Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marrrrrrokkkooo

ile zyją?

Polecane posty

Gość marrrrrrokkkooo

Niech mi jakaś kompetentna osoba w końcu napisze ile plemniki zyją na suchej skórze np. dłoni, bo juz sama nie wiem. Proszę o powazne odp. a nie jakieś złośliwostki. Z góry dziękuję.

Gość bnm
Długość życia plemnika zależy od odczynu środowiska i temperatury otoczenia. W środowisku zasadowym żyje dłużej niż w kwaśnym. W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do 2 godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika wynosi 48 godzin, w jamie macicy do 25 godzin, a w jajowodzie do 48 godzin. Poza organizmem plemnik żyje do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin. Jeżeli plemniki dostaną się w okolice wejścia do pochwy, to w sprzyjających okolicznościach, np. kobieta jest w fazie owulacji, istnieje możliwość zapłodnienia.

Gość marrrrrrokkkooo
no tak, ale jeśli śluz wyschnie, to chyba one umierają prawda?

Gość lalala mała taka
no nie wiem, ale mnie się wydaje, że jak są poza śluzem to umierają natychmiast

Gość marrrrrrokkkooo
pytam bo miałam taką sytuację, że mój chłopak pieścił mnie ręką i wsadzał mi palce do pochwy...i wszystko było by dobrze, gdyby nie to, że powiedział mi, że kilka godzin wcześniej się masturbował i TYLKO wytarł ręce...brudas jeden i stąd moje pytanie.

Gość marrrrrrokkkooo
tak wiem, że to pytanie jest debilne ale proszę o pomoc i zrozumienie....gdybym wiedziała, że się masturbował wygoniłabym go do toalety, żeby umył ręce

Gość marrrrrrokkkooo
zawsze bardzo uważam na zabezpieczenie...nigdy nie straciłam kontroli nigdy nie kochaliśmy się bez zabezpieczenia...a teraz panikuję... to był 16 dzień mojego cyklu...ale jestem po odstawieniu tabletek, więc cykl mógł się rozregulować.

Gość laaaaaaaaaaaa
ej daj spokój

Gość marrrrrrokkkooo
proszę napiszcie mi coś, odpowiedzcie mi proszę 🌻

Gość marrrrrrokkkooo
czemu nikt nie chce mi nic napisać?

Gość marrrrrrokkkooo
tak wiedziałam, że jak już ktos coś napisze to się będzie nabijać

Gość marrrrrrokkkooo
poczekaj aż ty będziesz miała problem...też się z ciebie pośmieję

oj nie bedziesz miala okazji :) ja niestety nie mam tak powaznych , interesujacych i dojrzalych problemow ;) a szkoda , niektore pytania na tym forum po prostu wymiataja :)

Gość blend
mili ludzie nie ma co :/

Gość bellarossa
no własni eja tez jestem ciekawa... ale to niejest dobre miejsce na takie pytania.. jak widzisz

na studiach uczyli nas, że około godziny \"na pościeli\", czyli poza organizmem. środowisko suche, zwenętrzne nie sprzyja ich przetrwaniu.

Gość marrrrrrokkkooo
no to było tak od razu....zastanówcie sie czemu ludzie zadają takie pytania....bo są anonimowi i to nie jest tak, że jestem niedojrzała, czy infantylna...po prostu wiem, że moje pytanie jest naiwne i wstydzę się pytać o to np. ginekologa, bo wiem jak by zareagował, a po to są fora internetowe, żeby zadawać różne pytania...Tak samo nie rozumiem wyśmiewaczy, gdy kpią z pytań młodych dziewczyn...zrozumcie, że one nie mają komu ich zadać, a Wy zamiast na nie spokojnie odpowiedzieć nabijacie się z nich. Trochę zrozumienia i zwykłej ludzkiej życzliwości.