Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .....niedziela.....

BOG

Polecane posty

Gość .....niedziela.....

Sa ludzie, ktorzy modlitwe o uzdrowienie traktuja jako jedna z niekonwencjonalnych technik medycznych.Gdy wszystkie inne mozliwosci zawioda, mysla: "Moge sie jeszcze pomodlic, to chyba nie zaszkodzi, a moze pomoc". Nie godzi sie traktowac Boga instrumentalnie, np. jako magika, bioenergoterapeute czy czarnoksieznika. On jest Panem panow i Krolem krolow. Prawdziwa wiara wyraza sie poddaniem Bogu calego zycia. Wiele z niekonwencjonalnych technik medycznych niesie ze soba ogromne zagrozenia. Gdy czlowiek wchodzi w kontakt z okultyzmem, naraza sie na niebezpieczenstwo ze strony sil demonicznych. Nawet jesli pewne praktyki podejmowane sa niekiedy przez osoby duchowne, nie dowodzi to, ze sa dobre. Sama przynaleznosc do stanu duchownego nie jest gwarancja bezgrzesznosci czy nieomylnosci. Takze skutecznosc (czasem zreszta pozorna) praktyk nie jest wystarczajacym argumentem za ich stosowaniem, albowiem cel nie uswieca srodkow. Diabel tez potrafi uzdrawiac. Zdarza sie wtedy, ze po pozornym uzdrowieniu nastepuje przeniesienie choroby w inne miejsce, a jednoczesnie rozwija sie choroba psychiczna. Konieczne jest wyrzeczenie sie wszelkich praktyk okultystycznych (w tym wrozbiarstwa, magii, spirytyzmu, korzystania z horoskopow, astrologii, chiromancji, bioenergoterapi, radiestezji, metod reiki, Silvy). Wszelkie kontakty z okultyzmem nalezy wyznac w sakramencie pojednania. Niewyznane grzechy okultyzmu moga byc przeszkoda w przyjeciu laski uzdrowienia. 🌼

Gość Jezus Chrystus Krolem
"I przyszly do Niego wielkie tlumy, majac ze soba chromych, ulomnych, niewidomych, niemych i wielu innych, i polozyli ich u nog Jego, a On ich uzdrowil. Tlumy zdumiewaly sie, widzac, ze niemi mowia, ulomni sa zdrowi, chromi chodza, niewidomi widza, I wielbily Boga Izrael". Mt 15,31-33 Jezus leczyl wszelkie choroby i wszelkie slabosci. Dla Boga nie ma nic niemozliwego. Ten sam Jezus zyje. Dlatego i dzis mozesz przyjsc do Jezusa ze wszystkimi swoimi chorobami, cierpieniami, dolegliwosciami - zarowno duchowymi, jak i fizycznymi. Jezus moze i potrafi cie uleczyc. Jezus glosil Ewangelie o Krolestwie Bozym. Pragnij, aby Krolestwo Boze bylo w tobie, aby Jezus byl Krolem twego zycia, twego serca, twoich pragnien, wyborow, decyzji. :-)

Gość magduśkaa
KOcham Jezus on jest najpiękniejszym i najukochanszym człowiekiem który był na ziemi

Gość zdaje sie ze ja
doznalam laski uzdrowienia

Gość kursy
ty lepiej zamknij szanowna papke jak nic nie masz do powiedzenia madrego :O

Gość -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
nastepne dewotki...

Gość Bzdury Bezdenne
Jesli zalozysz topik o Bogu 100% powodzenia. Wszyscy beda pisac.

Gość a najwiecej Ci
ktorzy maja w dupie Boga.

Gość a najwiecej Ci
....podobno hahaha a najwiecej o nim gadaja zawsze i nie potrafia zniesc kiedy pada slowo Bog tak ich skreca az.

Nie mogę sie zgodzić z autorką, ona nam wręcz zakazuje modlić się w intencji uzdrowienia, tak nie można! Sama doświadczyłam na sobie jaką moc ma modlitwa o zdrowie. Modliłam się, aby guzy okazały sie nie złośliwe, tymczasem one całkiem znikły. Modlcie się i pamiętajcie, że Bóg zawsze nam daje więcej niż oczekujemy.

Gość kochajaca GO
O Bogu się nie dyskutuje on jest kocha mnie i ciebie i to jest koniec i początek

Gość tak to bylo
jak juz pisalam, doznalam laski uzdrowienia. chorowalam na ciezka chorobe przewlekla ktora konczy sie w najlepszym wypadku , operacja a u mnie potoczyla sie inaczej. po prostu wycofala sie. :)

Gość ta najbardziej wierząca jest
a temat Boga na forum rzuca między "listę głupich pytań" a "golenie jaj" !!! Idz kobieto spać i otrzezwiej :o a i Bóg odpocznie od ludzkiej głupoty......

Gość chrzaszcz
Hexi przeczytaj jeszcze raz..uwaznie..nikt nie zabrania ci sie modlic o uzdrowienie..raczej zacheca do..SZCZEREJ modlitwy.Cos nie tak zrozumialas. :)

Gość chrzaszcz
kursy to tylko twoje zdanie,masz siebie za wyrocznie? (jezeli ja tak uwazam to znaczy, ze tak jest-taka jest rzeczywistosc)

Gość cast away
Pani Barbara dzisiaj nazywa się Niedziela i znowu kłamie, czyli grzeszy, dając fałszywe świadectwo - nie dziwi mnie to zresztą bo fanatycy religijni nie potrafią powiedzieć prawdy. Jedno jest interesujące: co tymi łgarstwami chce osiągnąć?

Gość cast away
Ponieważ nie liczę na racjonalną odpowiedź, podaję żródła objaśniające w sposób naukowy i racjonalny na czym polega healing energetyczny i istota radiestezji. Wszystkie wymienione prace są autorstwa wybitnych naukowców: W. Sedlak - Homo electronicus F. Popp - Biologia światła R. Becker, G. Selden - Elektropolis. Elektromagnetyzm i podstawy życia J. E. Wilczewscy - Tajemniczy świat energii J. Zoń - Bioplazma i plazma fizyczna w układach żywych D. Zarębska-Piotrowska - Człowiek w kosmosie, kosmos w człowieku A. Dubrow - Ekologia i radiestezja a zdrowie człowieka J. Hołownia - Nauki przyrodnicze a strefy geopatyczne i radiestezja Życzę miłej lektury

Gość wybitny naukowiec
?? a jakie sa kryteria zaliczania do tego grona heheheh

ech.... jako ateistka szanuje cudza wiare w boga, ale wiary w radiestezje itp bzdety pseudo-naukowe to juz jakos nie szanuje.... co to do cholery jakies \"strefy geopatyczne\"?? :O hehe, \" w sposob naukowy i racjonalny czym jest radiestezja\" - no peknac ze smiechu mozna tylko :D

Gość cast away
Życzę ci Anyżówko droga posiadania 0,00001% tej wiedzy i inteligencji co autorzy w/w prac. Wówczas porozmawiamy.

Gość .B.B.B.
MILOSC - nie wystawia rachunkow...

Gość surgras
nie slyszalam jeszcze, zeby ktos kto cudownie wyzdrowial zapadl na chorobe psychiczna.A nawet jesli - to napewno nie jest to zadna regula i nie jest to dzielo sztana!Jesli to nie modlitwa sprawila to napewno wiara w to, ze ona moze pomoc.

Gość Dialog
Szatan rzekl do Adama: "Cala moja zuchwalosc i bol przyszly przez was. Przez was bowiem musialem opuscic moje mieszkanie. Przez was zostalem odrzucony od tronu Cherubow, ktore uzyczaly mi cienia. Przez was moje stopy zdeptaly ziemie". W odpowiedzi Adam rzecze do niego: "Jakie byly nasze winy wobec ciebie, zes nam to wszystko uczynil?" Szatan odparl: "Ty sam nie jestes mi nic winien, ale to z twego powodu stracilem swa pozycje w dniu twego stworzenia. Gdy Bog tchnal w ciebie swego ducha, otrzymales podobienstwo jego obrazu. Nastepnie przyszedl Michal i kazal ci kleknac przed Bogiem. Bog rzekl do Michala: Oto uczynilem Adama na podobienstwo mego obrazu. Wtedy Michal wezwal wszystkich aniolow i powiedzial: . Michal poklonil sie jako pierwszy. Wezwal mnie i rzekl: . Odparlem: Idz precz, Michale! Nie bede sie klanial temu, ktory stal sie pozniejszy ode mnie, gdyz ja istnialem wczesniej. To on powinien mi sie klaniac. Takze inni aniolowie, ktorzy byli ze mna, poslyszeli to. Moje slowa spodobaly sie im i nie zlozyli ci, Adamie, poklonu. Michal nalegal: Odpowiedzialem: Jesli mnie rozzloscisz, postawie moj tron nad gwiazdami nieba i bede podobny Najwyzszemu. Wowczas Bog rozgniewal sie na mnie i rozkazal wypedzic nas z miejsca naszego zamieszkania i stracic na ziemie mnie i moich aniolow zgodnych ze mna".

Gość Katalog gier i rol
NIEOMYLNY Taki rzadko (jesli w ogole) przegrywa w dyskusji. Nawet kiedy dowody zaczynaja przemawiac przeciwko niemu, pozostaje przy swoim stanowisku. Nie slucha dobrze tego, co sie do niego mowi, i sprawia wrazenie osoby, ktora nie spodziewa sie nauczyc wiele (jesli w ogole czegokolwiek) od innych. Zasadniczo zagrozone jest jego poczucie wlasnej wartosci. Jego dogmatyzm jest tym, co Freud nazwal pozorowaniem reakcji. Czlowiek taki zachowuje sie jakby byl podwojnie pewny swojej racji, po to, aby znalezc schronienie przed dreczacymi go watpliwosciami, ktore klebia sie w jego podswiadomosci i podkopuja jego pewnosc. Jego zachowanie wskazuje na odwrotnosc tego, co widac na zewnatrz - ma on powazne, choc podswiadome watpliwosci co do siebie i swych opini. 💤