Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Komiocha

grzybica układu pokarmowego

Polecane posty

Gość Komiocha

Dzispo raz pierwszy usłyszałam o tym w TV. Nie miałamo tympojęcia . Kurcze, teraz mam niejasne orzeczucie, że moja córa - 9 l -może mieć coś takiego, bo jest chorowita, ziemista cera, jakaś nie do zycia. Od 1 m-ca zycia brała antybiotyki, ma AZS Syn (4L) nie brał jeszce antybiotyków i jest OK. Może ktoś mi przybliży - ten chyba nowy - temat?

Gość vghngh
bardzo jestes intelidżentna, jak mozna nie wiedziec, ze istnieje grzybica ukł. pokarmowego?? idź sie schowaj

Witaj, ja mam podobny problem. moja córa zaczęła od 5 miesiąca robic ziloene kupy. myslalam , podobnie zreszta jak moja pani doktor, że to wina tego co akurat jadłam(karmilam piersią) albo nowego smaku który małej zaserwowałam więc wykluczlam ze swojej diety niemal wszytsko. dopiero po paru miesiącach doprosilam się o skierowanie na posiew kalu i okazalo się ze córa ma grzyba. wtedy dopiero moja pani dr laskawie stwierdzila ze moze faktycznie mala jest alergiczka (a jak ja przekonywalam od poczatku ze zapewne tak jest to robila taka poblazliwa minę i olewala to co mówilam). odtswialam nabial itd ale kupy dalej byly zielone. córeczka najpierw brala jakieś homeopatyczne specyfiki przez 2-3 miesiące ale niewiele pomogły, caly czas jest na lakcidzie a ostatnio miala tez dawkę bactrimu. w poniedzialem będą wyniki kolejnego posiewu. zobaczymy czy zwalczamy grzyba czy nie. ale co najwazniejsze-dziaija oglądalm program w TV -podejrzewam ze ten sam co ty- i tam usłyszalam ze b. ważna jest dieta-zero cukru, bialem mąki i ryzu. A przeciez nasze dziecikai wciąż wcinają coś z odatkiem cukru, o mące i ryzu nie wspominjąc. zastanawiam się zatem czy lekarze nie wiedząo tym czy tylko moja jest jakaś niedouczona!!!!wrrrrrrr...Z opisu dolegliwości twojej córeczki faktycznie może wynikać podejrzenie grybicy-nak;epiej zrób małej posiew kału-za tydzień będą wyniki i bedziesz wiedziała na pewno. Aha-jakbyś znalazał jakies informacje na temat grzybicy ukł. pokarmowego-bardzo prosze o link na maila:ruda_22@interia.pl. pozdrawiam i trzymam kciuki

Gość Kamiocha
dz. - odezwę się na pewno

Gość Kamiocha
poodnooszę - może ktoś, jeszcze,coś - ile kosztuje taki wynik, gdzie go zrobić - itd, itp. Hop, hop.....

Kamiocha-wyniki na posiew robisz w każdym laboratorium. najlepiej weź skierowanie od lekarza rodzinnego lub pediatryh a ajk bedzie robił łaskę-zrób bez skierowania. Sadze ze wynik nie powienien przekroczyć 30 zł. najlepiej zadzwoń i zapytaj. pozdrawiam