Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pazia

Pragnę dzidziusia-nie chce o tym myśleć

Polecane posty

Gość SMUTNO MI
KIEDY NA SIĘ UDA WRESZCIE NAM UDA TYLE MOICH ZNAJOMYCH JUŻ MA DZIECI ,CHODZĄ SPACERUJĄ ZE SWOIMI MALEŃSTWAMI ;)SA TACY SZCZĘŚLIWA .KIEDY JA BĘDĘ TAKA SZCZĘŚLIWA ??? ALE JEST MI SMUTNO WIEM ŻE TRZEBA SIĘ NIE PODDAWAĆ . POZDRAWIAM WSZYSTKICH STARAJĄCYCH SIĘ:)

czesc :) dawno tu nie zaglądałam, ale widzę że nie tylko ja:) eviko moje gratulacje, ja też miałam jak zaszłam w ciąże drugą jaśniutką kreseczkę:) teraz za nami pierwszy miesiąc starań tzn czekam na @ mam miec ok 17 września, wczoraj robiłam test ale wyszła jedna:( akasiu ja nie miałam nic do czynienia z centrum w łodzi, tylko z Warszawą i Krakowem, więc ci nie pomogę, a co z Hanią? u nas jest lepiej bo po kwietniowej operacji nie byo zadnego zakazenia tzn nerka juz nie bedzie dobra, ale poki co czekamy, jak bedzie zakazenie to wtedy beda sprawdzac czy dziury sie otworzyły, tfu tfu, narazie 3 razy w miesiącu jezdzimy na badania a co z resztą?

witam z rana nikt nie zaglądał?:( eviko jak tam nastrój? u mnie @ nie ma nadal i głupia łudzę się, że test zrobiłam za wcześnie haha, na pewno, ale człowiek jest naiwny, poki co czekam na @ choć w głębi duszy licze że jej nie będzie a co tam u was kochane Trini podjeliście jakieś kroki podchopdzicie do in vitro? karolciu a ty? i co u reszty? piszcie coś po takiej długiej przerwie:)

NICK/ Skąd---------------Wiek-------ilość starań......data następnej@ Justynka ....................26...........???........................ .??? karolcia_26..................29...........43............. . ..........??? Trinity /k.Łowicza.........32.......(już nie liczę)........ok.30.04 Evika25.......................25...........3............. . ...........??? Wiosenka00..................29...........5............. ............??? xxmadziaraxx...............31......(już nie liczę)................??? martyn--ia.................29...............1......................pk.18.09 Tabelka nr 2: **ZACIĄŻONE** NICK/ Skąd---------------Wiek-------tydzień ciąży---------termin porodu Tabelka nr 3: **URODZONE DZIECIACZKI** NICK/ Skąd ---------------- ---Płeć-----------Imię----------------data ur. Dianka24/Olsztyn........syn...........Dawid.............. ...31.08.2007 JustynaM/Londyn........syn...........Adrian.............. ...08.10.2007 Paula76/Olsztyn ..... córeczka......Natalka...................22.10.2007 anisik2/Wrocław ........córka...........Aleksandra...........10.12.2007 martyn--ia/Dolny Śląsk......córka.......Lena..................10.01.2008 kukusia..................córeczka.......Julka.......... . ........02.04.2008 akasia/Zielona Góra..........córeczka.....Hanna Maria......07.04.2008 Kseńka...................syn..........Tymek........... ..........30.05.2008 Surfitka/Kraków/NY.........córka.........Nina ...............16.06.2008 olawd..........................syn..........Tymoteusz... .......30.01.2009 pazia/Wawa...................syn.............Adrian..... .......02.01.2009 martika........................syn............Jaś..... .............14.08.2009 aska.jb.......................syn.............????...... .............???????? w sumie i tak juz prawie nikt tu nie zagląda ale co mi tam dopisze się do tabelki:)

hej :) czyżby reaktywacja się szykuje? :) eviko - mam nadzieje że kolejna kreseczka będzie grubsza i ciemniejsza :) a na kiedy miałaś termin @ ?? martyniu to super że ruszyliście ze starankami :) życzę szybkiego efektu. my narazie odwlekamy in-vitro, to jeszcze nie nasz czas.

Witam Wszystkie kobietki. VOLTARE- (kwiat) Z okazji imienin przyjmij życzenia; Niechaj los Tobie sprzyja, niosąc powodzenie, idź przez życie z dobrocią w sercu, otoczona ludźmi, których kochasz, silna poczuciem bezpieczeństwa i szczęścia, niech każdy obrót kalejdoskopu życia przynosi Ci radość. Martyniu-trzymam kciuki:) Eviko-Super wieści,ślij fluidki niech dziewczyny się nimi zarażą:):) Trini-ale super wakacje,zdjęcia zjawiskowe.

NICK/ Skąd---------------Wiek-------ilość starań......data następnej@ Justynka ....................26...........???........................ .??? karolcia_26..................29...........43............. . ..........??? Trinity /k.Łowicza.........32.......(już nie liczę)........ok.30.04 Evika25.......................25...........3............. . ...........??? Wiosenka00..................29...........5............. ............??? xxmadziaraxx...............31......(już nie liczę)................??? martyn--ia.................29...............2............ .......ok.18.10 Tabelka nr 2: **ZACIĄŻONE** NICK/ Skąd---------------Wiek-------tydzień ciąży---------termin porodu Tabelka nr 3: **URODZONE DZIECIACZKI** NICK/ Skąd ---------------- ---Płeć-----------Imię----------------data ur. Dianka24/Olsztyn........syn...........Dawid.............. ...31.08.2007 JustynaM/Londyn........syn...........Adrian.............. ...08.10.2007 Paula76/Olsztyn ..... córeczka......Natalka...................22.10.2007 anisik2/Wrocław ........córka...........Aleksandra...........10.12.2007 martyn--ia/Dolny Śląsk......córka.......Lena..................10.01.2008 kukusia..................córeczka.......Julka.......... . ........02.04.2008 akasia/Zielona Góra..........córeczka.....Hanna Maria......07.04.2008 Kseńka...................syn..........Tymek........... ..........30.05.2008 Surfitka/Kraków/NY.........córka.........Nina ...............16.06.2008 olawd..........................syn..........Tymoteusz... .......30.01.2009 pazia/Wawa...................syn.............Adrian..... .......02.01.2009 martika........................syn............Jaś..... .............14.08.2009 aska.jb.......................syn.............????...... .............???????? no dziś w nocy przyszła @, smutno mi oczywiscie, jednak cos tam się łudziłam ze moze się udało:( Ten cykl chyba bedziemy musieli sobie odpuscic bo za 3 tyg mam zabieg (nie chce pisac na forum co ) i gdybym zaszła to znieczulenie mogłoby zaszkodzić tym bardziej ze bedzie on robiony 2 razy, z drugiej strony to byłoby tydzien przed @ więc to w sumie chyba by nie zaszkodziło gdyby jakimś cudem się udało, bo podobno zarodek jest chroniony do czasu @, więc jeszcze się zastanowimy. spoźniony życzenia imieninowe dla naszych slenizantek sto lat!!! piszczie cos kochane:) evika a jak tam u ciebie?

witajcie bardzo miło:) to zaczynamy evika 25 staranka możeze wreszcie się uda ;) A co u was słuchac laseczki czy komuś nie udało:) gorąco pozdrawiam;) buziaczki

Przepraszam za zasmiecanie watku, ale zapomnialam moje haslo i nie moglam sie Was dostac....ale chyba mi sie udalo:) Serdecznie Was witam i chcialam Wam powiedziec ze wlasnie podjelismy decyzje o In-vitro....mam nadzieje ze jeszcze w tym roku podejdziemy do tego zabigu....przyczyna u nas jest brak jednego jajowodu, a drugi jajowod jest mocno zablokowany, ze nawet laparo nic nie dalo, nie udalo sie go udroznic.....a wszystko to przez zapalenie wyrostka robaczkowego ktore przeszlam majac 3 latka....narobili mi strzasznie duzo balaganiu w srodku i stad decyzja o In-vitro....trzymajcie kciuki:) Widze ze niektore z Was staraja sie o kolejnego dzidziusia, bardzo sie ciesze, trzymam kciuki i bardzo Wam kibicuje....Postaram sie zagladac czesciej.:) Pozdrawiam Was wszystkie, sciskam mocno i przesylam buziaki👄 sla Was i dzieciaczkow:)Zaciazonym serdecznie gratuluje🌻 Trzymajcie sie :)Papa!!!

witaj Marta:) ciesze się strasznie, że podjeliscie decyzję o in vitro i ze wiecie w czym tkwi problem, pisz i informuj nas na bieżąco co i jak i trzymam kciuki z całego serca

Martyniu 🌻 dziekuje za kciuki:) My rowniez sie cieszymy i nie mozemy sie juz doczekac....:) Zycze duzo zdrowka dla Ciebie i Leneczki👄

hej! gratulacje eviko trzyma kciuki ze bęzbie dobrze:) to nasze forum coraz bardziej przynosi szczęście oby tak dalej. D - jak DOBRYCH SNÓW O - jak OCZKA ZMRUŻ B - jak BUZIACZKI R - jak RADOŚĆ, ŻE CIĘ MAM A - jak ANIOŁEK N - jak NOCKA CIEMNA O - jak O MNIE ŚNIJ C - jak CAŁUSEK

Hej kobietki:) Co tam u Was? Eviko GRATULUJE🌻 Ja też się podzielę wiadomością z Wami, za niecałe 2tyg. będziemy mieć swoją kruszynkę,będzie synek,jesteśmy bardzo szczęśliwi:) Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie,buziaczki dla naszych pociech🌻

Poprawiam tabelke NICK/ Skąd---------------Wiek-------ilość starań......data następnej@ Justynka ....................26...........???........................ .??? karolcia_26..................29...........43............. . ..........??? Trinity /k.Łowicza.........32.......(już nie liczę)........?????????? Evika25.......................25...........3............. . ...........??? Wiosenka00..................29...........5............. ............???? martyn--ia.................29...............2............ .......ok.18.10 Tabelka nr 2: **ZACIĄŻONE** NICK/ Skąd---------------Wiek-------tydzień ciąży---------termin porodu Tabelka nr 3: **URODZONE DZIECIACZKI** NICK/ Skąd ---------------- ---Płeć-----------Imię----------------data ur. Dianka24/Olsztyn........syn...........Dawid.............. ...31.08.2007 JustynaM/Londyn........syn...........Adrian.............. ...08.10.2007 Paula76/Olsztyn ..... córeczka......Natalka...................22.10.2007 anisik2/Wrocław ........córka...........Aleksandra...........10.12.2007 martyn--ia/Dolny Śląsk......córka.......Lena..................10.01.2008 kukusia..................córeczka.......Julka.......... . ........02.04.2008 akasia/Zielona Góra..........córeczka.....Hanna Maria......07.04.2008 Kseńka...................syn..........Tymek........... ..........30.05.2008 Surfitka/Kraków/NY.........córka.........Nina ...............16.06.2008 olawd..........................syn..........Tymoteusz... .......30.01.2009 pazia/Wawa...................syn.............Adrian..... .......02.01.2009 martika........................syn............Jaś..... .............14.08.2009 aska.jb.......................syn.............????...... .............????????

Poprawiam tabelke NICK/ Skąd---------------Wiek-------ilość starań......data następnej@ Justynka ....................26...........???........................ .??? karolcia_26..................29...........43............. . ..........??? Trinity /k.Łowicza.........32.......(już nie liczę)........?????????? Evika25.......................25...........3............. . ...........??? Wiosenka00..................29...........5............. ............???? martyn--ia.................29...............2............ .......ok.18.10 Tabelka nr 2: **ZACIĄŻONE** NICK/ Skąd---------------Wiek-------tydzień ciąży---------termin porodu xxmadziaraxx....Wielkop...31....??????????...........15pazdziernik Tabelka nr 3: **URODZONE DZIECIACZKI** NICK/ Skąd ---------------- ---Płeć-----------Imię----------------data ur. Dianka24/Olsztyn........syn...........Dawid.............. ...31.08.2007 JustynaM/Londyn........syn...........Adrian.............. ...08.10.2007 Paula76/Olsztyn ..... córeczka......Natalka...................22.10.2007 anisik2/Wrocław ........córka...........Aleksandra...........10.12.2007 martyn--ia/Dolny Śląsk......córka.......Lena..................10.01.2008 kukusia..................córeczka.......Julka.......... . ........02.04.2008 akasia/Zielona Góra..........córeczka.....Hanna Maria......07.04.2008 Kseńka...................syn..........Tymek........... ..........30.05.2008 Surfitka/Kraków/NY.........córka.........Nina ...............16.06.2008 olawd..........................syn..........Tymoteusz... .......30.01.2009 pazia/Wawa...................syn.............Adrian..... .......02.01.2009 martika........................syn............Jaś..... .............14.08.2009 aska.jb.......................syn.............????...... .............????????

hej :) ale się dzieje :) eviko - napisz jak po wizycie u lekarza? na kiedy masz termin??? nie martw się na zapas weselem, zawsze można przełożyć :) marta - a wam gratuluje decyzji i trzymam kciuki :) martyniu - powodzenia w staraniach 👄 madziara - ja tu czegoś nie rozumiem :) nie umiem czytać ze zrozumieniem czy co... :) gratulacje !!! pozdrawiam:)

Gość ojoj dziewczyny, oj
to wypoiedx koleżanki Madziary z innego topiku: " 15:51 [zgłoś do usunięcia] Myszka 24 Hejka laseczki Madziarka rzeczywiscie niedlugo bedzie mama przez adopcje ze wskazaniem....rozmawialam z nia kilka dni temu i kazala Was pozdrowic i obiecala przeslac zdjecia z urzadzonego pokoiku dla maluszka....i mam nadzieje ze odezwie sie sama do nas na topiku...." Szkoda tylko, że sama sie tutaj do tego nie przyznała:(

Do ojoj dziewczyny, oj Jak jesteś taka mądra i w cipska to czemu się nie pokarzesz na czarno,co? taka mądra jesteś.Wiem ze to któraś z tego forum lub z innego na którym się udzielam.A co to źle ze chce adoptować dzidzie,chcemy jej dać rodzinę,dom,miłość... Nie chciałam o tym pisać i tyle a Ty mi tu wyciągasz brudy z innego forum A do czego ja mam się tu przyznawać,do tego ze chcemy mieć pełną rodzinę i dla tego adoptujemy dzidzie,nie musisz się pomarańczo o wszystko wypytywać i tak pisać o mnie,chcesz to pisz z czarnego... Ulżyło Ci takie pisanie? Nie martw się napisałabym o tym sama...

Dziewczyny tak to racja,adoptujemy małą kruszynkę,będzie nasza i jestem z tego bardzo dumna i szczęśliwa:) Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie,buziaki dla pociech:)

hej madziarko - nie denerwuj się :) tak po cichu przypuszczałam, że to będzie adopcja, bo przecież nic nam tu nie pisałaś, że jesteś w ciąży, co więcej że macie przerwę :) ja mogę Ci tylko pogratulować tak odważnej decyzji i trzymam za waszą rodzinkę kciuki. eviko - możesz jeszcze iść na betę, ale w sumie 3 testy to by się nie myliły :)

hej madziarko - nie denerwuj się :) tak po cichu przypuszczałam, że to będzie adopcja, bo przecież nic nam tu nie pisałaś, że jesteś w ciąży, co więcej że macie przerwę :) ja mogę Ci tylko pogratulować tak odważnej decyzji i trzymam za waszą rodzinkę kciuki. eviko - możesz jeszcze iść na betę, ale w sumie 3 testy to by się nie myliły :)

karolcia_26:) Dziękuje kochana🌻 Tobie i mężowi też życzę tyle szczęścia,zasłużyliście na to żeby być szczęśliwą rodzinką z dzidzią:)zobaczysz też będziecie mieć kruszynkę,tego Wam życzę z całego serca❤️ A co tam u Ciebie,jak się czujesz? Pozdrawiam:)

Witam!!! Madziara-ja Ci gratuluje!!!trzeba mieć wielkie serce by podjąć tak ważną decyzję.Wpisem to nawet niema się co przejmować ,komentować itp.to twoja sprawa,komu poza forum chcesz obwieścić tą nowinę to to zrobisz-od tego mamy tz.prywatność. Ciesz się ,a głupotami nie zaprzątaj sobie głowy!!!! Evika-i jak wynik bety??? Pozdrawiam resztę niewymienionych wiecie ,ze pamiętam o Ws wszystkich❤️

czesc kochane:) xmadziara czekałam kiedy wkoncu obwieścisz tą nowinkę, ze to juz:) (ja wiedziałam od xmadziary ze czekają na taką adopcję) ale nie pisałam tutaj z wiadomych powodów. i to juz:):): cieszę się strasznie kochana:) u mnie masakra szukam niani nowej, nie bede pisała o tamtej na forum bo głowa az boli co sie okazało. wczoraj spotkałam sie z jedna panią, sama nie wiem czy jej ufac, ale chyba nie mam innego wyjścia bo w poniedziałek nie mam juz z kim zostawić dziecka. Poprosiłam teściową która jest na emeryture zeby choc na 2 czy 3 dni przyjechała, ale stwierdziła, że coś ją ręka boli i nie przyjedzie:( smutne nie?:( a co tam u wa skochane moje? eviko na pewno wszytsko jest ok,a wizyta poprostu była za wczesnie ja dzis sie zryczałam bo skonczyłam czytac ksiażkę "Dziecko z chmur" nie wiem czy o niej słyszałyście, napisały ja dwie dziewczyny które borykały sie z problemem bezpłodnosci az wkoncu skoczyły na adopcji, naparwde polecam wzruszajaca ksiązka, przeczytałam jednych tchem

Cześć:) madziara - jeżeli Wasza decyzja była wspólna i przemyślana - to nie pozostaje Wam nic innego jak cieszyć się nowym członkiem rodziny:) Gratuluję decyzji i odwagi :) martyniu - a ostatnio w "Na Wspólnej" też przewinął się temat nierzetelnej niani:O Mam nadzieję, że ta Wasza nie nawywijała nic strasznego. Tzn. pewnie nawywijała skoro wywaliłaś ją z dnia na dzień, ale mam nadzieję, że Lenka nie ucierpiała na tych jej usługach zbyt mocno. Jeżeli chcesz pisz na maila albo na NK, jeżeli nie - rozumiem. Ciąża w zaistniałej sytuacji byłaby dla Ciebie wybawieniem - poszłabyś sobie na zwolnienie i na jakiś czas problem by się odsunął na bok. A może lepszym rozwiązaniem byłby jakiś prywatny sprawdzony żłobek od niesprawdzonej niani? U nas prywatny żłobek jest droższy od państwowego raptem o 100zł, ale jest dostępny dla chętnych i czynny dłużej niż ten publiczny. Chociaż ja tam nie wiem - nie wyobrażam sobie Ani w żłobku, błogosławię instytucję babci i modlę się aby mojej mamie jak najdłużej starczyło sił i dobrej chęci do opieki nad tym naszym urwipołciem. Póki co obie strony są zadowolone - Ania po południu nie chce wracać od babci do domu, chodzą sobie codziennie na 2-3 godzinne spacerki, a moja mama w pokoju stołowym ma cały plac zabaw:D Trochę mi jej żal rano budzić, ale idzie szybciej spać, więc i tak śpi tyle ile powinna. Co do Twojej teściowej i jej ręki - bez komentarza:O evika - gratuluję:) po prostu za szybko poszłaś na wizytę. U nas było widać milimetrową kropeczkę dopiero chyba w 7 albo 8 tygodniu:) buziaki dla wszystkich!

witam:) voltare kochana u nas nie ma prywatnego żłobka są prywtane przedszkola i do takiego mogła by iść bo spełnia wszystkie wymogi np nie sika i nie spi w pieluchach odkad skończyła 1,5 roku i inne ale po pierwsze ze względu na jej zdrowie raczej każą sie wstrzymac do przyszlego roku a po drugie takie przedszkole ( w którym jest tylko 10 dzieci w grupie bo w innych prywtanych jest 25)jest od mojego domu na drugim koncu miasta a po trzecie to nie chce tu pisać co jeszcze, napisze ci w mailu . no tak i takie prywtane przedszkole i tak taniej wyszło by niz niania. tak masz rację ciąża byłaby idealna w tym momencie dla mnie, nie tylko z powodu pragnienia drugiego dziecka , ale właśnie rozwiązała by problemy opieki na córcią. no ale wiadomo ze w życiu nie jest tak jak by się chciało, narazie się kuruje bo mnie grypsko dopadło. zaraz wyskrobie ci maila,

volatre wysłałam ci długiego maila jakby któras z dziewczynek chciała tez wiedziec co u mnie to mozesz przesłac go innym koleznką, bo kurde nie zapisałam go przy wysyłaniu, caluski