Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emelenek

....biegunka pomocy....

Polecane posty

Gość emelenek

problem mam nieprzecietny i licze na jakas pomoc. bo bylam z tym u lekarza ktory przepisal mi jakies leki, ktore bralam przez tydzien jednak nic nie pomogly. przez dwa dni stosowalam zalecona glodowke. od dwoch tygodni wyprozniam sie okolo 2 razy rano i 2 razy wieczorem. problem zaczal sie po powrocie do domu z wycieczki szkolnej na ktorej powstrzymywalam sie od skorzystania z toalety. skutkiem tego bylo chwilowe zaparcie. Nastepnego dnia pojawila sie biegunka ktora trwa do dzis :(... co mam robic??? nigdy nie mialam zadnych problemow tego typu, mam 18 lat. wstydze sie isc kolejny raz do lekarza.. boje sie ze skoro leki nie pomogly bede musiala poddac sie np jakims zabiegom..

Gość emelenek
wegiel stosowalam przez dwa dni zanim poszlam do lekarza i nic nie pomogl..

kolejnym domowym sposobem jest zwykla maka ziemniaczana rozpuszczona w wodzie. jak to nie pomoze trzeba udac sie do apteki jest teraz wiele super srodkow, ktore dzialaja szybko juz po polknieciu jednej tabletki. jesli Ci to nie pomoze to lekarz da Ci inne leki na recepte poprostu silniej dzialajace.

Gość wiesz co a moze
na wycieczce sie po prostu zatrulas czy zlapalas jakas salmonelle czy inne cholerstwo bo to kurcze nie jest normalne jak wegiel ci nawet nie pomaga moze to naprawde jakas bakteria,takze idz lepiej do lekarza jak nie przejdzie do jutra

na biegunkę dwie łyżeczki kartoflanki na szklanke wody(przegotowanej) , mozesz to potem popić czyms bardziej smacznym :)

Gość ojojojojojojo7777
SMECTA- w aptekach bez recepty. najlepszy lek na bigunke, polecany przez lekarzy. Gdy to tez nie pomoze to juz naprawde musisz isc znowu do lekarza.

Gość emelenek
kurcze z ta sammonella to teraz mnie przestraszyliscie...ale przy tym ma sie tez goraczke i inne objawy a ja zadnych nie mam. bralam smecte i gastrolit i jeszcze jakies rozne tabletki ale nie pamietam nazw (oczywiscie przepisane przez lekarza). watpie by leki mi pomogly. ale gdzies kiedys slyszalam ze male dzieci ktore zaczynaja zabkowac to dostaja biegunki... mi zaczal rosnac zab madrosci. czy moze to miec jakis zwiazek?? z drugiej strony martwie sie ze moze cos zaczelo szwankowac u mnie z trawieniem z powodu 4 dni powstrzymywania sie od pojscia do toalety.

Gość emelenek
nie wiem jak sie pisze salmonela chyba.. nie wazne w kazdym razie nie ma u mnie poprawy.. dodam ze to nie jest taka ostra biegunka, normalnie "funkcjonuje" ale tak jak pisalam na poczatku, to nie jest normalne. od dwoch tyg normalnie sie nie wysr..... sory ale puszczaja mi nerwy

w sklepie zielarskim kup sobie koński szczaw jest dużo skuteczniejszy niż: węgiel , smecta, stoperan i nifro...dazyt. Jeśli ci nie przejdzie to idz do lekarza bo mozesz sie odwodnić, i bardzo osłabić organizm. No i po co masz sie męczyć.

Gość emelenek
kolejny problem... biore tabletki antykoncepcyjne czy w mojej sytuacji prawidlowo sie wchlaniaja??

Gość gość
jakieś dobre leki musisz zacząć przyjmować

Gość gość
Domowych sposobów to bym Ci nie radziła stosować bo to tylko szkoda czasu i nerwów tak naprawdę. I jak mam wątpliwości czy one kiedykolwiek w ogóle działały, no chyba tylko na nasze babcie ale to milion lat temu było. Na biegunkę to koniecznie sobie zakup Intestę, ona działa od razu i zwiększa wchłanianie sodu i wody w jelicie grubym stanowiąc korzystne uzupełnienie żywieniowe właśnie w przebiegu biegunek

Gość gość
Polecam w takiej sytuacji Tesactan http://www.tasectan.pl/. Dla niemowlaka możesz kupić w saszetce, dla starszego w kapsułkach. Na pewno będzie pomocny. U nas zadzialał bardzo szybko.