioza:( A ten dr Bakon gdzie przyjmuje?

mam to na szwie po operacji!!! a teraz zaczelo to siniec i tak jakby skora sie rozchodzila no i oczywiscie to ROSNIE !!! zadzwonilam do lekarza i umowilam sie na wizyte , ale dopiero na poniedzialek opowiedzialam co sie z tym dzieje i powiedzial ze to normalne bede myslala cos z tym zrobic i chyba zdecyduje sie ma szpital zobaczymy co mi doradzi pozdrawiam