Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość UWAZAJCIE NA OSZUSTA

NA ALLEGRO ZAKLAMANY OSZUST -NIEPOLECAM -UWAZAJCIE

Polecane posty

niestety niejestem zdowwolona z tej suszarki -poniewaz napisal pan s=z e sa w stanie bardzo dobrym -ja nazwalabym to raczej -dobry ,ma ma ryske ,suszarka gdzie niegdzie jest zulta pezy przewodzie -ale to moglabym olac -bo cena byla niska -najgorsze stalo sie wczoraj jak ja wlaczylam i chcialam wysuszyc wlosy :( cos sie tarlo -niewiedzialam co mam zrobic a za chwile oderwala sie i wyskoczyla czes wiatraczka i udezyla mi prosto w twarz -strasznie sie wystraszylam -wiatraczek musial byc zle zalozony,obluzowany i sie otar i odprysnol -tak ,wiem ze jest gwarancja ale ja niepoto cos kupowalam zxeby odrazu na gwarancje wysylac i znow placic za przesylke:( moj chlopak ja rozkrecil i zobaczyl ze pekniete bylo miejsce trzymania sie wiatraczka ,wyja ten trefny zalozyl od innej suszarki i juz dziala -ale ile strachu sie najadlam i ile musiaalam martwic -i jeszcze jakies naprawy robic-chyba pan przeklaml opis tej suszarki i cena powinna byc mniejsza skoro one takie trefne sa -Przykro mi ale chyba jestem zmuszona wystawic negatywa -bo to najgorszy towar jaki dostalam zallegro -ale najpierw wysylam panu e-maila -zeby byc wpozatku wobec pana -czeam na wyjasnienia A TO JEGO KOMENTAZ TYLKO PRZEZ TO ZE SUSZARKA SIE POPSULA -PIENIADZE ODRAZUW YSLALAM WIEDZ POWINNAM DOSTAC POZYTYWA ZE WSZYSTKO OK-A ON MI TAK NAPISAL Oszustka, kupiła suszarkę poczym żąda obniżki ceny i grozi negatywem jak się nie zgodzę, niby się suszarka zepsuła, ale jest na gwarancji, ale ona ją podobno sama naprawiła. I interesuję ją tylko obniżka ceny Nie polecam !!!!!!!!!!!!!

0N MA NIC gipfel------------:( co za klamca wmawia ludziom ze ja jakas kase chcialam od niego wyciagnac -co za czlowiek

Gość Aniiiiia
A ja uwazam, ze nie masz racji z ta suszarka. Jak juz cos kupilas to nie mozesz żądac, zeby sprzedawca oddawal ci czesc kasy za towar. Reklamacje moga byc rozpatrzone jedynie na podstawie zwrotu. A ty bez sensu sama zabralas sie za naprawianie i chcesz obnizki. Trezba bylo odeslac ta suszarke a nie sie teraz pienic na forum :o

Gość kachaaa25
na allegro są także uczciwi sprzedawcy. Ja kupiłam książkę, ale jej wysyłka przedłużyła sie w czasie i facet uprzejmie przeprosił mnie i zaproponował obniżkę ceny o połowę! Zamiast 50 zapłaciłam 25 zł :)

Coz... Ja z doswiadczenia wiem, ze nie warto wystawiac negatywy. Raz to zrobilam. Bylo to na poczatku mojej dzialalnosci na Allegro. Gosc mnie oszukal (ale inaczej troche...). NA mojego negatywa odpisal negatywem :O Teraz nie wystawiam :( Bo nie wszystkim sie chce tak jak mi sprawdzac jeszcze autorow negatywnych komentarzy u kogos :P A taki negatyw to popsucie statystyk :O

troche racji autorka ma - suszarka miala byc w stanie \"bardzo dobrym\". Tez mnie wkurza jak ludzie niedokladne opisy daja :( RAz kupilam top - dla kolezanki - ONa biega wiec musial byc bezszwopwy. W opisie bylo, ze byl, bylo zdjecie. A top przyszedl zupelnie inny niz na zdjeciu, a o bezszwowym to mogla pomarzyc :O I gosciowa tez nie widziala problemu. Kazala odeslac. Ale znow przesylke bysmy placily - wiec to sie srednio oplaca. 16zl za sprawdzenie czy top jest bezszwowy... Taaa... Komentarza nie wystawilam 😡

Ktos gdzieś napisał, ze więcej o gościu dowie się czytając w jaki sposób odpowiada na negatywne komentarze, niż cała masa jego pozytywów. Zgadzam się z tym i tego się trzymam. Jeżeli ktos na negatywa odpowiada stekiem wyzwisk (nawet jesli nie był zasłużony), albo nie potrafi poprawnie sformułować jednego zdania, to mam juz wyrobione zdanie na temat takiego człowieka.

Nie odpowiedzialam na tego negatywa... Jak ktos chce to sobie moze przeczytac moj komentarz... Jak ja sprawdzam kogos to sprawdzam tez osoby ktore wystawily temu komus komentarze. Chodzi o sam fakt. Po co mam sie narazac na rewanz :O

mam nadzieję, że GIPFEL pojawi sie na tym topiku. Nie chce mi sie wierzyć, że człowiek który do tej pory miał same pozytywne komentarze pozwoliłaby sobie na takie coś.

moderia----> Zdarza sie :O Ten moj mial same pozytywne... ALe to pewnie dlatego, ze tak jak ja ludzie nie lubia wystawiac negatywow, bo prawie zawsze moga sie spodziewac rewanzu :O A Allegro takich rewanzow nie usuwa :( A w ogole to czasem Super Sprzedawca nawala, bo tyle ma transakcji ze idzie ja ilosc nie na jakosc ;) NAjbardziej mnie wkurza, jak wycofuja sie z licytacji!! A ja czasem pol nocy siedze i bije sie, a kiedys jak sieciuni w domu nie mialam to do pracy specjalnie jechalam wieczorem, czy wczesniej rano!!! A potem sie taki wyfofuje 😡 Oj, duzo mialam takich aukcji (ale po pierwszym negatywie zrezygnowlaam z wystawiania komentarzy takim osobom :O )

przykro mi,moim zdaniem nie masz racji.suszarka byla uzywana,a w takim przypadku trzeba sie liczyc z ewentualna awaria,szczeglnie taka drobna jak pekniecie wiatraczka. a gwarancja jest wlasnie na takiem okazje;skoro nie chcialas z niej korzystac,to juz Twoja sprawa

Gość a ja miiałam
ja miałam taka sytuacje kupiłam odurzacz ale poza aukcją bo nie byłam zalogowana jeszcze . kupiłam odkurzacz za 200 złktóry ciągnał tak jak mój stary, który z tego powodu wyrzuciłam. w opisie facet miał ze odkurzacz wręcz wciaga rękę. Jak ja sie zdenerwowałam, poza tym nie napisał ze odkurzacz był po przeróbkach. facet powiedział mi ze owszem on moze przyjac odurzacz ale odda mi tylko 100 zł. bo on z tego zyje.i dla mnie specjalnie wycofał go z aukcjiii. W tym momencie zagotował mnie . powiedziałm ze nie odpuszcze ni chce ani niesprawnego odkurzacza ani nie dam mu 100 zł. stanęło na tym ze za fatyge potracił sobie 15 zł. Ja wiem ze zadnego sprzetu nie kupie na allegro

a ja mialam---> Dlatego nie kupuje poza aukcja, chyba ze z odbiorem osobistym ;) Tez kiedys kupilam taka czesc. Miala byc w domrym stanie... Wiedzialam, ze bedzie nosila slady uzytkowana, ze bedzie zniszczona (Bo stara byla) ale gos mi nie powiedzial, ze bykla naprawiana!!! A do tego bardzo nieumiejetnie, co utrudnilo mi wlasciwa naprawe :O A tlumaczyl sie tym, ze to byla aukcja grzecznosciowa :O Wystawilam pozytywa ale gosc jest u mnie na czarnej liscie :(

Ja to bym polecała przed zalicytowaniem dowiedzieć się konkretów przez maila. Raz, że w opisie aukcji może być coś zatajone, albo źle sformułowane, a dwa, że mozna się dowiedzieć, czy człowiek jest komunikatywny.

Gość a ja też handluję
i nikogo nie oszukałam. A kupuję też często i też mnie nie oszukano. Mieliście oboje pecha i tyle, bo czasem trafia się coś wadliego a sprzedawca przecież nie rozkręca sprzętu....i pechowo trafiło na Ciebie. Nie trzeba się zrażać. Miłego kupowania :)

Gość oszust.org
Niestety drogie Panie z serwisami aukcyjnymi jest tak. Kupujemy towar. po jego otrzymaniu i sprawdzeniu czy działa najczęściej wystawiamy komentarz. Gdy jest wszystko oki - Pozytyw. Ale jeśli trafimy na tzw. oszusta? Chodzi o sytuacje gdy miesiąc po wystawieniu komentarza towar nie z naszej winy ulegnie uszkodzeniu. Sprzedawca zachwalał dał gwarancję 12 m-cy. No to co złgaszamy się do niego. A tu mur - sprzedawca nie chce nic z tym zrobić lub robi problemy. Krótko mówiąc - otrzymał pozytywa i mimo iż teraz niechce się wywiązać z naprawy gwarancyjnej my nic nie możemy z tym zrobić. Pomyślmy - ile jest takich przypadków na allegro, eBay itp. zakładamy, że mnóstwo tylko tego nie widać bo gdzie poszkodowani mieli by się wyżalić? Na szczęście stworzyliśmy serwis który jednak to umożliwia gdzie zapraszam Was serdecznie - www.OSZUST.org

a ja z innej beczki, ale tez o allegro szukam jakichs ubran, wpisuje w wyszukiwarce nowe a tu otwieram strone i jest napisane ze założone 2-3 razy:O Ciężkiej cholery mozna dostać jak sie widzi ze jakis ciuch wstawiony jako nowy a Ty patrzysz i ze uzywany No ludzie naprawde tacy nienormalni jestescie i pazerni na kase, zeby jak najszybciej to sprzedac? Naprawde zalosne to co robicie:O

Gość Moim zdaniem założony 2 razy
to zazwyczaj jak nowy. Może założony tylko do mierzenia? A co do kasy, nie chcesz = nie kupuj. Skoro w opisie jest napisane ile razy coś założone, to chyba masz trochę mózgu i umiesz wyciągać wnioski?

Gość Moim zdaniem założony 2 razy
I żeby nie było - ja kupuje. Nie sprzedaję :P

Gość basna
Oooooo ja też trafiłam na taką "miłą" sprzedawczynię. Pomyliła rozmiary w aukcji, a kiedy poprosiłam ją o wymiane na właściwy rozmiar albo zwrot pieniędzy (po co mi za duże ubranie? ) to co miła pani zrobiła? Wystawiła mi NEGATYWA!! Podłość ludzi nie zna granic :o