Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlazlazlalzla

czy ja jestem zła?

Polecane posty

Gość zlazlazlalzla

tak się czasami zastanawiam, czy jestem zła, aż do szpiku kości?? czy wogle jestem zła?? mam kochającego chłopaka, i mimo, że go kocham nie potrafię okazać mu tego. nie potrafię się zdobyć na takie gesty miłości. często jestem kapryśna, ironizuje z niego, jak ktos oglądał "zakochaną złośnicę" to wie o co chodzi. tylko, że niestety u niej to się zmieniło, jak się zakochała, a u mnie po półtorarocznym związku nie... niektórzy mi mówią, że jestem niezdolna do miłości, nie potrafię kochać, jestem zła. a ja chyba po prostu boję się kolejnego odrzucenia i tak wyciągam kolce jak ktoś się do mnie próbuje zbliżyć... zdałam sobie z tego sprawę, i chciałabym to trochę zmienić, ale nie wiem jak.... boję sie tego

Gość zlazlazlalzla
no ja nie mówię o zadręczaniu się, ale to chyba nie jest w porządku tak demonizowac kogoś... tak myślę przynajmniej. może jeszcze ktoś zechce sie wypowiedzieć?

Gość a co się stanie
jeśli ktoś znów Cię zrani? Co mnie nie zabije to mnie wzmocni. Wszystkie uczucia są O.K. Otwórz się na niego. Twoje poczucie własnej wartości zależy od Ciebie a nie od tego czy ktoś Cię zostaił, zostawi czy nie. Trochę wiary w siebie

Gość zlazlazlalzla
to, że powinnam zaufać to raczej wiem... ale najgorzej, że nie wiem jak... jakos nie potrafię... i stąd te moje "zło" chyba

Gość odpowiedz sobie na pytanie
- Co się ze mną stanie gdy ktoś mnie opuści, zrani? Będziesz wiedziała co dalej.

Gość otaczasz się
pancerzem wokół siebie, by inni Cię nie zranili i sama ranisz. Jeśli będziesz kłuć zostaniesz sama. NIe otworzysz się zostaniesz sama. Otworzysz się być może zostaniesz sama, być może nie. Nie ryzykujesz, nic nie zyskujesz, być może tracisz. Czy warto?