Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o nieeeeeeeeeeee kurde no

Allegro- ktos używa moich danych osobowych i nie mogę założyć konta!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Założyłam konto, czekałam na list z kodem. Czekam, czeka, ponad miesiąc:o I wchodze na Allegro i okazało się, że zawiesili mi konto. Napisałam im, że to chamstwo, nic jeszcze nie zrobiłam, nie złamałam regulaminu a dane podane przeze mnie są prawdziwe! A oni na to, że ktos już ma takie dane:o I kazali mi przesłać dokument tozsamości pocztą:o Wqrwiłam się!!!!!!!! Jak to możliwe, że ktoś ma takie same dane?! Ja mam bardzo rzadkie nazwisko i niemozliwe, żeby istaniała osoba o identycznych danych, zwłaszcza pod moim zdresem:o Co o tym mysleć?:(

a może już sie kiedyś rejestrowałaś i nie pamiętasz ;) :D

przesłać dokument tożsamości poczta.....:O pogieło ich ......?

Ale ja nie wiem, jak.... Co mam im wysłac te kopię dokumentu tradycyjną pocztą i co? Dopisac tam, że się domagam żeby tę drugą osobę zabanowli?:( Nigdy nie korzystałam z Allegro, ani nikt z mojej rodziny. Niewiele osób ma moje dane osobowe, nikomu ich nie podaję. Nie rozumiem tego...

tzn. KOPIĘ dokumentu:) Ale nie internetowo, tylko zwykłą pocztą. Na 100% się NIE rejestrowałam ani nikt z mojej rodziny. Nie ma drugiej osoby o takim adresie, bo to niemożliwe. I nie ma drugiej osoby o takim nazwisku i imieniu. Na pewno nie w Warszawie.

Poza tym, żeby sobie aktywować konto, trzeba odebrac list z kodem, To jak ktos mógł odebrac list z kodem pod moim adresem? Nie rozumiem... A jeżeli ktos podał inny adres, to czemu mnie nie chca zarejestrować?:( Chyba, że ktoś się podszył pod moje nazwisko i imię, czy tam datę urodzenia a podał inny adres. Ale co ja mam zrobić, żeby kogos takiego zabanowali, albo zarządali od niego dokumentów?:o

Nie wiem, czy złodziej. NIKT mi nigdy nie ukradł dokumentów, ani niczego, co zawierałoby moje dane osobowe. Nie rozumiem tego. Co mam zrobic w takiej sytuacji?

A spójrz w drugą stronę: jak Allegro ma stwierdzić, że ktoś, kto założył konto na Twoje dane nie jest Tobą ? Czy jak ktoś będzie chciał założyć konto na moje dane, to Allegro ma zawiesić mi konto i dać tamtemu ?

No ja nie mówię, że mu muszą zawiesić, ale jak ja przyślę swój dowód i się okaże, że ja to ja, to może niech zweryfikuja i tamta osobę?:o Tylko jak mam o to poprosić? A nikt nie narozrabiał na moim koncie, tylko chodzi o to, że oni myślą, ze podaje nie swoje dane, bo juz ktos o takich danych jest tam zarejestrowany:(

Gość sekretary
a ten kod aktywujacy chyba trzeba wpisac w jakims okreslonym terminie od zarejestrowania sie to moze ci z allegro nie zrozumieli cie i po prostu twoje konto jest nieaktywne i musisz poprosic o kolejny list z numerem...:P

niech spadają!

Gość sekretary
a dasz rade wejsc w ogole na swoje konto czy kompletnie nie da sie??

Gość sekretary
a dasz rade wejsc w ogole na swoje konto czy kompletnie nie da sie??

Gość sekretary
w ogole to allegro jest jakies dziwne....ja tez mialam kiedys problem z tym listem-nie otrzymalam go wiec zalozylam drugie konto na allegro na te same dane-jedynie co zmienilam to adres e-mail i przyszedl mi ten list...

Gość ale tam trzeba podac tez pesel
czyli ta osoba go zna ...

Nie tak trudno zdobyc czyjes dane osobowe. Ja mam taka schize, ze nawet koperty zaadresowane do mnie dre na male kawaleczki, zeby nie bylo moich danych. Ale wystarczy wziasc udzial w jakims konkursie, albo wyrzucic nieopatrznie jakies dokumenty gdzie sa infromacje na twoj temat i juz. A moze masz w swoim otoczeniu jakiegos oszusta...