Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kroton

Jaka odżywka do włosów tłustych i wypadajacych

Polecane posty

Gość kroton

Jak możecie polecić mi odżywkę do włosów przetłuszczających się i wypadających, jednocześnie nawilżającą i odżywczą???

Gość mirkat
tez bym chtenie sie dowiedziala, bo mam ten sam problem...

Gość po waxie to już włosy
nie bedą nawet tłuste to sie będzie nazywać już SMALEC

Gość *no tak
albo robisz coś z tłustymi włosami albo ratujesz przed wypadaniem wax jest naprawdę dobry, mi pomógł właśnie na wypadanie i rozdwojone końcówki a co do tłustych włosów to sama nadal szukam cudownego środka - a jedyny jaki znam i stosuję to codzienne poranne mycie włosów - ale muszę przyznać że nie zawsze mi się chce i czasami próbuję sobie odpuścić chociaż jeden dzień ale wytrzymuję z tym czymś na głowie najwyżej godzinę po porannym wstaniu

Gość kroton
Ja mam sposób na tłuste włosy taki, że na drugi dzień po umyciu płuczę je samą wodą - to je odświeża i mogę w tem sposób myć głowę co 2 dni.

nei znajdziesz takiej odzywki do przetłuszczających i wypadających najlepiej kup odzywke do regenerująca fructis i uzywaj tylko raz w tygodniu bo odzywki powodują ze włosy sie szybciej przetłuszczją i mozesz kupic szmpon tez fructis do przetłuszczających się:)

Gość do krotona
mysle, ze nie znajdziesz odzywki, ktora jednoczesnie zadba o odzywianie i zapobieganie przetluszcaniu.. jakiejkolwiek odzywki teraz uzywasz, pamietaj, ze nakladanie odzywki na skore glowy powoduje przetluszcanie. odzywke nakladaj tylko na koncowki, ewentualnie kilka centymetrow od cebulek, to powinno pomoc.

Gość kroton
Dzięki za odzew! Może i tak jest, że jak się nakłada odżywkę na włosy po umyciu to one bardziej się przetłuszczają ale ja muszę to robić bo inaczej mam problem z rozczesaniem włosów. Chciałabym, żeby były mniej matowe zdrowiej wyglądały.

Często tłuste, wypadające włosy to może byś łupież tłusty. bardzo dobry jest vichy Dercos(zielony) na łupież tłusty. Jeżeli chodzi o odżywkę to proponuję Seboradin(płyn do wcierania), ale uwaga strasznie śmierdzi. Najważniejsze by używać systematycznie , nawet początkowo codziennie. Naprawdę działa. nie będą tak wypadać. Na włosy bardzo dobrze działa biotyna w tabletkach i warto ją połaczyć z cynkiem(wpływa na zmniejszenie przetłuszczania włosów). Seboradin można kupić w Naturze i aptekach. Na wizażu zbiera pozytywne opinie. Ludzie kosmetyki drogeryjne na pewno nie poradzą nic, tylko mozna nabawić sie łupieżu. Ja do nich nie wrócę. Używam tylko sprzedawanych w salonach fryzjerskich. Należy pamiętać, że jesienią zawsze wiecej włosków wypada. Jest okres wzrostu, okres spokoju i okres wypadania przypadający na jesień. Właśnie teraz warto wcierać Seboradin.

Gość mMasumi
Seboravit lub Seboren

Tylko Klorane do włosów wypadających, jest dość tłusta, super nawilża i ładnie pachnie(apteki)

Gość erer33
Bardzo duży wybór profesjonalnych odżywek do włosów suchych i zniszczonych mają na portalu www.twojauroda24.pl . Ostatnio to kupuję głównie odżywkę Matrix z olejkiem arganowym. Świetnie nabłyszcza włosy, efekt jest widoczny gołym okiem po kilku nałożeniach.

Gość DorotaS1
Wypróbuj odżywkę od firmy MUSE, jest w formie pianki, więc łatwo i przyjemnie się nakłada. A efekty są dość szybko widoczne i to nie tylko przez tego, kto stosuje tę odżywkę, już kilka razy koleżanki pytały mnie co robię, że mam tak fajne włosy.