Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Buśka

CO NA KACA???

Polecane posty

Gość baska ze slaska
a mi kiedys ktos tutaj doradzil paluszki slone i cola (sol i cukier) lub wlasnie zeby wypic taka mieszanke z soli i cukry ale niestety nie pamietam proporcji. a tak wogole odkrylam ostatnio ze po wiekszej ilosci alkoholu jak wypije herbate pu erh to nastepnego dnia nie meczy mnie kac

Ja piję dużo wody gazowanej zanim zasnę,a później dwa razy tyle rano.Nie wiem dlaczego,ale moim zdaniem gazowana działa znacznie lepiej niż zwykła.Później prysznic z uzyciem jakiegoś energetyzującego żelu i intensywny masaz szorstką rękawicą żeby pobudzić krążenie krwi.Podstawą jest porządne śniadanie-zawsze wcinam jajecznicę na szynce.W ciągu dnia myję baaardzo często zęby,nawet w pracy. Awaryjnie w przypadku większego kaca mam w pogotowiu APAP :D

Gość na kaca ciezka praca

Gość Ubranka
polecam sok pomidorowy i zakwas u nas w Bydgoszczy nazywa sie zakwas bydgoski,ma le to cos na miare kefiru. A jak naprawde nie pomaga to przekąsić trzeba 2 tabletkami Ranigastu. Miłej kuracji ...i owocnej

Gość www333
Napoje izotoniczne. Jeść bardzo dużo najlepiej w trakcie imprezy , zebyni eczuć scisku w zoładku, a jek sie przejesz to łyknij po małym ranigaci ena zgage. Inne sposoby: napój z miodu z sokiem z cytryny. Herbata z cytryną. Ciepłe mleczko....

Gość Nowik
Duzo jesc , przejsc sie na długi spacer , do jakiegoś wzmacniajaco-odzywczego sniadanka zapodac sobie ranigast Max. i zastanowic sie czy nastepnym razem warto az tyle pic

Gość Ikarska A.
Ja na kaca mam jeden sprawdzony sposób. Oszukiwac i nie pic z tą samą czestotliwością co inni. Owszem zgodze sie ze Ranigast , manti pomagaja ale ograniczac sie tzreba jezeli kac wraca za kazdym razie po imprezie.

Gość Karpińska
Oj czytam i kazda z tym metod jest pewnie dobra. ja tez sie do nich postaram dostosowac a Ranigast to ja regularnie na zgage biore wiec poniekad przed piciem i impreza juz brac nie musze ?

Gość cocakarola
moj sposób: 1. nie pić na pusto...trzeba coś wszamać.Kiedyś wypilam kielicha na pusty żołądek.Na drugi dzień miałam odruchy wymiotne,a nie miałam czym zawracać :( bleeee 2. po powrocie z imprezki zjeść coś konkretnego 3. pozostawić przy łóżku coś mokrego (u mnie sok grejfrutowy badz pomaranczowy-bo kwaśne) i spać jak najwięcej

Gość Permanentna
ja postanowiłam skorzystac z Waszych rad i przyjelam przed dzsiejsza wieczorną impreza Ranigast>mam nadzieje ze jutro po wszystkim obudze sie jak nowo narodzona, bo na 18 mam dyzur w pracy.

Gość ankochochlik
hmmm... zimny prysznic ( w mysl przyslowia zimna woda zdrowia doda) swierze powietrze i kawa (mocna) z cytryna...u mnie dzialaja cuda

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Gość modliszka90
Ranigast na kaca ? Oj to może bardziej na zgagę,która pojawi sie po wypiciu

Gość Monar
Ranigast jak najbardziej na zgagę. Zresztą po imprezach może sie pojawić nieżyt żołądka, wtedy też jest wskazany ranigast.

Polecam kubek gorącego rosołu. Może być taki Knorra lub Winiar. Mnie pomaga. ;)

Gość ŚWIR CO LUBI WYCHLAC
OSTRE JEBANKO POŁĄCZONE ZE SSANIEM LUB LIZANIEM W ZALEŻNOSCI OD PŁCI BABKI POWINNY DLUGO I NMIENTNIE CIĄGNĄC LACHĘ A FACECI NIECH DOGLEBNIE WYLIŻĄ JAKĄS CIPĘ TO POMAGA TYLKO PAMIETAJCIE GŁĘBOKO I STARANNIE

Gość Monar
Dobrze na jakiś czas przed imprezą wziąc magnez albo zjeść sporo czekolady. I pić w trakcie jak najwięcej wody. Mi to pomaga i później nie mam problemów. A na żolądek jak mówiłem ranigast. I można przeżyć :-)

Gość tinka78
Ale ranigast przed imprą czy juz po kiedy kac bierze na całego?

Gość goha9090
najlepsze to zjesc jeszcze po pijanemu przed snem łyżkę miodu i 2 witaminy C. Kac jest o połowę mniejszy!

Gość Monar
Żadnego leku nie można mieszać z alkoholem. Ranigast najlepiej wziąć na drugi dzień, żeby żołądek nie bolał.

Gość tinka78
acha ,bo myslałam ze jak wezmę przed impreza to potem nie będzie az takich skutków ubocznych samego picia alkoholu ;)

Gość Monar
Nie, tak nie wolno. Nie mieszaj nigdy leków z alkoholem. Jak mówiłem, najlepiej wziąć następnego dnia.

Gość tinka78
Wczoraj widziałam u babci ranigast na recepte.Czy on ma taka sama dawke jak ten dostepny bez recepty? Chodzi mi o ten ranigast max?

Gość Monar
Ten na receptę jest przepisuje lekarz w konkretnych przypadkach, a ten bez recepty możemy sami stosować doraźnie. A co do dawki, to nie bardzo się orientuję

Gość Ania005
A na kaca to najlepsze jest zapobieganie ;) Ja zawsze przed imprezką łykam 2KC, albo trochę mniej znany środek PREVENTO, moim zdaniem lepszy. Hurtem sobie kupuję na stronce : http://cislog.istore.pl/pl/prevento-zapobiega-objawom-kaca-karton.html , pojedyńczo też można. Biorę 2 przed zabawą, poźniej pamiętam o piciu wody i naprawdę dobrze się czuję następnego dnia.

Gość tiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ahaaaaaaaa

Gość henk1
Podam ,ale niech nie stanie sie pretekstem "ach i tak nie będę miała kaca więc mogę "Alkohol powoduje spalanie dużych ilości cukru w organiżmie braki na drugi dzień są odczuwane bardzo boleśnie. Wystarczy w czasie picia lub po uzupełnić w nadmiarze cukier w organiżmie a wstajemy rano jak nowo narodzeni,ale procenty pozostaną .Np;lampka wina to 2 godz do czegoś(np: jazda samochodem,piwo 4 godz,0,5 wódki więcej aniżeli 16 godzin. No ale wróćmy do kaca ,po wypiciu butelki wina zjeść pudełko np;ptasiego mleczka lub kilka4,5 łyżek miodu i ważne spać przy uchylonym oknie.Wpadający tlen do pomieszczenia powoduje skuteczniejsze parowanie i dotlenienie mózgu. Gwarantuję,że kaca nie będzie ,ale głowę to lepiej niech trzymają.

Gość felixxxx
Na kaca powietrze z pompki do materaca :D a tak na seriow to dsoda oczyszczona z woda :P