Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość futrówka

dobry monitor LCD

Polecane posty

Gość futrówka

przejrzałam czasopisma i strony internetowe, ale potrzebna mi opinia użytkowników- chcę kupić monitor LCD 17 cali- jaki polecacie ze względu na parametry, niezawodność i relacje cena-jakość?

Gość futrówka
no, faaajny. a może jeszcze jakieś opinie?

Gość lololo
Bierz koniecznie taki który ma czas reakcji matrycy max 8ms

Gość futrówka
odpowiadają mi parametry LG np. 1718 ( no nie ukrywam, że i cena ok. 800 zł)- ale ignorantka ze mnie i może to chłam niewarty uwagi...

Gość no a ja mam
AVIXE :) polecam

Gość no a ja mam
cena 1 500 ale to było 2 lata temu :) teraz moze byc taniej

Gość lololo
Z LG to już lepszy L1752TQ - czas reakcji matrycy 4ms, kontrast 1600:1, cena lekko ponad 900zł

Gość lololo
Albo Samsung SM713BM. Kosztuje co prawda 1000zł, ale ma głośniki, jest obrotowy. Też fajny

Ja prowadziłem sklep komputerowy, teraz też sprawdzałem LCD i nie polecam ACTINY (zawsze mają przepalone piksele). Nie spotkałem modelu , który by nie miał tej wady. Natomiast polecam modele LG oraz Sony. Są doskonałe. Mają też bardzo dobry serwis.

Benq FP91G+ może być. Ma bardzo dobry obraz... Jeszcze coś o Samsungach. Proponuję ustawić Samsunga i LG obok siebie, na tym samym obrazie i rozdzielczości. Wiem, że to mało realne w warunkachdomowych, ale czasem sprzedawcy się zgadzają. Różnice widać gołym okiem...

Gość
Philips. Mam w domu 15\'\' i w pracy 18\'\'. Ten w pracy działa przez 10-12h/dobę od 3 lat. Ani jednego wypalonego piksela

Gość eizo
nec, belinea.................. tylko nie LG

Gość futrówka
dziękuję wszystkim pięknie za opinie -->eizo czemu nie LG? chwalą go za niezawodnośc a wostateczności za dobry serwis, to co z nimi nie tak?

Gość Lillaaaa
Ja mam Neovo 17 :)

ja mam zamiar kupić nowy LG W53 z pakietem Smart. Ma bardzo ciekawe zestawienie funkcji, między innymi Auto Braight i Time Control. Wogóle obecnie to jedyny monitor, który ma az tyle funkcji razem. czy ktoś z Was go posiada?

Auto Braight w monitorach LG W54 i W54 polega na tym, że monitor automatycznie dostosowuje jasność obrazu i inne ustawienia ekranu do oświetlenia w pomieszczeniu, a także do wyświetlanego obrazu co chroni oczy użytkownika a Time Control to minutnik, czyli funkcja umożliwiająca kontrolę czasu. Informuje ona użytkownika, że powinien zrobić sobie przerwę w pracy po upływie wyznaczonego odstępu czasu. Można go ustawić na godzinę lub dwie za pomocą łatwego w użyciu menu - tego samego, które służy również do kontroli innych ustawień pakietu Smart. pozwoliłam sobie skopiować te informacje z artykułu o tym modelu monitora choć tych funkcji to ma jeszcze kilka.

Gość URSUS C330
Zadnych szajsungów czy lg Tylko belinea lub benq , sluchaj sie meskiej szowinistycznej swini to dobrze na tym wyjdziesz - akurat w tym wypadku ;p

Ja mam samsunga i jest piękny i dobry, tylko ma przekłamane barwy, ale wystarczyło dodać troche niebieskiego i jest ok. A belinea co z tego, że jest tania jak w tych tanich modelach zazwyczaj nie ma dvi? chyba,ze juz ma, bo ja kupowałam monitor chyba już z rok temu.

Gość kalinnnaaaaaa
polecam ci jedno ,niekupuj 17 calowego monitora,to juz przezytek,teraz minimum 19 cali...marki godne uwagi to samsung i lg

Gość a ja mam 24 iyama i jest
rewelacyjny!!!! gwarancja na 3 lata, 100% pixeli

Gość URSUS C330
iyama to juz w ogóle białe złoto :) Do tych co piszą "piekny monitor" to on ma byc qrwa piekny czy ma działać?

NO JASNE ŻE PODSTAWOWYM KRYETRIUM JEST, ŻEBY SIE ŁADNIE PREZENTOWAŁ :] a poza tym polecam panoramiczny monitor, chociaż wygląda na mniejszy nic jego kwadratowy odpowiednik :]

Gość a ja mam 24 iyama i jest
no pewnie, niech ładnie wygląda na biureczku, bo to podstawa, nic ze bedzie za pol roku albo rok jak gwarancja minie zjebany, tak maja lg i samsungi :) good luck!!!!

z moim monitorem od ponad 2 lat nic nie jest, z monitorem mojego faceta tez nie :P oboje mamy samsungi, jeszcze takie starsze :)

wydaje mi się, że wygląd monitora nie jest az tak istotny a prędzej to jakie posiada funkcje. LG ma dość szeroki wybór przekątnej ekranu z serii W53są dostępne matrycą formatu 16:9 w wersjach o przekątnej ekranu od 18,5 do 27 cali. to informacja ze strony, gdzie ten model jest opisany dośc dokładnie.

jak dla mnie wygląd monitora jest tak samo istotny jak jego funkjonalnosc i z podanych propozycji najbardziej zbliżona do mojego ideału jest propozycja lilki - w sumie nie było jeszcze monitor, który łączyłby te wszystkie funkcje autobright, time control i jeszcze kilka inncyh w jednym sprzęcie skoro juz jest to teraz trzeba dbac o wzrok :)