Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszka 26

a teraz idziemy na jednego jednego..doradzcie?

Polecane posty

Gość myszka 26

witam wszytkich:) slub dopiero za 6 miesiecy ale pasuje sie rozejrzec za alkocholem, powiedzcie mi czy na 130 osb dorosłcyh wystarczy 100 butelek wodki finlandi?? 05l?

Gość snobkija
jak masz wesele z poprawinami, licz połtora litra na parę, tak u mne liczyły zawodowe kucharki.

Gość myszka 26
tzn 1,5 litra na pare? tak mam z poprawinami:) a to goscia daje sie alkochol przy pozegnaniu? my bedziedzimey dawac ciasto:)

My mielismy 90 osob, zakupilismy 200 butelek 0,5 Smirnoffa - poszlo 130 butelek. Mysle ze podana przez Ciebie ilosc bedzie niewystarczajaca. Wodke sie rozdaje, bramy , goscie, orkiestra itd

Gość zdziwona
ja nie rozdawałam żadnych upominków itd... miałam 40 osób i poszlo raptem 15 flaszek wódki 0,5 za to poszło 30 litrów wina... nigdy nie wiesz co goście będą chcieli pić nie miałam poprawin impreaz do 5 ;)

Zgadzam się z Holly u nas było podobnie;)Częś wódki poszło do konkursów,część dla orkiestry,troszke gosciom sie rozdało.Wweź pod uwage tez poprawiny.U nas poszło dużo wina wszystkie butelki -reszta na poprawinach-pili zazwyczaj młodzi.

my mielismy 123 osoby dorosłe i poszło nam w pierwszy dzień 110 butelek wodki i jakies 13 butelek wina w drgi dzien nie mielismy typowych poprawin tylko taki obiad dla osob ktore byly przyjezdne i spaly ok 70 osob i wszyscy sie szybko porozjezdzali ale zdazyli wypic 20 butelek w te 5 godzin takze zrob zapasik lepiej zeby zostalo niz zabraklo

Gość myszka 26
my kupujemy fainlandie al ebez etykiet to takie wiesniacke dla mnie;) a takto bedzie stala elegancka wodka;) to kupimy okolo 230:)

Gość myszka to ty jestes wieśniara

Gość myszka 26
a dlaczego jestem wiesniara??

FINLADIA MUSI BYĆ:d CO TAM WYBOROWA LUKSUSOWA LUB BOLS. BEZ ETYKIET:o NIE MOGĘ:o

Gość myszka 26
co ty pierdolisz?? czy ja ci cos pislama?? Zastanow sie kurwa:)

Gość Dariusz Lekki
Witajcie! Gram i fotografuję na weselach... Z doświadczenia wiem/widzę, że jest zazwyczaj 0.7l/os. Lepiej jak zostanie niż miało by zabraknąć (choć i tak się zdarza). To prawda, że nie można zakładać, że to cała wódka jaka będzie potrzebna - dodatkowe butelki przydadzą się, ale zależy to od regionu, tradycji... Ja osobiście nie piję wogóle przy pracy (tak to traktuję), ale są orkiesty które 'tankują' ile wejdzie - pomijam jakość ich usług po pijaku, ale często jest tak, że są również uwzględniani w planach alkocholowych. Ktoś wpomniał, że również dla gości na odchodne się daje - zgadza się, ale to znowu zależy od regionu, tradycji i towarzystwa. Czasem widzę, że nikt nic nikomu nie daje, a czasem bywa tak, że przyjdę do domu z dwoma dużymi butelkami wódki, ciastem, dwoma reklamówkami jedzenia i trzema bykietami kwiatów - nie ma reguły. Naprawdę sporo się naoglądałem już (jestem w branży od 10 lat) i nie można uogólniać - to Wy najlepiej znacie swoje towarzystwo i tradycje w Waszych rejonach. W razie innych pytań służę pomocą. Dariusz Lekki ---------------------------------- Lekki - muzyka&fotografia www.lekki.pl -----------------------------------

KULTURALNA JESTEŚ

Gość Dariusz Lekki
jescze jedno... niektórzy praktykują też lepszą wódkę dla gości i gorszą (czasem nawet robioną) dla całej reszty którą czasem wypada poczęstować przy okazji wesela. Pozdrawiam

Gość o ja nie mogę...............
liczycie że każdy, czy to babcia, czy to dziecko wypije prawie litr wódki????:o No super impreza będzie. Myślałam, że na takie libacje, to wystarczy się w domu zebrać, a nie wywlekać do restauracji jakichś meneli:o Sory, ale to jest żenujące!!!! Żeby wódka się litrami lała:o Fajne macie rodziny i fajne wesela:o🖐️

troche odskocze od tematu:D ale jak ktos wyzej wspomnial o pijanej orkiestrze to rodzice mi opowiadali jak to na ich weselu orkiestra sie schlala i koniec z impreza:D