Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdeorientowana niedoświadczona

Jak karmić 6-miesięczne dziecko?

Polecane posty

Gość zdeorientowana niedoświadczona

Przestajemy kamić na ządanie i co dalej? Jak często karmić mlekiem jest napisane na opakowaniu, ale w jakich odstępach czasowych? A co z wprowadzanymi zupkami, deserkami, soczkami, kaszkami? Czy je zastępować jedną porcją mleka czy liczyć, że to danie dodatkowe? Co może jeść taki szcześciomiesięczny bobas?

Moje dziecko co prawda ma 4,5 m-ca ale od początku karmię mieszanką więc już wprowadzam gotowe dania. Jeżeli chodzi o mleko modyfikowane to karmi się co 3-4 godz. Natomiast jeżeli chodzi o słoiczki i kaszki to na początku podaje się niewielką ilość i obserwuje jak dziecko zareaguje więc maluch raczej się tym nie naje więc traktuję to jako dodatkowe danie między mlekiem. Natomiast później można zastąpić takim daniem porcję mleka. Tak to u nas wygląda:)

Gość szkoda że nikt więcej

ja przestałam karmic jak miał 4 miehcy bo pokarmu miałam zamało i podawałam powolutko i w malłych ilosciach soczek ze startego jabłuszka zaczynałam od kropeliki potem jabłko tarte dynie mozesz spokojnie dawac rozgotowana obserwowac dziecko trzeba i podawac po jednej rzeczy nowej dziennie chrupki kukurydzine w 6 miechu mozesz sie zdziwic dawałam kabanosa bo zeby sobie super masował zupka pierwszaz marchewki z kleikiem ryzowym a mleko bebiko

potem dodawałam do zupki ziemniaka pietruszke tylko nie nake seler dawałam duuzo pózniej bo jest uczulajacy z mieska na poczatek cielecinka i piessi chociaz niektórzy sadza z e kupnych piersiach jest najwiecej hormonów którymi szprycuja na wzrost kuraki ja dawałam tez kólika to zalezy czy chcesz słoiczkami karmic czy sama robisz ja robiłam sama

Gość mamusia kubusia
Witam moj synek ma 7 miesiecy, niestety piersia karmilam go tylko dwa tygodnie:( uzywam mleka NAN2 Kubus juz dawno je jarzynki, oczywiscie sama mu codziennie gotuje, sa zdrowsze od tych w sloiczku skald jarzynki: marchew, dynia, brokol, pietrucha(korzen), seler, kawalek piersi kurczaka troszke soli i cukru kubus sie zajada. Na poczatku byly mnie bogate skaldniki jednak od poczatku dodawalam kawalek piersi z kurczaka. pierwsza jarzynka byla z marchwia pierasia kuraczaka ioraz selera i pitreuszka zaciagniete kasza manny. nie slkuchalam lekarzy bp dla nich to dziecko nawet do 6 miesiaca moze byc na mleku nawet modyfikowanym. to moje pierwsze dziecko ale robilam po swojemu i Kubus rosnie jest zdrowy i silny. Daje mu posmakowac drobinke ziemniaczka, czekoladki. Dostaje nawet miskopty choc na opakowaniu jest napisane, ze dla niemowlat od 10 misiaca zycia, jednak moj syn doskonale sobie z nimi radzi bo sa pyszne i szybko sie rozplywaja w ustach. oczywiscie nigdy nie zostaje sam gdy je miskopta. Powiem jeszcze choc na poczatku bylam zla na tesciowa, ze takie rzeczy mowi ale odwazylam sie i dalam synowi na zabki skore od boczku wedzonego oczywiscie spazona wrzatkiem, niemowlaki to lubia bo sobie dziaselka masuja jak je swedza przy zabkowaniu. Moze cie mi nie wierzyc ja na poczatku tez sceptyczni edo tego podchodzilam. powodzenia

Gość ło matko jedyna
mamusiu kubusia nie krytykuję ale czy dajecz piers z kurczaka taka ze sklepu przeciez to jeden wielki hrmon bez smaku i zapachu!!! i ta skóra z boczku do memlania SZOK

nie popieram tak wczesnie cukru i czekolady...w Polsce az 97 % ludzi ma próchnice, dla porównania w Szwecji-tylko 4%. Warzywa sa dobre jesli mamy z wlasnej uprawy, a kurczaka- z wlasnej hodowli

Gość świnską skóre
dla dziecka??????????????????????????????????????????? JESOOOOOOOOOOOOOOOOOO ludzie poglupieliscie do reszty??? ja bym sie zastanowila czy takie cos dac psu a co dopiero dziecku!!!