Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczesliwa maria

CHCE SIE PODZIELIC Z WAMI TYM CO MNIE URATOWALO...CHCE WAM POMOC!!

Polecane posty

Gość lek med
skoro mam specjalizację to musze byc po 30.Dokładnie mam 35

Gość co ona wam gada
lekarko jesli jestes przed 30stką to masz nadwage:)haha waząc 55 kg do 160 cm wzrostu to trzeba byc niezłym prosiakiem.. idealna waga do 160 cm to 50 bo kobieta zawsze msui mnie c10 mniej niz wzrostu wiec lekareczka sie nie zna..i ona medycyne skonczyla>>??haha

Gość lek med
znam sie ,o BMI czytałaś?Nie jestem szkielet ale wygladam dobrze dobrze sie czuję a prosiakiem nie jestem. Za to Ty jesteś takim pustakiem który poprawia sobie samopoczucie dosrywaniem innym -BEZ POWODU.

Gość co ona wam gada
ale wg bmi masz własnie wage prawie ponad norme ..jesli mialabys idealną to musialabys wazyc 50 kg..

Gość lek med
JAAAASNE udowodnij mi to proszę.

Gość koko szanell
lek med>>jesli jestes lekarka mam prosbe moglabys mi napisac jakie moga byc przyczyny leukopenii bo juz nie mam pomyslu:o

Gość lek med
to napsiz co juz wykluczyłaś

Gość powiedzialas mi ze mam
niedowage klekarko ale jaobliczylam bmi i mam idealna wage mi wyszło...170 cm i 55 kg klamczuszka z ciebie :oj!

Gość lek med
no jusz taka jestem.

Gość koko szanell
wykluczylam problemy ginekologiczne laryngologivzne kardiologiczne mialam przeswietlenie pluc usg brzucha i wiele innych bzdan na krew nawet nie wiem dokladnie na co...i nic:o

Gość lek med
a ile mas ztych leukocytów i jakie inne parametry morfologii

Gość lekarko pomoz i mi
moj facetrobil rentgen pluc i przy okazji wyszlo mu to..babka mowila ze nic złego moze to nie jest ale ta tetnica jest powiekszona i trzeba zrobic echo serca..ale jak myslicie co to moze być>??powiedziala mu ze musial cos w zyciu przezyc mozno ze serce wiecej pracowalo i ta tetnica sie powiekszyla wiem ze jestes pediatra a nie internicstą ale czy to moze byc cos złego z sercem?pomoz mi blagam:(odpowiedz :(martwie sie o niego bardzo

Gość koko szanell
mam roznie najgorzej mialam1.6 (biopsja szpiku wyszla ok) z czerwone tez roznie czasem w normie czasem powyzej

Gość lek med
moze miećwade serca(wrodzoną lub nabytą).Np.ale trudno mi mówić więcej> Co do leukopenii-to niestety nic więcej Ci nie napisze tylko to ze REGULARNIE musisz sobie robic porzadne badania kontrolne.

Gość lek med
aha! ale taka wada wykryta przypadkiem czyli bez objawów nie m,usi oznaczac czegoś bardzo złego.

Gość dziekuje ci bardzo za ta
odpowiedz:(wiesz martwie sie bardzo o niego;(on czesto miewal ostatnio własnie takie jakby klucia w klatce piersiowej i uscisk wiec pewno to cos złego:(

Gość lek med
nie martw sie na zapas.kłuje od innych przyczyn często(nerwobóle zdenerwownie)Łykajcie magnez z witamina B6 -dobry PRAWIE na wszystko (jak siemię lniane :-)

Gość koko szanell
dziki za rade ...chyba zaczne to siemia lniane pic jak komus to na raka pomoglo...mam jeszcze jedno pytanie jakie moga byc skutki nie leczenia leukopenii ...do dziewczyny co sie martwi o chlopaka>>>nie martw sie na zapas ja mialam klopoty z sercem przez prozaiczna przyczyne...niedobor potasu...wiec pewnie u Twojego chlopaka tez cos niegroznego bedzie:)

naprawde ten magnez taki dobry??serio>?? dziwne...a na włsoy pomaga??bo jak zazywalam kiedys to mailam super włosy i nie wypadaly tak ..:)

wiesz ja wiem ze klucia są od innych rzeczy też ale ta tetnica przy sercu powiekszona mnie niepokoi co wyszlo na rentgenie a wczesneij tego nie mial raczej:(

dzieki kokoszanel za pocieszenie:)

Gość lek med
to miał byc taki dżołk :-)

Gość lek med
bo wcale kłamczuszka nie jestem :-)

Gość ojejeku
dziewczyny, czy któraś z Was mogłaby zrobić podsumowanie tych informacji (te które śledzą dyskusje) z tego co zrozumiałam ja: kupuje się w aptece/w sklepie? zmielone siemię, nie to najtańsze, zalewa się 2 łyżki gorącą wodą (no własnie nie wiem, czy gorącą i jaką iloscia) i pije się - ile razy dziennie? (wiem ze na pewno na czczo) PIje się na cieplo? czy rano przygotowuje sie od razu na caly dzien czy za kazdym razem swieze? Bede wdzieczna za uzupelnienie i odpowiedzi

Gość lek med
wrzątkiem,gorącą lub zimną-lub gotowac.Pić na czczo miedzy posiłkami albo ...kiedy się chce albo kiedy dolegliwości (np zgaga) .Kupować mielone albo niemielone , mielic albo nie mielić i spożywac całe(albo przecedzać ).Zalewać dowolną ilością wody ,ewentualnie "rozcieńczac " jak będzie za gęste.Mozn mieszac z mlekiem innymi napojami lub pokarmami.Pić ciepłe lub zimne lub przygotowane dzień wczesniej (np na rano).I kupowac w dowolnej cenie. Uff -podumowałam.:-)

Gość lek med
kupujemy w sklepie lub w aptece.:-)