Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Donatella.

Urodze w styczniu. Jakie ubranka kupic?????

Polecane posty

Gość Donatella.

Kupilam juz kilka sztuk body i spioszkow. Wszystko w numerze 62. Powiedzcie kobietki co jeszcze jest praktyczne i przydatne?? I czy jest sens kupowac ubranka w numerze 56???

Gość pszczoła 7
zawsze chyba większe bo dziecko szybko rośnie. Kup po 2 pary tego małego rozmiaru- nie więcej bo szybko wyrośnie z niego.

Proponuję kupić kombinezon w rozmiarze 68 - z powodzeniem starczy na całą zimę. Pozdrawiam 🌻

Gość kkasiaaaa
Większość dziec po urodzeniu ma rozmiar 56, ale np. moja siostrzenica miala 62 i wszystkie ciuszki z mniejszego rozmiaru okazaly się nieużyteczne.

Ja mam termin na 1 stycznia i mam mieszane ciuszki troszke malych i wiekszych bo nie wiadomo czy dzidzius bedzie maly czy moze jakis klocus:-)Na oststnim usg lekarz powiedzial ze bedzie chlopczyk ale wiesz jak to jest Nie kupuje nic na konkretna plec kupie jak sie urodzi Tylko najwazniejsze ciuszki ktore przydadza sie w domku Jedem cieply kombinezon bo trzeba w czyms wrocic ze szpitala :-) pod koniec listopada kupie lozeczko kocyk posciel i to wszystko co trzeba Pozdrawiam

Z ubrankami i rozmiarami jest różnie i to zależy od dziecka. Moj "maluch" ma juz 1,5 roku ale doskonale pamietam jakim koszmarem byly kaftaniki...sciagaly sie i plecki na wierzchu. Mlody byl ruchliwy i ciagle cos mu wylazilo. Najlepsze sa bodziaki i pajace Polspiochy tez sie nie sprawdzily bo mlody tak machal nogami ze wyciagal nogi z nogawek heheh. Mlody byl duzy wiec rozmiar 56 wogole nie wchodzil w gre, tylko 62. Wazyl 4,5 i mial 56 cm wiec w 56 absolutnie nie wchodzil. Co do pierwszej wyprawki to faktycznie jest zawsze problem. Ja bazowalam przez pierwsze tygodnie na wyprawce kupionej w mamitati serio, sa tam wersje takie na cieplejsze dni i wersja zimowa. Spiochy z tej wersji zimowej sa z takiej niby frotki czy czegos ale super grube wiec mlodemu nie bylo zimno nawet jak jeszcze nie grzali a bylo juz chlodno na dworze. polecam bo ceny nieduze a pierwsze ubranka mozna sobie skompletowac http://www.mamitati.pl/wyprawki-c-43.html aha i dodam, ze produkty polskie. Chociaz importowane rzeczy tez tam maja ale to jest napisane wtedy ze import wiec jak komus to nie pasuje to moze sobie to pominac. Trzymajcie sie cieplo

Gość mamojasia
gdyby nie ta porażająca ilość kaftaników i koszulek (Kaftaniki bawełna 3 szt. Kaftaniki frotte lub welur 4 szt. Koszulki z długim rękawem 4 szt.) to byłoby fajnie. przecież są to bardzo niepraktyczne ubranka! mogliby je zastąpić bodziakami. ja bym tego w życiu nie kupiła. lepiej samemu kompletować ubranka - takie z których będzie użytek. pozdrawiam