Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meingott

jestem biedna a musze isc do dentysty

Polecane posty

Gość meingott

czy nfz nie refunduje niczego? to straszne, bede musiala wydac kilkaset zl a dla mnei kazda zlotowka sie liczy:(

Gość teżjestem
biedna i też muszę iść do dentysty, na kasę chorych. Nic nie będę płacić. Może ty w innej Polsce mieszkasz/

Gość co ty bredzisz O
meingot--a co ty właściwie chcesz zrobić?

Gość meingott
jak na kase chorych wyjasnij mi prosze o co chodzi slyszalam ze nfz refunduje tylko leczenie jedynek, dwojek i trojek(?) mieszkam w poznaniu

Gość meingott
leczenie kanalowe szostki prawdopodobnie

Gość leczenie kanałowe odpłatnie
plombowanie bezpłatnie, biała plomba do czwórki też za darmo, a rwanie to robią dla własnej przyjemności, więc też za free. :) Miłego borowanka !!!

Gość Kurrka woodna
biedna jesteś? To po cholerę płacisz za internet? To też kosztuje. Już tu nie wrabiaj nas, co?

Gość meingott
ej no dlaczego od razu wrabiac... jestem gospodarna i na internet mnie jeszcze stac. ale wydanie kilkuset zlotych naraz to juz problem:( przykro mi ze nie rozumiesz..

Gość defddftdrt
do kurrka wodna..debilu badz debilko...a huj cie to obchodzi czy autorka topiku ma interbet w domu czy nie!!!!!!!!co to ma do holery wspolnego z tematem!!!!!!!!!a moze z pracy pisze!!!moze mieszka z kims ..i za int placi ten ktos...jakim parwem tak piszesz...jestes tepa ogranicony itd..w glowie pusciutko..wypad stad!!!!!!!!jak nie potrafisz sie normalnie wypoiwiadac..bo chyba to dla ciebie widocznie za trudne....

lepiej wyrwij i po krzyku (za darmo!!!), a brak szóstki to nie broblem:)

Chcesz wydać u dentysty kilkaset złotych???????? To Ty masz zamiar złotą plombę wstawiać???????? Bez przesady!!!! U mnie w mieście w prywatnym gabinecie plomba kosztuje 50-60 zł!

Gość no moze ja ....
do--- kurka wodna ja wciaz nie rozumiem jak moga pojawiac sie DEBILE w stylu: a na internet to cie stac?? idiotko ile w tobei jadu, tylko na takie porady cie stac? wspolczuje ci bo chcyba ci ktos krzywdzi notorycznie :P dziewczyna nie etgo oczekuje z internetu mozna skorzystac u kogos, w pracy - oraz w domu juz od 50 zl, na to chyba moze kogos byc stac -- o tym nie pomyslalas? no, nie bo ty nie myslisz tylko plujesz natomiast na 350 zl od razu za kanalowe nie kazdego stac od razu idz sie leczyc

Gość Kurrka woodna
do defddftdrt: naucz się najpierw pisać, a potem dopiero możesz pisać na mnie uwagi, jasne? Autorko topicku, chodzi mi szczególnie o to, ze użyłaś nieodpowiedniego słowa: jestem biedna. Bo przecież nie jesteś, nie głodujesz na ulicy, masz pieniądze. Dla każdego problemem jest kilkusetzłotowy wydatek... niestety.

ja płaciłam 30zł. od jednego kanału, a było ich trzy. A ząb i tak po jakimś czasie musiałam wyrwać.

NFZ refunduje leczenie zebow, ale nie w przypadku plomb swiatloutwardzalnych (tych najlepszych). W przypadku plomb chemoutwardzalnych refundowane jest leczenie jedynek, dwojek i chyba trojek, reszta jest platna (sa tansze od swiatloutwardzalnych, ale nie wiem ile teraz kosztuja). Calkowicie darmowe sa amalgamatowe, czyli te srebrne. Jezeli cos pomylilam, to przepraszam. Moze ktos jeszcze sie wypowie. Ajezeli jestes z Poznania, to polecam udac sie do Centrum Stomatologii Akademii Medycznej przy bukowskiej (to nowe, niedawno ukończone). Tam jest opcja leczenia zebow przez uczacych sie studentow (pod nadzorem oczywiscie) i jezeli dobrze pamietam, to jest darmowe lub duzo mniej platne. Oczywiscie u specjalistow tez mozna sie leczyc, ale wtedy stawki sa zwykle. Moj brat leczyl w tym centrum zeby wiec przy okazji dowiem sie, jak wygladaly stawki.

Gość meingott
dzieki aniu! tez myslalam zeby tam isc szczegolnie ze napatrzylam sie na to centrum bo mialam tam zajecia:) a znasz moze jeszcze jakiegos dobrego i w miare taniego stomatologa? kasiulek - mowilam juz ze czeka mnie kanalowe nie zwykle plombowanie. a moze jeszcze mi tam cos wynajda...:/ do kurki wodnej - fakt moze zlego slowa uzylam. ale nie o to chodzi w calej tej sprawie przeciez...

Niestety, ciezko mi polecic, poniewaz sama wkrotce zmieniam stomatologa na niestety drogiego, ale poleconego. Za plombe (niezaleznie od wielkosci) 100 :o No ale dosc mam juz partaczy, bo co z tego, ze zaplace 60, skoro za pare miesiecy musze leciec do poprawki i kolejne 60 dac a zeby w coraz gorszym stanie :o No i ten stomatolog jakas superbezbolesna metode stosuje a ja panikara jestem i zwykle doplacam za znieczulenie ;) cala rodzina kolezanki sie u niego leczy. Ja niestety musze poczekac na jakakolwiek gotowke najpierw :o W tym Centrum nawet terminy oczekiwania nie sa specjalnie dlugie a mysle, ze robia dobrze, nawet studenci, bo brat sie nie skarzy :)

po pierwsze nie cena robi dentyste i to nie jest tak,ze jak zapłacisz 100 zł za plombe to masz lepszą tu raczej idzie o wykonanie znam max drogich dentystów i nic za tym nie idzie

Niczego takiego nie napisalam. Meingott spytała, czy moge kogos polecić, ale nie mogę. Napisałam, że MOJE doświadczenie wskazuje na to, że do tej pory wszyscy tani stomatolodzy, u których byłam, nie zachwycili mnie swoja robota. Ten do którego się wybieram jest dobry, ponieważ kilka osób mi go poleciło, i to takich które miały różne doświadczenia stomatologiczne. Poszłabym do niego nawet, gdyby brał 30 za plombę ;) Wierzę, że są dobrzy i tani, ale niestety takich nie znam.

idz z kasy chorych. chociaz z tego co wiem to tez sie placi za kanalowe i znieczulenie, powyzej trzech razy w roku. majatku na to nie wydasz. i nie wierze, ze kanalowe leczenie szostki kosztuje kilkaset zlotych. ja place max 100. to znaczy tyle zaplacilam najweicej, bo poprzedni dentysta nie wyczyscil dokladnie kanalow i wdalo sie zapalenie okostnej. ale nawet za to wzial tylko 120 !!! za czyszczeie (ponad poltorej godziny, biala plomba i przeswietlenie). wczesniej jeszcze za jakies tam lekarstwo 20, zalozone na tydzien zeby sie zmniejszyl stan zapalny bo zab byl juz zatruty. normalnie nie place wiecej niz 100. ostatnio dentystka zrobila mi 4 zeby za 110. dwie plomby, lekka reperacja dwoch pozostalych. fakt ze male ubytki ale poszukaj taniego dentysty. a NFZ - te mozna znalezc szybko i dobrze robiacego dentyste.

Gość ja miałam leczone 5 6 7 i 8 kę
za darmo ale za znieczulenie musiałam placić 20 zl.Zęby te miałam leczone normalnie,bez kanalowego,z plombami więc nie wiem ile kosztuje kanalowe.

Gość meingott
no ale co to znaczy "idz z kasy chorych"? i gdzie wy tak tanio zeby leczycie:(

Gość trzeba isc do tego dentysty
który ma podpisaNA UMOWE Z FUNDUSZEM ZDROWIA,POPYTAJ SIE KTORY MA I DO NIEGO IDZ:-)

Gość gggkkkkk
ale kanałówka nie przysługuje do zębów 6 tych na NFZ

Gość gość
Witam. Ja mogę polecić dobrą dentystkę. Jest bardzo delikatna, nie drdejście do dzieci a to też ważne. Leczę się u Niej całą rodziną. Mój 9 letni syn miał wyrywany ząb i musiał mieć robiony zastrzyk znieczulający. Bał się bardzo, ale prawie nie poczuł ukłucia ja również boję się zastrzyków, ale u Niej to jest rewelacja. Jej nazwisko to Thiel. Jej gabinet mieści się na os. Bol. Śmiałego w bloku nr.16 Leczenie kanałowe zaczyna od prześwietlenia zęba i uprzedza o całkowitym koszcie leczenia. Za dwa kanały z plombą i znieczuleniem zapłaciłam 260 zł. Uważam, że cena nie jest wygórowana.