Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hy-ba

ból po prawej stronie podbrzusza...

Polecane posty

od jakiegoś czasu mam kłopot, który ostatnio przybiera na sile.. jesienią zeszłego roku brałam Diane 35 przez dwa miesiące, po której mój okres nie mógł się uregulować.. właściwie wystąpił tylko dwa razy, prawie niezauważalne krwawienie, w odstępach gdzieś co cztery miesiące.. na usg wyszło mi że jajnik jest w fazie jajeczkowania i potem raz dostałam okresu, ale w międzyczasie (zarówno przed jak i po) miałam bóle w prawym podbrzuszu, uciążliwe, coś w rodz pieczenia.. zdaje się że nasilają mi się co miesiąc, w dniach kiedy zwykle miewałam krwawienie.. ale czasem pojawiają się częściej.. nie jestem pewna czy to prawy jajnik (chociaż tak w okolicach) ginekolog nie przepisała mi leków hormonalnych, a przy ostatnim badaniu powiedziała że ten ból to nie jej działka (niewiem co to jest, w takim razie) czy któraś z was miała może podobnie, niewiem co powinnam robić...

Gość kkkkkkkk
po prawej stronie może też boleć wątroba. Ja na twoim miejscu przeszłbym sie do lekarza pierwszego kontaktu co o tym myśli może żeby zlecił jakieś dodatkowe badania, a jeśli skieruje cie do ginekologa to zasiegnełabym porady innego ginekologa niż dotychczas.

Takie sa (m.in.) mozliwe przyczyny bolu w podbrzuszu po prawej stronie: 1. zapalenie wyrostka 2. tumory 3. zrosty po przebytych operacjach 4. kamienie w pecherzu lub zapalenie nerek 5. cysta w jajowodzie 6. endometrioza 7. zapalenie jajnika lub jajowodu 8. zapalenie jelita grubego Na twoim miejscu najpierw skonsultowalabym sie z innym ginem. Jesli ten tez by powiedzial, ze \"to nie jego dzialka\", to wtedy trzeba isc do lekarza rodzinnego.