Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marticca

magisterka!!!!

Polecane posty

Gość marticca

czy pisząc prace magisterska przepisywaliście żywcem z ksiązek całe podrozdziały??????? już mnie trafia....

Radzę nie przepisywać, bo co raz powszechniejszy jest program PLAGIAT do sprawdzania tego typu prac. Zapewne przed obrona pani z dzikanatu poprosi cię np. o dyskietkę z pracą. Moze być tak, że jak masz już wszystko super wydrukowane i oprawione to mogą ci cofnać obronę. Moja rada polecam mimo wszystko czytać o tym co piszesz i starać się pisać to jak rozumiesz własnymi słowami, to o czym jest w danym rozdzile zawarte, ewentualnie niewielkie cytaty - odpowiednio oznaczone. I jeszcze jedno... jak masz ludzkiego promotora to pomoże ci poprawić ewentualne błędy stylistyczne i gramatyczne w tym co "samodzielnie" się natworzyło i bym zapomniał pamiętam na podstawie swojej pracy, że zalezy od autora danej pracy to czasem przyjmuje inne oznaczenia lub jednostki, a Twoje maja być wszedzie jednakowe. Jak czytałem "kilka" ksązek to w jednej jednostki byłe z przedrostkami a w drugiej bez, tu małe litey a tam duże. Promotor może Ci wytknąć te nieścisłości. Powodzenia :)

Gość marticca
właśnie cięzko mi bardzo pisać swoimi słowami , bo mam strasznie cięzki temat z gramatyki rosyjskiej i raczej nie da się ni c innego wymyślić niż jest w ksiące...poza tym plagiat chyba nie wyłapuje tego co było w ksiązce tylko zaznacza fragmenty skopiowane z innych prac lub z netu ...czy nie????

Gość mariikkaaL
a jak to jest można pisać pracę mag. dokańczając pracę licencjacką?

Z tego co sieorientuję to zalezy od uczelni na jednej pozwalaja a na innych każą pisać na inny temat. Ja na inżynierskej wyczerpoałem temat, a na magisterce mogłem pisać i pisać... że promotor nawet nie miał pojęcia co można by było usunąć, bo miałem temat rzeka... ba to była prawdziwa Amazonka ;)

stawiaj tezy, które poprzesz cytatami. NP. : Jan Kowalski na temat taki a taki wypowiada się w następujący sposób; \".............................\" Natomiast zupełnie inaczej zjawisko to spostrzega Janina Kowalska. Zauważa ona, iż: \"................................\"

"poza tym plagiat chyba nie wyłapuje tego co było w ksiązce tylko zaznacza fragmenty skopiowane z innych prac lub z netu ...czy nie????" niby prawda, ale coraz wiecej ksiazek mozna juz znaleźć w necie... poza tym, daną książkę ktoś mógł juz przepisać przed tobą, wiec zawsze jest ryzyko... :-) no chyba ze wyznajesz zasadę: jest ryzyko - jest zabawa :P

Gość nie licz na łatwizne
co nie chce cie sie nic samej wymyslic Rusz troche głowa bo juz za duzo sie porobiło tych tasmowych magistrów co przepisuja inne ksiazki w swojej pracy. Zebys sie pozniej nie zdziwiła jak antyplagiat wyłapie ci zwalone z ksiazek zdania i podkresli na czerwono a wtedy... moze byc i tak ze pozegnasz sie z tytułem magistra