Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwionaa

słyszałyście o czymś takim....szczerze to sie zdziwiłam!!!!

Polecane posty

Gość zdziwionaa

ze jak kobieta jest w ciazy to kochając sie z mężem on NIE moze sie spuszczac do środka bo plemniki powoduja rozszerzanie sie scianek macicy przypadkiem wyczytałam na kaffee 13.10] 10:29 bimboo nie możemy do srodak, bo jakbyś była troche madrzejsza to bys wiedziała, ze substancja zawarta w spermie powoduje rozwieranie sie szyjki, dlatego jak kobieta nie moze urodzic w 40 tyg to zalecany jest seks a konkretnie sperma TO PRAWDA mówił wam cos na ten temat gin, przeciez jak ciaza jest niezagrozona to nie przeciwskazan do sexu

na mc przed planowanym urodzeniem powinno sie bardzo uwazac z seksem bo moze spowodowac przyspieszenie porodu. my nie uwazalismy;) urodzilam 3 tyg przed:) moja kolezanka chciala urodzic wczesniej-w 38 tyg urodzila- po dobrym seksie:D

Gość zdziwionaa
no tak tez wiele o tym słyszałam, ale konkretnie chodzi mi o to czy bedac na poczatku ciazy ok 3-4 mies czy to wskazane. bo własciwie te 3 pierwsze mies sa decydujace w rozwoju dzidzi, wiec róznie lekarze mowią...

mi mowiono ze jesli ciaza niezagrozona to sek oczywiscie:) i malenstwu w brzuchu tez sie podoba kolysanie:D

generalnie jest to prawdą aczkolwiek w ciąży niezagrożonej (zamknięta szyjka macicy) nie stanowi zagrozenia

Gość bimboo
a nie przyszło ci do główki, ze ja mam zagrożoną ciaze. tzn. obciażony wywiad

Gość bimboo
no i pozwę cie do sądu, że publikowanie nieautoryzowanego tekstu

Gość 0 Rh minus
Chore bimboo,niedouczone...eh,rece opadają!Hormon powodujacy przyspieszenie rozwierania szyjki macicy zawarty w spermie,owszem działa,ale dopiero w koncowych kilku tygodniach ciąży!!Natura tak to obmysliła sprytnie.

Ta tajemnicza substancja nazywa się prostaglandyna :) Szyjka macicy uwrażliwia się na nią właśnie dopiero pod koniec ciązy - w ostatnich 4 tygodniach. I dlatego np na wywołanie porodu w szpitalach czasem podają prostaglandyny na szyjkę, żeby przyspieszyć jej rozwieranie. Istnieją również doniesienia, że mechaniczne drażnienie szyjki macicy przez intensywne ruchy członka mogą w niektórych okolicznościach spowodować rozwieranie się szyjki, ale nie wiem, czy ktokolwiek prowadził jakieś wiarygodnie badania na ten temat.