Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

edytalek

wracam co przywiezc?

Polecane posty

Mam pytanie do Was. Zbieram wszelkie info na temat co przywiezc (praktycznego) ze Stanow. Nie chodzi mi o snobizm tylko o normalne porady. Dziekuje. A moze ktos by chcial cos specjalnego?

Gość uououshk
nikt mi nic nie napisze? prosze

nie bylam w stanach i nie wiem co tam takiego jest.. no pewnie duuuuzzzoo fajnych rzeczy, ktorych nie znajdzie sie w Polsca a nawet w Europie.. ja bym tak chciala butki conversa albo firmu draven :D w sumie kupic przez neta to moge kupic ale troche drogo wyjdzie za przysylke i raczej mi karty niezaakceptuja ;/

Gość a ja ze stanow
bym przywiozla duzo firmowych kosmetykow ponoc sa tanie w usa.np loreal. revlon itp.

Gość upupupupupupupuipupui
no i co nic?

Ja ze Stanow przywiozlam sporo kosmetykow l\'oreala (duzo tanszych niz w PL), sporo tez perfum, no i ciuchow :)

Gość niebieskoookaa22
kol. przywiozła cyfrówkęe, laptopa (;) ) , spodnie(Lee) , kosmetyki (Lancome) , lakiery(Sally Hensen) i więcej nie pamiętam :)

Gość halo jest tu kto
tylko tyle?

Gość ja zawsze przywoże kupe
ciuchów :P kosmetyki też ale wiecej ubranek butów torebek,dodatków birzuterii.Do NY jade z niczym wracam cała obładowana hihih :) pozdrowionka

Gość shfAVH
ja tez wracam za 2 tyg juz wyslalam walizke z bratem (ponad35kg) i 3 paczki sobie poplynely... ja kupuje tu kosmetyki, perfumy, kupilismy laptopa, aparaty cyfrowe, perfumy, snowboardy +buty, wiazania, ubrania okulary)ramki0 gucci (130$!!!) i kilka par okularow przeciwslonecznych, autoradar do samochodu, moj chlopak kupil maszynke do golenia elektryczna czy jak to sie nazywa, GPS do samochodu, wiem,ze ludzie przywoza i-pody-my nie potrzebowalismy.. oczywiscie duuuuuuuuuuuuuzo ciuchow tu sa marki ktore w poslce nie istnieja lub sa bbbb.drogie jak abercrombie &fitch, hollister, moja ukochana banana republic,calvin klein, roxy, billabong(!!!), victoria secret, ralph lauren, lubie nawet gap, columbia, timberland, nine west ktos napisal o spodniach lee- tutaj lee, wranglery i czasami levisy to zazwyczaj marki dla roboli-nie polecam tez tu kupilismy walizki bo sa porzadniejsze za nizsza cene, torebki, mnostwo paskow, buty... nawet sprzet agd- patelnia tefala 15-20$ czy duzo rzeczy firmy kitchen aid... ach! az zal mi wyjezdac, a tak plakalam na poczatku... bylismy tu 18 m-cy :(

Gość niebieskoookaa22
co to znaczy "marka dla roboli"? widziałam te spodnie, Levisy rurki, normalne...

Gość shfAVH
moze zle sie wyrazilam- sorki chodzi mi o to,ze moim zdaniem w polsce sa fajniejsze modele levis/lee/wrangler a tu to sa zazwyczaj takie kroje spodni jak u nas na bazarze- jakies sprzed 20 lat i kupuja je robotnicy- i dla nich one sa co nie znaczy ze nie ma normalnych modeli bo sa- tylko,ze nie jestem pewna,ze sa one wtedy tansze niz w polse inna sprawa,ze te marki nie sa popularne wsrod tutejszej mlodziezy popularne sa abercrombie and fitch, hollister, american eagle itp wiem bo przebywam tu z amerykanskimi stuentami, z nimi pracuje itp. jak ostatnio bylam w ny na green poincie to sie przerazilam,ze znowu musze wracac do polskiej "mody" bo spotkalam tam kolesi w bluzach z wielkimi napisami NIKE,ADIDAS itp, polskie blondzie posolarniane itp-> od razu widac,ze to polacy co absolutnie nie znaczy,ze nie ma ludzi w polsce ktorzy ubieraja sie dobrze i nie znaczy,ze ja ubieram sie jakos zajebiscie modnie mam nadzieje,ze nikogo nie urazilam

Gość niebieskoookaa22
nie no, nic się nie stało przecież :) tak się zapytałam, pomyślałam, ze sa gorszej jakości albo coś takiego;) ano jakby w Pl nie było, ale zawsze to "dom" ;) a więc szczęśliwie wracajcie! :) pozdrawiam

Gość do shfAVH
A na dlugo do Polski wracacie . A moze na stale? Ja planuje powrot po 8 latach ( wracam na zawsze) i jak czytam fora o modzie to mie sie wlosy jeza. Nic z tego nie rozumie. Tu w USA nie ma generalnie czegos takiego jak moda. Kadzy chodzi jak chce. Staram sie wiec kupowac klasyczne rzeczy choc mi ciezko znalezc.Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz bardzo. Jestem wdzieczna. Pozdrawiam.

Gość jeden_impuls
wez mi przywiez Chevrolette Silverado 2500 long box :D

Gość shfAVH
no chyba na stale- jak napisalam bylismy tu 18 m-cy ja wyjechalam dzien po obronie swojej magisterki, moj chlopak juz tu byl...zdecydowalismy,ze zostajemy poltora roku zeby zarobic kase na tzw start bo oboje stwierdzialismy,ze nie chcemy tu mieszkac na stale.dlatego wszystko podporzadkowalismy temu- wysylalismy paczki do polski z rzeczami, ktore kupilismy do naszego przyszlaego domu itp. teraz jak za tydzien mamy wylot to juz inaczej na to patrzymy chyba trzeba bylo tu zostac.za bardzo przyzwyczailismy sie do latwego zycia-mieszkamy w turystycznej miejscowosci, pracujemy w drogim hotelu.ja dostalam propozycje bycia kierownikiem... a tu trzeba wyjezdzac- nie wiem jak tobie sie uda po osmiu latach sie przestawic....ja juz sie boje...ostatni raz jak bylam tu tylko przez wakacje to po powrocie mialam prawie depresje... jesli chodzi o mode- ja tez nie jestem fanka slepego podazania za moda. tu jest wlasnie fajne to,ze tak naprawde liczy sie indywidualnosc i jest milion modnych rzecy- nie tak jak w polsce cala ulica chodzi wtym samym->jak teraz czytam o skorzanych spodniach czy rurkach- tu tez to jest ale nie tak ze chodza w tym wszyscy! ja lubie markowe ubrania, perfumy,ale bez "metek" na zewnatrz tak,ze tylko ja wiem,ze to cos firmowego nie wiem co wlasciwie chcialabys wiedziec...rozpisalam sie haha a moze wrocimy? mielibysmy prosciej niz inni bo moj chlopak ma zielona karte a za 2 lata moze sie starac o obywatelsto...

ja miesiac temu wlasnie wrocilam ze stanow.. co wartp przywiezc? napewno kosmetyki (zwlaszcza Clinique na strefie bezclowej jest niesamowicie TANI!) ja kupilam krem do twarzy za 21$, ktory w Sephorze w PL kosztuje 190zł ! 125 ml nie oplaca sie przywozic kosmetykow Loreala! ktos Ci wczesniej to radzil- ja odradzam- sa zdecydowanie drozsze niz w PL lub w podobnej cenie (ale zawsze wyzszej, gdyz sa z Francji). Napewno warto kupic ubrania na SALE-ach- bardzo tanie po przecenach i oryginalne jakich nie spotkach w PL!! Noi elektronika- iPody, laptopy, aparaty i kamery cyfrowe- wszystko masakrycznie tansze niz w PL!!!! Ja przywiozlam tez suszona wolowine :) ciezka do kupienia w PL a tam do wyboru do koloru smaki itd.- ale to juz dla smakoszy :)

Gość karo-lina
ja nw Twoim miejscu zainwestowałabym w ciuchy po raz,że są tanie,a po dwa,że są inne od tych tutaj i będziesz czuła się świetnie wiedząc,że nie spotkasz na ulicy osoby ubranej tak jak Ty bylam rok temu w holandii,w czasie przeceny sezonowej ciuchy były b.tanie,ale ja pomyslałam,że lepiej przywieźć gotówkę mój błąd kupiłam tam kilka ciuchów,a to stanowczo za mało teraz strasznie żałuję :(

Gość shfAVH
a ile kosztuje np. tusz loreala w polsce? bo np .tu sa czesto promocje (w cvs np.) buy 1 get1 free- zdazaja sie one dosc czesto, czyli za 7do 12$ mozna miec 2 tusze (zalezy jakie-> mysle,ze to taniej niz w polsce? drozsze sa kosmetyki do pielegnacji twarzy, ale tzw kolorowe sa tansze...

Gość gosc84932
Kolezanka powyzej troche sie rozpedzila wranglery fakt moze i dla roboli ale Levi's nie bardzo. Jestem w VT drugi tydzien zostane tu jeszcze 2 tg. Tak naprawde z elektroniki to warto jeszcze przywozic drozsze laptopy , aparaty juz nie bardzo (chyba ze ktos ma silne parcie tak jak np ja :)) bo nie masz gwarancji na ten sprzet w europie. Zaplacisz 400 pln stowki mniej zeby pozniej dac 1000 na naprawe. Laptopy czesto sa lepiej wyposazone w USA i sa duzo tansze.