Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cofe

rigewidon a mozliwosc wpadki???

Polecane posty

Gość cofe

zaczelam brac tabletki rigevidon - zlozone jednofazowe. czy ktos moze cos powiedziec o tych tabletkach? czy to sa te o podwyzszonym skladzie, czyli lepiej zabezpieczajace? nurtuje mnie tez pytanie czy podczas przrwy 7 dniowej w braniu tabletek, czyli teoretycznie i praktycznie poza okresem plodnym istnieje jakies ryzyko wpadki? a tak poza tym probuje sie dowiedziec czy jest jakies realne ryzyko wpadki, poza oczywiscie zapomnieniem tabletki? za podzielenie sie z uwagami z gory dziekuje

Gość sonka2
brałam rigevidon kilka miesięcy i nie zaszłam w ciążę, podczad 7 dniowych przerw też jesteś zabezpieczona. to tabsy starszej generacji ale ja czułam się po nich dobrze. pozdrawaim:))

Gość rigev.ok
Ja biore Rigevidon juz 4,5 roku bez przerw (oczywiscie robie te 7-dniowe) i czuje sie swietnie, nie mialam zadnej wpadki, ani jej podejrzenia. Mino ze to tabletki strszej generacji czuje sie po nich swietnie, w wakacje nie robie 7 dniowych przerw, dzieki czemu nie mam okresu w czasie wyjazdow. Sa dobre i tanie, place za nie 7 zl za paczke

Gość donamat82
witam mam pytanie zaczelam brac tabletki od 13 grudnia czyli od pierwszego dnia miesiączki skonczylam 29 teraz mam przerwe a mimo to nie dostałam okresu troche mnie to martwi czy w czasie brania tabletek moglam zajsc w ciąże ? z gory dziekuje za odpowiedz

Gość przerwa ma 7 dni
a krwawienie nie wystepuje pierwszego dnia tej przerwy ale zazwyczaj drugiego trzeciego czwartego itp zaleznie od organizmu. Przy dlugotrwalym braniu moze nie wystapic wcale czyli z czasem zaniknac (ale wtedy to juz raczej nalezy skonsuktowac z lekarzem)

Gość donamat82
dzieki za odpowiedz ale dzisiaj jest 3 dzien przerwy i okresu niemam czy mam zaczac brac nowe opakowanie tabletek nawet jak nie dostane okresu?

tak powinnas kontynuowac branie po 7 dniach przerwy jesli dopiero zaczełas to mogą byc takie historie z okresem ale po 3 miesiącach około wszstko sie unormuje

Gość donamat82
bardzo dziekuje za odpowiedz troche mi ulzyło zemoge miec takie klopoty wole to niz ciaże !! dzięki

Gość donamat82
mam pytanie czy mam zaczac brac tabletke z nowego opakowania 8 dnia po przerwie czy 7 dnia ?

jesli zrobiłas przerwe w poniedziałek w poniedziałek zaczynasz nowe opakowanie 7 dni przerwy