Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieboska

ile się czeka na odbiór prawka?

Polecane posty

Gość nieboska

Bardzo proszę o odpowiedź. Zależy mi na czasie a nikt nie powiedział mi ile się czeka na prawko po zdaniu egzaminu.

Gość nieboska
No właśnie jutro mija tydzień jak zdałam a na tej stronce nie ma jeszcze żadnej wzmianki. Może ktoś wie, po jakim czasie umieszczają tam informacje.

Gość nieboska
no nikt nic więcej nie wie? :O

żadnej wzmianki tzn co? nie ma żadnej z tych info?: \"Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne\" \"Przyjęto dokument w urzędzie, dokument do odbioru\" \"Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany\" A uiściłaś tą opłate po zdaniu prawka? (coś koło 80zł)

Gość miesiąc po tym czasie
idziesz do okienka, a oni mówia Ci, że jeszcze tydzień

Gość nieboska
Jaką opłatę, nie strasz mnie? Nic mi nie mówili o żadnej opłacie, kazali tylko czekać. Nadal nie ma nic na tej stronce, żadnych informacji do mojej sprawy.

Musisz przecież zapłacić za ten dokument. Widocznie dlatego Cie nie ma. lepiej to ureguluj, bo jeszcze dłużej będziesz czekac.

Gość nieboska
Ok. już wszystko wiem. Dzwoniłam do urzędu, dziś dopiero przyszły moje papiery dlatego nie było danych na stronce. Płaci się rzeczywiście 80zł ale to dopiero przy odbiorze. dzięki

ja płaciłam te 80zł od razu po zdaniu egzaminu jeszcze w ośrodku egz. więc może dlatego tak szybko odebrałam :P

Gość nieboska
Może to zależy od miasta w jakim mieszkasz. Powiedziano mi że w urzędzie dopiero, więc chyba wiedzą co mówią ;)

Gość Passacik
ja czekam narazie jeden dzień także mnie o i tak narazie nieoejmuje, ale mam znająmą w wydziale komunikacji to będe miał za kilka dni ;P

przede wszystkim szybkośc prawa jazdy nie zalezy od tego czy płaciłaś po egazminie 80 zł. Zalezy od tego jak szybko przychodza dokumenty z WORDu !!! Zależy też od ludzi którzy tam pracują, czy jest duzo roboty (zazwyczaj po egzaminie idą w tym samym dniu) i zalezy tez od tego czy nie am jakis problemów (nie zniszczone zdiecie, zgodność danych na wnioskach, badanie lekarskie itd) A jak ktoś płacił w ośrodku dodatkowo płaci jescze jakieś 10 zł za załączniki (czyli wniosek, opłątę itd) Dlatego radzę niepłacic w Osrodku tylko w wydziale komunikacji!!! (po co jeszcze dodatkowo 10 zł dopłacac) A na Prawko przeważnie czeka się 10 dni, góra 2 tygodnie!! Zawsze mnie śmieszyli ludzie, którzy dzwonili po 2 dniach i pytali sie o prawko :D Pozdrawiam