Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studiujaca stara

stypendia socjalne

Polecane posty

Gość studiujaca stara

może ktoś wie jak to jest? już od dawna jestem pełnoletnia i samodzielna, ale zameldowana u rodziców, obecnie nie pracuję, studiuje zaocznie (rodzice pomagają) chciałabym złożyć wniosek o przyznie stypendium i mam pytanie czy jako stara (33 lata) i samodzielna, ale mieszkająca z rodzicami muszę przedstawiać ich zaświadczenia o dochodach? wydaje mi się to głupie, bo stanowię odrębną "jednostkę społeczną" fakt,że teraz korzystam z pomocy rodziców i ze swoich oszczędności (ale te topnieją) dlatego przydałoby się to stypendium generalnie chodzi o to czy mogę przedstawić tylko swoje zaświadczenia, nie mam męża ani dzieci z góry dziękuję za pomoc

Gość własnie
niestety przyznaja tylko do 26 a moge ja zadac pytanko mi pewnie przyznadza stypendium ale 26 lat koncze w styczni i co wtedy czy stypendium liczy sie do semestru letniego czy tylko na zimowy a potem bede musiała przedstawic jakies dokumenty?

Gość dzieki
hakuna za informcje u mnie własnie tak jest studiuje ostatni rok

Gość studiujaca stara
dzięki za wszelkie informacje :) z tym wiekiem jednak to trochę dziwne, bo w regulaminie nie ma o tym ani słowa są tam punkty o tym komu przysługuje stypendium, a o wieku, jako warunku ubiegania się, nie ma ani słowa to studia zaoczne 80 % ludzi jest po 26 roku życia

Gość studiujaca stara
tak wiec już całkiem zgłupiałam i nic nie wiem :O

Gość studiujaca stara
a ztymi semestrami to jest tak (przynajmniej u mnie) że na każdy trzeba odzielne wnioski składać, więc jak to z tymi latami to prawda, to po styczniu druga pytająca już by się nie kwalifikowała :O

Gość najlepiej
to chyba bedzie jak pojdziesz do dziekanatu alboe jeszcze lepiej do działu spraw studenta u nas na tablicy niby pisze cos tam o wieku 26 lat ale tak zakrecone ze nic nie wiadomo ja złozyłam normalnie papiery ale musze sie chyba jeszcze innych popytac

Gość TONIEPRAWDA
Z TYM WIEKIEM JESTES STUDENTKA I MOZESZ MIEC STYPENDIUM NAWET JAK MASZ POWYZEJ 26 LAT, WIEC SKLADAJ SMIALO DOKUMENTY, NIE MOZESZ TYLKO PRZEKROCZYC KWOTY 504 KTORA MA PRZYPADAC NA 1 CZLONKA RODZINY, A NAJLEPIEJ TO IDZ DO DZIKANATU I TAM ZAPYTAJ BEDZIESZ PEWNIEJSZA

Gość studiujaca stara
dziękuję Wam wszystkim :) chyba po prostu złożę te dokumenty i tyle w końcu to żaden problem wziąć zaświadczenie z urzędu skarbowego a dozwolonej kwoty nie przekroczę, bo nie pracuję już od jakiegoś czasu więc dochody mam zerowe :(

Gość radziłabym
ci jeszcze zobaczyc dokładnie jakie dokumenty musisz przedstawic bo u nas w tym roku powariowali ja załatwiłam sobie wszystko (przynajmniej tak myslałam)juz we wrzesniu zeby potem nie latac jednak nie uniknęłam tego okazało sie ze wymagaja zaswiadczen o nie posiadaniu gospodarstwa rolnego, nie prowadzeniu działalnosci gospodarczej masakra kolejne tyg spedziłam na bieganinie po urzedach