Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nixe

jakie herbatki pijecie? zielona ?czerwona? biala?

Polecane posty

pije zielona bo zawiera ona m.in. witaminy A, B, B2, C i wiele minerałów i mikroelementów. Popijając ją, łatwiej się skoncentrować, szybciej można się nauczyć na pamięć.Polecam pije tez mięte -doskonała po obfitym posiłku, bo ułatwia trawienie a wy? jakie sa wasze ulubione herbatki? moze czerwona albo pokrzywa? piszcie dziewczyny

Od jakichś 12 lat piję ziloną. Sporadycznie zwyczajnąSagę ( mocną zamiast kawy wówczas). I oczywiście nie słodzę jej. Poza tym cała gama owocowych herbatek:z czarnej porzeczki, aronii, malinową, grapefriutową czasem. Właśnie przymierzam siędo czerwonej ale cośnie mogę się przekonać. Zielona rulez :) Zeszłej zimy piłam herbatkę o smaku grzane wino - superr korzenna była :) Czasem popijam ziółka- pokrzywa, skrzyp, szałwia, rumianek- mieszanka etc.

Czerwona herbata Pu-Erh: - wspomaga pracę wątroby, - obniża poziom cholesterolu, - oczyszcza organizm, - pobudza procesy trawienne, - skutecznie walczy z nadwagą, - łagodzi skutki spożycia alkoholu, - wzmacnia organizm. ciekawe cyz to prawda ze pomaga schudnac? pil ktos?

ja pije już zieloną od kilku lat,pije też białą,hibiskusową,uwielbiam La pacho z owocem:) teraz też zaczełam pić zioła z bratka

wszystkie możliwe... zieloną i białą dla zdrowia, lubię je, czerwoną dla figury, chociaż czerwonej nie lubię, czarną - najlepiej z cytryną i lekko posłodzoną (cukrem/miodem), czasami ziołowe w razie potrzeby.

Ja to najbardziej białą lubię, ale na codzień jestem kawoszką:) Zielona też smaczna tylko czasem za długo potrzymam fuski i robi się mega gorzka. Teraz zapijam się czarna herbą o smaku Irish Cream - o matko uzależniłam się normlanie.;) A tak apropos Ala wiesz, że mocna herbata działa usypiająco? To ta słabo zaparzona pobudza. Tak słyszałam - jak bzdury plotę nie mnie ktoś poprawi:) Pozdrawiam:)

wlasnei chce zaczac pic BRATEK na cere i POKRZYWOWA na wlosy podobno obrzydliwe w smaku ale skuteczne;-) jakie jeszcze wyprobowalyscie?

Gość Żanetka23
zielonym do góry :)

w pracy: zieloną, białą i czerwoną w domu zwykłą i różne ziółka, pokrzywę, bratek, melisę.. uwielbiam wszelakie rodzaje, prócz owocowych

Cześć kobietki. Podobnie jak "Agniesia Malgosia'' ja uwielbiam mocna, czarną herbatkę, którą parze dosyć długo, mniam. Zaczęłam pić też mięte bo niestety dokucza mi niestrawność, ale nie pomaga. Muszę poszukać ciekawych rad by rozwiązać ten okropny problem. :(((

Gość adaskost
z prądem...taki ziąb na dworze :)

Gość indi..
tylko owocowe zero czarnej herbaty i kawy

Gość a ja sie nie kieruje wzgledami
zdrowotnymi przy wyborze herbaty. I lubie wszystkie wlasciwie, byle by byla mocna. Nie lubie jedynie owocowych herbat, bo wole smak gorzki od kwasnego (nie slodze).

a, i skrzyp. potwierdzam: pokrzywa okropna w smaku, ale dobra na cerę i krew (podobno), bratek ujdzie. od melisy na wieczór chyba się uzależniłam, jak zaczynam pić i czuję ten smak, to od razu wiem, że już pora do łóżeczka. a mam ogromne kłopoty ze snem. juz melisa chyba mi nie pomaga, raczej ta świadomość, ze to melisa i że MUSI pomóc

Gość mirka9988
czerwona--ostatnio sobie kupilam w rosmanie czerwoną pue-erh z ananasem i karmelem oraz czerwona grejfrutowa ze skórkami pomaranczy --pycha.

Gość indi..
ja tez pije wieczorem melise heheh codziennie

Gość mirka9988
a te zielone to mi jakos nie smakuja raz kupilam to słabo sie parzyła i miala jakis dziwny smak malo aromatyczny jak bym pila wode zwyklą.

Gość indi..
a moja ukochana herbate lipton india chyba wycofali bo nigdzie jej nie ma !!!

Gość melaminaaa
Zielone herbaty w saszetkach, obojetnie czy drogie czy tanie, to nie herbaty tylko sproszkowane odpady poprodukcyjne nie majace nic wspolnego z prawdziwa herbata. Dlatego wlasnie czesto taki napar ma rybi posmak.

czerwona zielona pokrzywa skrzyp imbirowa z dzikiej róży owoce leśne dziurawiec melisa mięta rumianek