Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sambuka

Dobre szkła okularowe

Polecane posty

Gość sambuka

Hej nigdy na to nie zwracałam uwagi ale jakoś mnie to zastanowiło i poszukałam w necie. Najbardziej prężne i polecane firmy to Essilor, Hoya, Zeiss, Jzo. Czy któraś z Was miałą doświadczenia z powyższymi markami?

Gość krateczka
tak, ja miałam kontakt z Zeiss i Essilor. to zalezy w sumie jaka masz wadę i do czego potrzebujesz. jak szukasz progresywnych albo jakiś takic specjalistycznych d komputera czy do samochodu czy jak długo przebywasz w klimatyzowanych, zadymionych pomieszczeniach to polecam Essilora. oni maja bardzo dobre meteriały tych swoich soczewek, wybór powłok jest naprawdę duży. każdy znajdzie cos dla siebie. poza tym, juz z doswiadczenie powiem, ze użytkowanie tych soczewek jest fantastyczne. są cieniutkie, delikatne, czyszczą się praktycznie każdym materiałem, nie potrzeba specjalnych chusteczek, no a co najważniejsze to to, że jednak chronią oczy. czuć róznice. teraz nie wiem, jak mogłam miec inne. a poza tym jeszcze polecam Ci taki zaklad optyczny w Wawie, jest na Ursynowie w pasażu ursynowskim, nie pamietam numeru, ale bardzo ładne oprawki mają. i ogromny wybór ! ;)