Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyyy

kalkulator naukowy . help!

Polecane posty

Gość pomocyyy

jak zrobic pierwisatek np ktoregos tam stopnia np 10?? napiszcie po kolei co dokaldnie nacisinac

Jak to jak...? :O MUsisz znalezc przycisk :O Jak na zolto bedzie napisane (czy w innym kolorze) to najpierw naciskasz przycisk w tym kolorze... LO matko !! :O TEgo sie nie da wyjasnic. Wez instrukcje lepiej :P

Gość ja na moim mam
ja na moim mam np przycisk pierwiastek stopnia x z liczby y wprowadzam za x np 4 potem naciskam tez przycisk a potem wprowadzam za y np 81 równa sie - wychodzi 3 ale zalezy jaki masz kalkulator masz taki przycisk?

Gość pomocyyy
instrukcje mam po angielsku wiec nie kumam jej;p no jejku powied jaki guziki po kolei...najpierw chyba sift a pozniej...pomocy

ale liczby i nazwy przyciskow sa takie same. Co za roznica, czy po angielsku czy po rumunsku ;) Naciskasz liczbe pod pierwiastkiem (x) potem \"shift (czy co tam masz) potem przycisk z pierwiastkiem ktoregos stopnia i potem przycisk z liczba stopnia (y). U mnie tak jest. Ale rozne sa kalkulatory. Ja mam taki sprzed 10 lat: Citizen SR-135 (bardzo wtedy popuularny - i swietnie dziala)

Gość ja na moim
a jak nie mozesz dojsc, to weź sobie prosty przykład np pierw 3-go stopnia z 27 i licz metoda prób i błędów az ci wyjdzie 3 :P

Gość pomocyyy
no juz wiem :) jakos doszlam do tego powoli hehhe dzieki

Gość gość
hej czy ktos z was wie, gdzie mozna kupic dobry kalkulator naukowy?

Gość gość
hej, ja kupilam tutaj... www.boxline.pl i jestem zadowolona, studiowalam matme i sluzyl mi dobrze i sluzy do dzisiaj w zasadzie